Tuutorit 2019

TUUTORIT 2019

Tässä esittelyssä kaikki mantsan tuutorit! Mantsalla on 12 tuutoria fukseille ja 2 tuutoria vaihtareille. Fuksit jaetaan alussa pienempiin fuksiryhmiin, joissa jokaisella ryhmällä on omat tuutorinsa, eli yksi tuutoripari. Mikäli jokin asia mietityttää, älä epäröi ottaa yhteyttä tuutoreihin! Kaikki tuutorit ovat ihan kaikkia fukseja varten läsnä ja valmiina auttamaan!

TUUTORIPARIT:
Aino & Seeti
Joonatan & Vivi
Emma & Oula
Jussi & Amppu
Saaga & Saku
Varpu & Julia
KV-tuutorit Iina & Vilma

 

Aino Aalto

Luonteenpiirteeltään Tylypahkan McGarmiwaa sekä Muumimammaa muistuttava Aino toimii fuksien onneksi jälleen tuutorina. Muumimamman leivontataidot, vieraanvaraisuus ja äidillinen ote suojatteihinsa ovat asioita, joita Aino vaalii täydellä sydämellä. Lempeän puolen lisäksi, niin kuin hyvillä äideillä tuppaa olemaan, Ainolla on myös jämäkkä puoli mikä tulee esiin, jos fukseja uhmaa mörkö tai jokin muu vaara. Mikäli jollain sattuu olemaan ongelmia fuksien kanssa, on hänellä myös henkilökohtaisia ongelmia Ainon kanssa. Fuksien on kuitenkin turha pelätä suojelevaa Ainoa, joka saattaa suunnata sivullisiin ärhäkkäitä palautevyöryjä. Nämä palautevyöryt laukeavat Vietnam flashbackien tavoin, mutta suhteellisen harvoin – Ainon tapauksessa muun muassa silloin, kun hän näkee sohvilla tiskaamattomia astioita. Tämä on ymmärrettävää, koska Aino on toiminut ainejärjestömme keittiömestarina, jonka tehtäviin kuuluu huomauttaa (oikeutetusti) likaisista kahvikupeista. Silpomalla sammakoita ja opettelemalla satojen eri kasvien nimiä, Aino on suorittanut Viikissä biologian sivuaineopintoja. Hänestä on kovaa vauhtia tulossa opettaja, mutta lahjominen ei takaa fuksien mahdolliselle jälkipolvelle hyviä kouluarvosanoja, koska Aino on kaikessa tekemisissään rehti ja oikeudenmukainen. Jos Aino ei jostain ihmeellisestä syystä tule puhumaan teille ensin, voitte aloittaa keskustelun vaikkapa kysymällä hänen kattavasta Disney elokuvakokoelmasta tai ruoanlaitosta. Keskustellessa hänen kanssaan saatte aino annoksen hänen rempseää ja omille kömmähdyksille kohdistuvaa huumoria!

Seeti Haapanen

Lauhkea kuin lammas, vai sittenkin susi lampaan puvussa? Seeti on todella rauhallinen ja tyyni sekä omalla olemuksellaan valloittava aivan huippu tyyppi, mutta jos hissi hidastelee matkalla alas päin tai joku koputtaa olkapäälle ja ketään ei näy on kyseessä Seeti ja hänen kepposteleva luonteensa. Seeti on alun perin kotoisin ’’pitskusta’’ eli Pitäjänmäestä, mutta hän on viettänyt myös paljon aikaa Vihdissä ihanien pikku tipujen parissa <3 Seetin voit nähdä yleensä jokaisissa bileissa sekä iki-ihanilla sohvilla, mutta takuuvarmasti reippailijoiden liikuntavuoroilla ja peleissä. Seeti on yksi liikuntavastaavistamme ja luotsaa Reippailioita viikosta ja päivästä toiseen. Harjoituksissa ja peleissä rauhallisuus on kaukana tiessään ja vastustajat saavat kyytiä, lähde siis Seetin mukana reippailijoiden vuoroille 😊 Seeti on kunnon multitalentti ja handlaa lajin kuin lajin aina jalkapallosta pyöräilyyn ja niin edelleen. Huhu kertoo myös, että Seeti ajoi kerran kauniina toukokuisena päivänä Lammin kenttäkurssille ja pari viikkoa myöhemmin vielä takaisin, huh huh! Vastapainoksi urheilulle Seeti tykkää lukemisesta eli ei muuta kuin kirjavinkkejä vaihtamaan, etenkin historia on hänelle sydäntä lähellä. Seeti on ollut partiossa, joten eräjormailukin häneltä luonnistuu. Seeti on myös asunut useamman vuoden Belgiassa eli hän hän on oikea muailman monsieur😉

