Tuutorit 2018

TUUTORIT 2018

 

Tässä esittelyssä kaikki mantsan tuutorit! Mantsalla on 12 tuutoria fukseille ja 2 tuutoria vaihtareille. Fuksit jaetaan alussa pienempiin fuksiryhmiin, joissa jokaisella ryhmällä on omat tuutorinsa, eli yksi tuutoripari. Mikäli jokin asia mietityttää, älä epäröi ottaa yhteyttä tuutoreihin! Kaikki tuutorit ovat ihan kaikkia fukseja varten läsnä ja valmiina auttamaan!

TUUTORIPARIT:
Jessika & Topias
Roope & Hanna
Sari & Antti
Jouko & Vivi
Aino & Matias
Iivari & Eveliina
KV-tuutorit Kia & Iiris

 

Jessika Isomeri 

Jessika on kolmannen vuoden mantsalainen, joka aikoo tulevaisuudessa valmistua maantieteen ja biologian aineenopettajaksi. Siksi tämä alkuperäisin Espoon Olarista kotoisin oleva neiti onkin seilannut viimeisen vuoden Kumpulan ja Viikin kampuksien väliä eri kurssien parissa. Jessika on yksi Kumpulan aktiivisimmista opiskelijoista, kun puhutaan opiskelijajärjestöistä ja yhteistoiminnasta. Ne ovat lähellä hänen sydäntään ja siksi hän on aktiivinen monessa järjestössä, sekä Kumpulan sisäisissä, että koko Helsingin yliopiston yhteisissä, hoitamassa asioita yhteisen hyvän puolesta. Siksi hän tuntee valtavasti myös muidenkin ainejärjestöjen kanssaopiskelijoita. Jos siis haluat tutustua varsinkin muihin kumpulalaisiin, Jessika toimii siinä oivana välikätenä. Vaikka järjestötoiminta ja liikkuminen kampusten välillä vievät paljon aikaa, on Jessika silti vakiokasvo valopihan sohvilla. Siellä häneltä voi kuulla viimeisimmät juorut Temppareista tai infoa siitä minkälaisia yhteistapahtumia on tulossa, joiden järjestämisessä hän on myös virtuoosi. Jessika osaa myös todellakin vaihtaa vapaalle! Hänen kotonaan Kalliossa koetaan aina mitä mahtavimpia etkoja ja jatkoja. Jessika onkin luonnonlahjakkuus erilaisten boolien teossa, mutta pieni varoituksen sana! Niiden kanssa kannattaa noudattaa erityistä varovaisuutta, sillä liiallisen annostuksen seurauksena tilanne voi SOSkaloitua pahasti ja tähän tilanteeseen päätyy usein salakavalasti! Myös Matlun oma Klusteri on tälle yhteisölliselle naiselle kantapaikka ja sieltä hänet voi usein löytää bailaamassa aamuun asti. 

Topias Tanska 

Topias on toiden vuoden mantsalainen ja paljasjalkainen stadilainen. Hän on äärettömän rento, huomaavainen ja muut huomioon ottava tyyppi! Topiasta voisi jopa luonnehtia rauhalliseksi zen-ihmiseksi. Arkena Topias ei välttämättä tee itsestään isoa numeroa, mutta tanssilattialla tilanne onkin aivan toinen! Topiaksen bravuuri on hypnoottiset tanssiliikkeet, ja hänen seurassaan hauska ilta on taattu. Biletysvoimat harvoin loppuvat, mutta kun niin käy, voit bongata Topiaksen aurinkolasien takaa keräämässä voimia vaikka mantsan Sohvilta. Ei onneksi ole aurinkolaseja, jotka eivät näyttäisi hyvältä Topiaksen päässä. Topias on viikottaisten liikuntavuorojen vakiokasvo ja hän onkin yksi MaO:n liikuntavastaavista. Ei kuulemma ole urheilulajia, jossa hän ei pärjäisi tai ainakaan yrittäisi täysillä. Topiaksen johdattamana kannattaa hiippailla Reippailijoiden ihmeelliseen maailmaan! Helposti lähestyttävänä tyyppinä Topias pitää muutenkin yllä mantsan mahtavaa yhteishenkeä ja hyvää meininkiä! 

