Hallitus

 MaO:n vuoden 2020 hallitus

(Hallituksen tavoitat parhaiten sähköpostilla osoitteesta mao-hallitus[at]helsinki.fi)

Puheenjohtaja: Olivia Halme (olivia.halme[at]helsinki.fi)

Heippa kaikki, olen Olivia ja toimin tänä vuonna rakkaan ainejärjestömme puheenjohtajana. Vastuullani on MaO:n aktiiveista huolehtiminen sekä kaikenlaisten asioiden organisointi ja delegointi.

Mikä on mielestäsi kaikkien aikojen turhin, mutta paras keksintö?
Ostin kerran veljelleni syntymäpäivälahjaksi jonkinlaisen Minecraft-lisäosan, jonka tarjoamat lisämahdollisuudet olivat parasta ikinä. Asennus oli kuitenkin hieman vaikeampi prosessi ja päivän päätteeksi lisäosa oli a) poistanut vuosien maailmarakennustyömme ja b) pilannut elämämme. Turhin. Keksintö. Ikinä.

Varapuheenjohtaja: Amanda Ojasalo (amanda.ojasalo[at]helsinki.fi)

Moi! Oon Amanda ja toimin MaO:n hallituksessa yleisenä hääräilijänä, eli varapuheenjohtajana. Varapuheenjohtajan hommiin kuuluu olla perillä ainejärjestön asioista, tukea puheenjohtajaa ja muita hallituslaisia toimissaan, sekä tiedottaa ainejärjestön asioista. Vpj myös hoitaa monia juoksevia asioita, kuten vaikkapa synttärikortin hankkimisen toiselle ainejärjestölle.

Saat elää viikon jossain tv-sarjassa. Minkä sarjan valitset?
Sisäinen rikostutkijani haluaisi viettää viikon Twin Peaksissa selvittäen sheriffi Trumanin ja Andyn kanssa mitä agentti Cooperille tapahtui. Joisin monta hyvää kahvikuppia, söisin kirsikkapiirakkaa ja kuljeskelisin mystisesti Audrey’s dancen tahtiin.

Taloudenhoitaja: Inka Tuiskula (inka.tuiskula[at]helsinki.fi)

Moikku! Oon Inka ja MaO:n taloudenhoitaja. Mun tehtävä on varmistaa, että MaO:n arkussa on rahaa ja laskut tulee maksettua ajallaan. Lisäksi tulen häiritsemään kaikkia kahvimaksuilla muutaman kerran vuodessa. Jos sulla on MaO:n tapahtumista kulukorvautettavaa, niin oon se henkilö, jolle kannattaa laittaa viestii epäselvissä tilanteis.

Mihin vuoteen aikamatkaisit? Perustele!
Jos aikamatkailu onnistuisi, niin haluaisin mennä 1100-luvulle Madagaskarille kattelee norsulintuja!

Sihteeri: Elias Hirvikoski (elias.hirvikoski[at]helsinki.fi)

Hei, mää oon Elias ja toimin MaO:n hallituksessa sihteerinä (secretary master) tämän vuoden. Mää oon se, joka kovasti yrittää pysyä mukana kokousten keskusteluissa ja kirjata kaiken tarpeellisen pöytäkirjoihin. Viestin aina myös kokousten jälkeen eri kanavoihin muun muassa kokousten pääpuheenaiheista.

Jos voisin luoda mistä tahansa asiasta uran, mitä se olisi?
Aivan ensimmäisenä: mun työpaikka olisi sellainen mesta, jossa olisi lämmin valaistus ja viiskytluvun tunnelma isoilla huonekasveilla ja taukoilunojatuoleilla. Tekisin uran, jossa olisin maantieteilijä jollain omaperäisellä etuliitteellä. Siis millaisella? No sellaisella, että oisin uniikisti esimerkiksi yhteisö- tai vaikkapa aamukahvimaantieteen asiantuntija. Sitten tekisin myös jotain sellaista, jossa vois tehdä maailmasta paremman, yhteisöllisemmän, saisin olla luonnossa, mutta myös urbaaneissa ympyröissä. Tehtäis työporukalla kaikkea yhteisöllistä, uutta ja kivaa ja sitten pelastettais vielä maailma ympäristötuholta ja globaalilta sosiaaliselta eriarvoisuudelta. Tai sitten vaan lämmittelisin saunoja kavereitten ja uusien tuttavuuksien kaa, kiipeiltäis vuorilla ja elettäis merkityksellisiä kokemuksia yhdessä.

Opintovastaava: Sanya Schubak (sanya.schubak[at]helsinki.fi)

Hellurei hei, opintovastaavanne Sanya täällä. Toimin linkkinä opiskelijoiden ja henkilökunnan välillä, eli tämän vuoden jälkeen Moision ja Kososen pitäisi kuulua mun bestisklaaniin. Järjestän opintokokonaisuusinfon ja puran viime vuodelta tulleen opintopalautteen. Vielä tuntuu, että vaan välitän tietoa eteenpäin eri tahoille ja delegoin tehtäviä muille.