Aino & Seeti

Joonatan Reunanen

Joonatan on lampaiden keskellä kasvanut maalaispoika Salosta, joka on nyt vaihtanut kotikulmiensa lambit Viikin lehmiin. Salolaisella charmillaan valloittava Joonatan on toisen vuoden mantsalainen, jota kiinnostaa erityisesti ihmismaantiede, mutta myös osa-aikainen painiminen geoinformatiikan parissa. Mantsapiireissä hän valloittaa levittämällä hyvää fiilistä eli ”posii” ympärilleen.

Urheilussa Joonatan on aikamoinen multitalentti ja hän vakuuttaa taidoillaan lajista riippumatta. Hän onkin vakiopelaaja melkein kaikilla Reippailijoiden liikuntavuoroilla. Jalkapallossa hän kikkailee muut helposti pyörryksiin ja frisbeegolf taitonsa hän on hionut minttiin youtubesta löytyvien fribavinkkien avulla. Ota siis pelikamppeesi mukaan ja suuntaa Joonatanin kanssa liikuntavuoroille tai analysoi viimeisimmän futispelin käänteitä tämän intohimoisen Liverpool-fanin kanssa!

Päivän hämärtyessä iltaan jäävät Joonatanin pelikengät kuitenkin kotiin, sillä suunta on kohti diskovalojen värittämää tanssilattiaa. Mantsaringin keskellä tämä tumma komistus tempaa mukaansa ujommankin tanssijalan. Bileissä Joonatan pitää muiden tilamestarien kanssa huolta siitä, että niin fuksien kuin vanhustenkin juhlafiilis pysyy taivaissa ja kaikkien kurkut sopivan kosteina.

Yleensä Joonatan löytyy kuitenkin valopihan auringon alta sohvien kupeesta. Joonatan kulkee niin kampuksen käytävillä kuin muutenkin elämässään rennoin askelin pilke silmäkulmassa. Huumoria ei tältä mieheltä puutu ja pientä tervehenkistä piikittelyä harrastavan Joonatanin seurassa on hymy aina herkässä. Äärimmäisen ajattelevaiselta ja ystävälliseltä Joonatanilta voi fuksi saada myös hyviä neuvoja kaikilla elämän osa-alueilla tai piristävää lounasseuraa unicafen herkkuaterialle. Rauhanturvaajan kokemuksensa ansiosta Joonatan on jokaisen pulaan joutuneen fuksin pelastaja!

Vivi Tarkka

Nykyisin Vallilan koleilla kujilla asuva Vivi (Bibi) on alun perin kotoisin Koillis-Helsingin Puistolasta. Kolmannen vuoden opiskelijana (ja jo toista vuottaan tuutorina) Viviä näkee hämmästyttävän paljon sohvilla lukien maailmanpolitiikan historiaa. Tällä hetkellä Vivi vaikuttaa Mao:ssa fuksivastaavana. Jos oma kielitaito riittää voi Vivin kanssa puhua suomen lisäksi englantia, saksaa, hollantia tai jopa japania!

Vivi liikkuu myös aktiivisesti ja hänet näkee varsinkin Reippailijoiden koripallovuoroilla sytyttämässä katsomon tuleen ilmiömäisillä kolmen pisteen heitoillaan. Tämä tumma kutrinen kaunotar dribblaa väkisin vastustajien ohi ja päättää hyökkäyksen aina niin helpolta näyttävään donkkiin. Jos Vivi ei Reippailijoiden vuoroille ehdi, niin hänet kyllä löytää UniSportin salilla vääntämässä rautaa! Urheiluvermeet päälle ja Vivin kanssa reenaamaan gainssit ja heittokäsi kuntoon!