Jessika & Topias

 

Roope Heinonen 

Pääkaupunkiseudulta kotoisin olevan Roopen löytää nykyisin Viikistä asustelemasta monen muun mantsalaisen tavoin. Tämän toisen vuoden mantsalaisen voi hämmästyttävän usein nähdä mantsakäytävän sohvilla hengailemassa. Tältä upeat viikset omaavalta tyypiltä löytyy myös ihan 6/5 huumorintaju, joten lähesty rohkeasti, et tule pettymään. Nykäise Roopea myös hihasta, jos tarvitset apua esimerkiksi tietokoneasioissa, sillä on kuultu, että Roope osaa kesyttää tietokoneita! Tämä on varmasti osasyynä sille, että hänet valittiin MaO:n IT-vastaavaksi. Roopen kiinnostuksen kohteena maantieteen opiskeluissa on ainakin GIS, mutta tulevissa opinnoissa tulee luultavasti mukaan myös käpistelyä ja biologiaa. Myös luma-aiheet kiinnostavat Roopea. Hän on yksi MaO:n tilamestareista ja näin ollen hoitaa juhlaan kuin juhlaan virvokkeita ja on mukana järjestämässä erilaisia tapahtumia. Opiskelujen vastapainoksi hänet voi löytää bilettämästä aamunkoittoon. Haasta siis Roope klusterilla beerpongiin! Roope on todella helposti lähestyttävä, rento tyyppi ja hänen kanssaan voi ajautua pohtimaan syvällisempiäkin juttuja vaikka monesti jutut voivatkin olla hassuja, päivää kivasti piristäviä höpöhöpö-juttuja.

Hanna Berg 

Keminmaan lakeuksilta etelän lämpöön matkannut Hanna valaisee valopihaa aurinkoisella ja positiivisella olemuksellaan alkavana syksynä jo kolmatta vuotta. Tuliaisena pohjoisesta hän on tuonut myös hellyttävän murteensa. Hannan kiinnostuksen kohteet maantieteessä kohdistuvat luonnonmaantieteisiin, erityisesti fysikaaliset geofysiikka sekä meteorologia kiinnostavat Hannaa. Poikkitieteellisyys kunniaan, WAU!  Fuksivastaavana toimiva Hanna pitää hyvää huolta niin fukseista kuin kaikista muistakin sohvilla asuvista mantsalaisista aikaisemmalla emäntäkokemuksellaan (nykyisin keittiömestari). Hanna loihtii suussa sulavat ateriat etenkin vegaanisista aineksista, HK eli Hanna’s kitchen. Hannan olemus on rauhallinen, rento sekä ystävällinen. Hannan seurasta ei voi olla nauttimatta, niin kampuksella kuin sen ulkopuolellakin. Ei kuitenkaan kannata antaa Hannan rauhallisen olemuksen hämätä sillä tämä neito osaa kyllä myös juhlimisen jalon taidon. Hannan läsnäolo piristää päivää ja hänestä saa hyvää juttuseuraa aiheesta riippumatta. Äkkiä juttusille ennen kuin muut ehtivät ensin!

Roope & Hanna

 