Millaista ajattelit lapsena elämäsi olevan sen ikäisenä kuin olet nyt?
Kaikki jotka tuntee mut niin tietää että mun suurin esikuva on oma äitini. Hän oli kotiäiti melkeen ala-asteen loppuun saakka, joten se on ollut myös mun ammattikiikareissa pienestä pitäen. Unelmana oli kuitenkin taitelijan ura, joka kariutui tajuttuani taitojen menneen muille tässä maailmassa. Elämän piti olla helppoa, hillittyä ja hulvatonta. Tämä kaikki on aika pitkälle valetta, koska en ole ikinä kauheasti ajatellut seuraavaa ruokailua pidemmälle! Oli vain pakko runoilla jotain. Luulin kuitenkin, että olisin rakastanut mun kilpikonnia paremmin ja että ne olisi olleet mun rinnalla vielä tähän päivään saakka, eikä jossain uudessa kodissa.

Huvipäällikkö: Eemil Becker (eemil.becker[at]helsinki.fi)

Moiccu, mä oon Eemil ja toimin tänä vuonna MaO:n huvipäällikkönä yhdessä Iivun ja Viivun (Iivari ja Vivi) kanssa. Tehtäviini kuuluu erilaisten pippaloiden ja tapahtumien järkkäily ja niistä tiedottaminen.

Minkä taidon esittäisit 10 sekunnin talentti -kilpailussa?
Tää on paha. En oikeestaan keksi mitään muuta talenttia kuin korvien heiluttamisen. Eli todennäköisesti seisoisin lavalla kiusalliset 10 sekuntia ja heiluttaisin mun korvia.

Tilamestari: Aapo Keinänen (aapo.keinanen[at]helsinki.fi)

Moromoro, meitsi on Aapo ja toimin meidän ainejärjestön hallituksessa tilamestarina. Minä ja mun kolme tila-Matiasta autetaan tapahtumien järkkäämisessä sekä pidetään huolta siitä, että kaikille riittää tapahtumissa riittävästi virvokkeita.

Kerro joku tapaus, jolloin sinut on yllytetty tekemään jotain hauskaa!
Olen tietyssä mielentilassa erittäin yllytysherkkä, ja tämän johdosta olenkin muun muassa esittänyt improvisoidun kappaleen kaverini sukujuhlissa ilman minkäänlaista musiikillista lahjakkuutta. Tosin tämän johdosta olen saanut keikkatarjouksen Kallioon…

Tuutorivastaava: Julia Salmi (julia.h.salmi[at]helsinki.fi)

Helou kaikki! Oon Julia ja toimin meidän ainejärjestön tuutorivastaavana. Tuutorivastaavan pääasiallisena tehtävänä on syksyn tuutoritoiminnan koordinointi yhdessä fuksivastaavan kanssa. Me pidetään huolta, että tuutoreilla ja fukseilla on langat käsissä ja fiilis katossa ympäri vuoden.

Mikä on paras life hack, jonka tiedät?
Tän hetken lemppariniksi on työparini, fuksivastaava Vilman käsialaa: GIS-tunneilla juo mahdollisimman paljon vettä (ja teetä!), niin on pakko pitää paljon vessataukoja. 😀

Liikuntavastaava: Alex Naumanen (alex.naumanen[at]helsinki.fi)

Olen Alex ja toimin tällä hetkellä liikuntavastaavana (tunnetummin liikuntaministerinä) kahen tump… siis liikuntavastaavan kanssa. Tehtävinä on siis vetää viikottaiset liikuntavuorot, järkkää mahdolliset sarjapelit, hoitaa unisport-asiat (laskut ja sarjavuorot esim.) ja muutamien urheilutapahtumien toteuttaminen. Jos on mitään kysyttävää, siis ihan mitä vaan, niin kaikki kysymykset voi pistää mun kollegalle, Joonatan Reunaselle.

30-vuotiaana olet julkkis. Miksi?
30-vuotiaana tein elämäni pahimman virheen. Suostuin kaverini kanssa vetoon. Mutta tämä ei ollut ihan mikä tahansa veto. Vaan häviäjä joutui ilmoittautumaan uuteen BB-kauteen. Ällöttävän itsevarmana, omahyväisenä sekä kukkariippuvaisena sanoin “you’re on” suomalaiselle kaverilleni. MIstä veto oli? Kumpi ehtii ensimmäisenä syömään kaksi maapähkinävoileipää. Itsevarmana annoin kaverilleni alkustartin ja hidastelin syödessäni, koska halusin nauttia leivästä.

Joten täytin ilmoittautumisen “kännissä” ja läpällä. Ilmoittautumiseni jälkeen kului vain viikko, kun minuun otettiin yhteyttä. Jäykistyin kammosta. Aloin itkeä. Miksi? Koska en halua tulla tunnetuksi BB-Alexina. Pari kuukautta eteenpäin olin uudessa BB-talossa. Heti alussa tein vaikutuksen muihin kilpailijoihin ja katsojiin spatiaalisella näkemykselläni. Long story short voitin kilpailun. Kirjotan vastaustani tällä hetkellä Bahamalla, jossa olen muuttanut nimeni, kuljen eri passilla ja olen kokonaan kumittanut menneisyyteni. Mikä oli tarinan opetus? Älkää tehkö tyhmiä kännilupauksia.