Vivin tunnistaa rennosta tyylistään ja usein hänet näkeekin iso huppari päällään vaeltamassa ympäri kampusta. Tenttien lähestyessä hän piiloutuu hupparin huppuun, vaikka osaakin tenttien aiheet lähes täydellisesti. Vivi tunnetaan myös todella aktiivisena mantsalaisena, joka löytyy lähes jokaisesta tapahtumassa, joko reivaamassa, järjestämässä tai tekemässä molempia. Jos siis tarvitset seuraa mihin vain tapahtumaan, kannattaa kysyä Viviltä ensin, sillä hän on jo sinne menossa. Vaikka Vivillä onkin paljon vastuuta, ehtii hän vaihtaa vapaallekin. Kun Vivi iskee bilevaihteen silmään, hänen eeppiset tanssiliikkeensä valloittavat jokaisen ympärillä olevan mielen, eikä kenellekään tule edes mieleen haastaa häntä (fakta!).

Vivi on äärettömän empaattinen ja tunnollinen ihminen, johon voi luottaa tilanteessa, kuin tilanteessa. Hän on aina valmis auttamaan ketä tahansa, milloin tahansa, eli Viviä voi nykäistä hihasta pienimmissäkin ongelmissa. Vivin kanssa aika kuluu nopeasti maailmanongelmista jubaillein tai Unoa pelaten. All in all jokainen ihminen on etuoikeutettu, kun pääsee tutustumaan Viviin.

Joonatan & Vivi

Emma Sinisalo

Emma tuo kotiseudultaan Turusta tuutoriporukkaan pirtsakkaa ja kaksikielistä saariston tunnelmaa ja meininkiä. Lännen saaristosta Emma ei merta kauaksi karannut, vaan rantautui Helsingin Kalasatamaan, jossa hän majailee upeassa lukaalissa. Vähemmän matalan majan uumenista löytyy niin kissakunnan edustajia kuin myös suomalaisen politiikan vakiokasvoja.

Tämä positiivista virtaa säteilevä energiapakkaus aloittaa toisen vuotensa maantieteen opintojen sarassa ja onkin kohdistanut kiinnostuksensa luonnonmaantieteeseen. Tulevaisuudessa häntä saatetaan kutsua opeksi, mutta tätä ei ole vielä kiveen kirjoitettu. Joka tapauksessa kysymysten ilmaantuessa Emmalta saa aina apua hymyn kera. Hymyn ja valloittavan naurun lisäksi Kumpulan kampuksen tiloissa Emman tunnistaa varsin helposti edustavasta Gasellit-paidasta, liekkikuviolla varustetuista Adidas-sukista ja usein jopa kolmea eri kieltä sisältävästä puheesta.

Myös Kumpulan ruotsinkielisen opiskelijajärjestön Spectrumin aktiivisena jäsenenä Emman puoleen voi kääntyä niin suomen tai ruotsin kieliseen opiskeluun tai opiskeluelämään liittyvissä kyssäreissä. Opiskelijajärjestöaktiivisuudesta johtuen Emma on aina menossa mukana. Energiaa hänellä riittää kuin tuhannella Duracell-pupulla joten bileet eivät taatusti hänen kanssaan jää lyhyiksi eivätkä missään tapauksessa tylsiksi. Ehtymätön läppävarasto on nimittäin kasattu sekä interwebin syvimpienkin uumenien koloista on kerättyä dankeimmatkin meemut, minkä ansiosta tämän meemimestarin kanssa ei taatusti tule tylsää hetkeä!

Oula Inkeröinen

Oula on tokan vuoden mantsalainen ja huhujen mukaan tuleva GIS-guru joka takaa teille unohtumattoman fuksivuoden! Tää hulvattoman hauska veikkonen on syntynyt kaukana pohjoisessa, Haukiputaalla (read: Oulu), ja tämän huomaatte varmasti puhetavasta. Oulun oma Oula toimii myös MaO:n tilamestarina, eli hoitaa tiiminsä kanssa meille mantsalaisille virvokkeita juhliin. Tärkeä duuni joka takaa sen että kaikille riittää sitä hyvvää kylymää. Hän on myös mukana järjestämässä tapahtumia meille maantieteilijöille, ja on muutenkin erittäin aktiivinen. Tärkein tehtävä on kuitenkin MaO:n lipun huoltajana oleminen, eli jos tää herra jostain syystä on hukassa, etsikää MaO:n liehuva vihertävä lippu ja sen varresta Oula. Lippumme kohtaatte varmasti jo fuksipiknikillä!