Sari Aroalho 

Etelä-Tuusulan sykkeestä turvallisen välimatkan päähän, Viikin lintukotoon lentänyt Sari aloittaa syksyllä kolmannen mantsavuotensa. Tämän hemaisevan blondin läsnäolon sohvilla kuulee Physicumin viimeisimpäänkin kolkkaan asti ja Sarin voitkin löytää useista eri kampuksemme kolkista. Sari vaikuttaa esimerkiksi GIS-luokkien syövereissä painimassa paikkatieto-ohjelmien parissa, valopihan sohvilla kuuntelemassa uusimpia kampusgossippeja ja viimeisimpänä lisäyksenä myös keskustakampuksella sivuaineopintojensa parissa!  Sari viettää varsin aktiivista elämää ja onkin tästä syystä MaO:n hallituksen liikuntavastaava jo toista vuotta peräkkäin! Tämän mirrin tapaat siis todennäköisesti myös MaO:n lukuisista liikuntavuoroista Reippailijoiden riveissä. Sari tituleeraa itseään “Surkeiden sattumusten sarjaksi”, joka ei ole kaukana totuudesta ollenkaan. Jos kampuksella kuuluu kainalosauvojen kopinaa, on se mitä luultavimmin liikkavuorolla osumaa ottanut mantsan oma Sari, joka voisi haavereillaan yksinään pitää terveydenhoitajamme työllisenä. Muut mantsalaiset ovat kutsuneet Saria myös oman elämänsä fenix-linnuksi, joka nousee aina ylös seuraavan päivän touhuihin, vaikka sitten jalka paketissa. Bileissä Sari omistaa tanssilattian vaikka puolirampana ja osaa pitää hauskaa, mutta kuitenkin muistaa huolehtia omistaan. Sarin tulevaisuudensuunnitelmiin kuuluu maailman pelastaminen, josta paistaa läpi tämän muijan hyväsydämisyys. Ihmismantsaan suuntautunut Sartsa on mitä loistavinta keskusteluseuraa ja mikäli sulla on koskaan mitään murheita tai huolia tai et tiedä mitä lajia pelataan päivän liikkavuorolla, käänny tän söpön sählääjän puoleen.

 Antti Nevalainen 

Pohjois-Tuusulasta Kellokoskelta kellot kiekuen Lauttasaaren merelliseen paratiisiin rantautunut Antti, toiselta nimeltään Bilekuningatar, tähdittää MaO:n tuutoriporukkaa mahtavalla rintamerkkikokoelmallaan. Tämä toisen vuoden maantieteilijä etsii vielä itseään ja usein hänet voikin löytää sohvien kätköstä SOS-ilme kasvoillaan tai GIS-luokasta vääntämässä toinen toistaan upeampia vaaleanpunaisia karttoja. Tyylitajua tältä mieheltä ei puutu! Jos siis kohtaat opiskelujesi aikana haalarimuodin tuomat ongelmat, hälytä Antti paikalle. Huvipäällikkönä toimiva Antti ei jätä ketään kylmäksi huumorintajullaan ja upeilla hiuksillaan ja hän onkin aktiivisesti mukana jokaisessa MaO:n tapahtumassa. Kun muut tulevat aamulla kampukselle, Antti vasta painelee kotiin nukkumaan. Viihdeura on myös tälle nuorelle herrasmiehelle avoinna, jos ura maantieteen parissa ei aukene, ja siitä todisteena ovat hänen lukuisat some-seuraajiensa kommentit: LIT. Älä siis pelkää jutella tälle pitkälle komistukselle, vaan ala rohkeasti keskustelemaan vaikka uusimmista romaaneista, sillä tämä Bilekuningatar on salainen lukutoukka, oikea Biletoukka!

Sari & Antti

 

Jouko Lappalainen 

Jouko, kavereiden kesken Jokke, on kolmannen vuoden opiskelija, joka on alun perin hypähtänyt mantsan sohville Kauniaisten idyllistä. Nyt tämä herrasmies on kuitenkin asettunut Kumpulan kulmille. Mantsalla Joukoa kiinnostaa erityisesti suunnittelumaantiede, mikä ehkä selittää hänen kiinnostustaan sisäpihoihin. Toisena opintokokonaisuutenaan Jouko opiskelee GIS-velhouden taikoja ja auttaa mielellään myös GIS:n kanssa kamppailevaa fuksia. Luonteeltaan Jouko on rauhallinen ja vastuullinen, minkä vuoksi hän on hyvää johtaja-ainesta. Jouko pitää kaikissa tilanteissa pään kylmänä ja homman hallussa. Hän on aina tilanteen tasalla ja valmis auttamaan tapahtumien järjestelyissä.  Jouko onkin aikaisemmin parantanut mantsalaisten elämänlaatua isännän (nyk. tilamestari) roolissa. Tämä titteli kuvaakin häntä hyvin. Jouko on isäntä isolla I:llä. Jouko on aina mahtavaa seuraa ja mikään tiukkis hän ei missään nimessä ole – päinvastoin. Jouko on äärettömän rento tyyppi, joka ei turhia stressaile tai tee kärpäsistä härkäsiä. Jouko on kasvattanut mantsapiireissä mainettaan myös huumorintajullaan. ”Omasta mielestä hauskalta” Joukolta eivät nimittäin puujalkavitsit lopu kesken ja ne aiheuttavat hilpeyttä niin sohvilla kuin myös (ainakin huhujen mukaan) sosiaalisen median syövereissä. Nokkelien vitsien lisäksi tämä intohimoinen Temppari-fani on aina valmis keskustelemaan viettelysten saaren uusimmista juonenkäänteistä. Istahda siis Joukon viereen, jos stressi painaa, sillä hänen rento asenteensa on tarttuva!

Vivi Tarkka 

Oulunkylän (tai ”Ogelin”, niin kuin alkuperäiskansat aluetta kutsuvat) puutaloidyllistä ponkaisevan Vivin tunnistat Kumpulan tuuheimmasta tukasta. Toista vuottaan maantieteilijänä aloitteleva Vivi oli jo fuksisyksystään lähtien tuttu kasvo lähes jokaisessa mahdollisessa opiskelijatapahtumassa, joten jos tarvitset hyttikaverin KJYR:ille tai vierustoverin sitseille, saat Vivistä takuuvarmasti sellaisen. Osallistumisen lisäksi Vivi on täysillä mukana myös järjestämässä tapahtumia, ja hän vaikuttaakin tänä vuonna MaO:n hallituksessa tilamestarina. Tapahtumien ulkopuolella löydät Vivin helpoiten Valopihan sohvilta teemukin kanssa vääntämässä GIS:siä tai taidemuseosta ihailemassa Van Goghin mestariteoksia. Tämän tumman kaunottaren suonissa virtaa myös puoliksi hollantilainen veri, joten hänen kielivalikoimansa on varmasti yksi koko yliopiston omalaatuisimmista. Luonteeltaan Vivi on sekoitus rentoutta, tunnollisuutta ja mustaakin mustempaa huumorintajua. Empatian jumalattarena Vivi ottaa yleensä muiden murheiden poistamisen sydämenasiakseen, joten hänen fuksiryhmässään ei taatusti näy surunaamoja.
 

Jokke & Vivi

 

Aino Aalto 

Lisää chilii, lisää tunnetta peliin! Punapäinen Aino on toisen vuoden mantsalainen ja ehkä tuleva opettaja. Loppumattomalla tarmolla ja pirteydellä (huhujen mukaan jopa ilman kahvia, herranjestas) varustettu Aino saa hommat rullaamaan joka tilanteessa, oli kyseessä bileiden organisointi tai niiden jälkeinen siivous klo 3 aamuyöstä. Ainolla on aina tunteet pelissä, joten jokainen homma on hänelle sydämenasia. Loistavia organisointikykyjään tämä kulinaristi pääsee käyttämään MaO:n hallituskeittiömestarin virassa, pitäen aina uunit kuumana ja loihtien kollegoidensa kanssa ihanat tarjoilut joka juhlaan. Aino toimii myös mantsan sisarjärjestö EGEA:n fuksivastaavana, joten jos vaihdot ja tutustuminen muiden maiden mantsalaisiin kiinnostavat, kannattaa kysyä Ainolta! Ainoa voisi kuvailla äitihahmoksi, jolta saa tukea ja apua joka pulmaan. Ainon siipien alla on jokainen fuksi turvassa, sillä Aino rakastaa ja puolustaa omiaan leijonaemon hurjuudella. Aino on yksi mantsan sohvien vakiokasvoista, joten jos kaipaat vertaistukea opiskeluhajotukseen tai muuten vain piristävän sarkastista juttuseuraa, apu on lähellä.

Matias Järvinen 

Helsinkiläis-lahtelainen Matias on neljännen vuoden maantieteen opiskelija. Häntä voidaan mahdollisesti kutsua opettajaksi tulevaisuudessa, mutta hänen sydäntään lähellä on myöskin GIS-velhon ura, joka aiheuttaa välillä tuskaisiakin tunteita kolmiodraaman yhteensovittamisessa. Matias on iloinen vaaleahiuksinen komistus, jonka hymy on valloittava ja saa sinutkin hyvälle tuulelle! Löydät Matiaksen todennäköisimmin mantsan sohvilta tai GIS-luokista velhoilemasta. Tämän miehen taiteellisuus pilkistää päätään aina aika ajoin ja tekin voitte tulla sen huomaamaan etenkin tulevissa laulukirjoissanne. Thinking- emoji on yksi hänen tavaramerkeistään (löydätkö sellaisen kuvasta? :D), joka myöskin kertoo Matiaksen pohdiskelevasta luonteesta. Matias on ihanan herttainen, huomaavainen ja välillä vähän hupsu hummustelija (Matias <3 Hummus!!). Matias osaa bailaamisen jalon taidon ja hänen tanssiliikkeensäkin ovat varsin vaikuttavia. Matias on erittäin luotettava ja aina valmiina auttamaan eli ei muuta kuin nykäisemään hihasta!  

Aino & Matias

 

Iivari Laaksonen 

Viininpunaisesta hupparistaan, nokkelasta huumorintajustaan ja rennosta elämänasenteestaan tunnettu Iivari aloittelee syksyllä kolmatta opiskeluvuottaan maantieteen parissa. Tämä Länsi-Vantaan värikkäästä Myyrmäestä kotoisin oleva mantsalainen on löytänyt tiensä sittemmin Kumpulan kampukselle, jossa nykyisin viettää aikaansa GIS:iä ja suunnittelumaantiedettä ahkerasti opiskellen. Iivari on opiskeluaikanaan lähtenyt rohkeasti rakkaan ainejärjestömme MaO:n toimintaan mukaan, eikä turhaan! Nykyisessä MaO:n hallituksessa taloudenhoitajan (eli massimiehen) virkaa hoitava Iivari on tunnollinen ja ahkera luottohenkilö, joka kunniaa vaatimatta on valmis auttamaan aktiiveja tai keitä tahansa opiskelijaystäviä niin puuhassa kuin puuhassa. Vastuuhommista huolimatta Iivari omaa ihailtavan chillin elämänasenteen, eikä todellakaan murehdi turhia. Vapaalle vaihtaessaan hänet voi bongata niin liikuntavuoroilla reippailemassa, tanssilattialla reivaamassa, bägiä potkimassa tai pongipöydän äärellä ottelemassa. Voit olla varma, että hunajaisen Iivarin seurassa hymy ei hyydy ja naurussa on pitelemistä – tunnetaanhan hänet nimittäin mantsalaisten keskuudessa huumorimiehenä eli muiden sanoin meemikuninkaana. Iivarin jokapäiväisiin harrastuksiin lukeutuu myös syntyjen syvien pohdiskelu: tätä aikamme suurinta ajattelijaa voisi huoletta verrata Kreikan suuriin filosofeihin. Jos kaipaat päivitystä viimeisimpien meemien parissa, haluat pohdiskella Ruger Hauerin sanoitusten merkitystä, kaipaat sisäpiiritietoa tikanheitosta tai tarvitset ihan muuten vaan piristystä päivääsi, etsi tämä viiksekäs herrasmies käsiisi!

Eveliina Sirola 

Eve on toisen vuoden mantsalainen, joka on kotiutunut Kumpulan perfektuuriin suoraan Suomen Tsikakosta (Lahti mainittu!). Maantieteen saralla Even kiinnostuksen kohteet ovat laajat, eikä oma suuntautumiskohde ole täysin selvillä. Vastuuntuntoinen Eve hoitaa kouluhommat tunnollisesti, mutta osaa myös vaihtaa vapaalle. Hän onkin vakiokasvo MaO:n monenlaisissa tapahtumissa. Even sydän on paikallaan, joten oli huoli mikä tahansa, on hän varmasti valmiina auttamaan. Tämän somekuningattaren Snapchat-tarinoista voi bongata koirakuvatulvan lisäksi muun muassa tarkkaan koordinoitua dabaamista sekä maisemakuvia maailmalta. Reissaava Eve onkin päätynyt MaO:n yhdeksi retkivastaavaksi ja näet hänet tositoimissa heti fuksisyksyn alussa luonnonmaantieteen retkellä, jolloin fuksit pääsevät tutustumaan lähialueen upeisiin maantieteellisiin kohteisiin. Even löydät myös usein sohvilta painimassa viimeisimpien koulutehtävien parissa tai seurustelemassa muiden sohvahengailijoiden kanssa. Hymyileväinen Eve on helposti lähestyttävä, joten jos esimerkiksi vaatearsenaalisi on päivitystä vailla, voit liittyä Even seuraan selailemaan nettikauppojen saloja.

Iivari & Eve

 

KV-tuutorit 2018 / International tutors 2018

Kia Kivisilta 

Tämä ”kiinatar” suorastaan säteilee positiivista energiaa ja on ystäviensä mukaan aina pirteä ja iloinen sekä auttaa aina toveria pulassa. Ja tosiaan, Kialla et ikinä näe murjottavaa ilmettä, ja hänen kanssaan aika lentää sohvilla. Kia on todellinen maailmankansalainen, vaikka fyysisesti hän asuttaakin Vantaan Louhelaa yhdessä italialaisen poikaystävänsä kanssa. Hän on todistetusti mahtava kokki ja rakastaa loihtia upeita herkkuja, lenkkeillä ja tehdä keramiikkaa, wau! Huhu kertoo myös, että Kialla on seuraamisen arvoinen blogi. Tämä international lady on toisen vuoden opiskelija, joka aikoo pääaineekseen ottaa terveysmaantieteen sekä kiinan ja italian, mutta toivomme hänen tiensä vievän usein myös sohvien hellään syleilyyn. Tämä lyhyt katsaus ei tee oikeutta tälle ehtiväiselle ja aktiiviselle mantsalaiselle, mutta tässä muutamia esimerkkejä, joista Kian kanssa voi lörpötellä sohvilla tai tapahtumissa.

Iiris Vilo 

Tämä kansainvälinen ilmestys suoraan Suomen Turusta ei jätä ketään kylmäksi positiivisella olemuksellaan. Hän on auttavainen kansainvälinen tuutori sekä kansainvälisyysvastaava joka on mitä parhainta juttuseuraa, erityisesti jos kiinnostuksen aiheena ovat käsityöt ja kirpputorilöydöt. Muistathan siis pyytää parhaat kirpparivinkit tältä leidiltä!  Iiriksen voi bongailla epäsäännöllisen säännöllisesti esimerkiksi Mao:n viikoittaiselta lentopallovuorolta tai esimerkiksi lenkkipolulta. Luontoläheisyyden voi huomata myös hänen partioinnostuksestaan ja opinnoista, onhan hän painottunut luonnonmaantieteeseen ja metsätieteisiin.  Turun kasvatti on myös vakiokasvo mantsan valopihan sohvilla, jossa häntä on helppo lähestyä aiheesta kuin aiheesta. Muut mantsalaiset kuvailevatkin Iiristä päättäväiseksi omantienkulkijaksi, joka kuitenkin antaa kaikkien olla omia itsejään.

Kia & Iiris