Oulan kanssa voi sekä vetää läppää että pohdiskella elämän todellista tarkoitusta. Hänen kanssaan ei koskaan ole tylsää! Kannattaa siis tulla juttelemaan, saatte varmasti kuulla todella kiehtovia juttuja (iso plussa jos kiinnostaa armeija tai dronejen lennättäminen jokisimulaattorin yllä). Oulaa voisi kutsua life of the party:ksi, ja hänen seurassaan kaikilla on hauskaa aamusta iltaan keskusteluaiheesta riippumatta!

Ymmärtäväisyys ja vastuullisuus kuuluvat myös Oulan hyviin piirteisiin. Tää äijä on avoin oppimaan uusia asioita ja osaa tehdä hommat ajoissa ja kunnolla. Oulan kanssa tulette varmasti kokemaan kaikki fuksivuoden kohokohdat! Hän tekee rakkautta muiden leipoessa vihapullia 😉

Emma & Oula

Jussi Torkko

Seuraavana esittelyssä Jussi, joka on syntyperäinen helsinkiläinen sekä yksi MaO:n tapahtumien vakiokasvoista. Jussi on neljännen vuoden mantsalainen, jonka voit löytää sohvilta hengailemassa muiden mantsalaisten keskuudessa: siellä missä ystävät, siellä myös Jussi. Tämän geoinformatiikkaan suuntautuneen Jussin voit bongata aika ajoin myös GIS-luokista, joissa paikkatieto-ohjelmien kanssa uurtamisessa saattaa pyörähtää useampikin tunti. Lisäksi Jussin tulee työskenneltyä paljon koodaamisen parissa, käpistelyn ollessa yksi hänen sivuaineistaan.

Jussilla on mainio huumorintaju ja ansiokas menojalka, jonka pysäyttäminen voi olla haastavaa. Tissuttelu ei siis kuulu hänen tapoihinsa, joten ”go hard or go home” -sitaatti osuu hänen osaltaan kuin nyrkki silmään. Vaikkakin Jussi pitää juhlimisesta, myös erilaiset urheilulajit, kesäisin etenkin frisbeegolf (aka friba) ja fillarointi, kuuluvat hänen lempi aktiviteetteihinsa. Lukukausien aikana Jussista saa myös varman seuralaisen Reippailijoiden liikuntavuoroille pelaamaan muun muassa lentopalloa, missä hänen kilpailuhenkisyytensä voi kuoriutua. Lisäksi Jussi on suuri kirjojen ystävä sekä tarkka rahojensa suhteen, joten mikäli lukuideasi loppuu tai rahapussisi huutaa tyhjyyttään opiskelijarientojen jälkeen, kannattaa kääntyä Jussin puoleen, sillä häneltä saat taatusti kelpo kirja- sekä säästövinkkejä. Riippumatta asiasta tai tilanteesta, tämä huomaavainen kaveri on aina valmis kuuntelemaan ja auttamaan.

Kaiken ohella Jussi toimii vuoden 2019 yhtenä ainejärjestömme IT-vastaavana. Jos laitteesi jumittaa tai kohtaat muita teknisiä ongelmia – ei hätää – tämä tietokonenero saa takuulla hommat taas pyörimään!

Amelia “Amppu” Cardwell

Amelia on mantsalaisten ikioma aurinko, joka paistaa vuodenajasta riippumatta sohvilta tarvittaessa Itä-Eurooppaan asti. Tämä toisen vuoden mantsalainen, joka myös Amppuna useimmiten tunnetaan, on Kalliosta käsin vaikuttava maailmankansalainen, jonka iloinen asenne on vahvasti tarttuvaa muillekin.

Alun perin Espoosta liikkeelle lähtenyt Amppu on kiinnostunut etenkin kulttuurimaantieteestä ja GIS:stä (tärkeä sana!). Puoliksi rapakon taakse juurensa sijoittava neiti hoitaa MaO:ssa retkivastaavan virkaa ja tulee varmasti löytymään ainakin syksyn luonnonmaantieteelliseltä retkeltä. Vahvan koripallotaustan omaavana hänet on myös mahdollista bongata pompottelemassa palloa ReippailijoidenLG liikuntavuoroilla tai sitten kampukselta tekemässä millintarkkoja viivoja piirto-ohjelmistolla.

Amppu on kaikista fukseista huolehtivainen ja empaattinen bilehile, jonka seurassa viihtyy vaikka aamunauringon nouseviin säteisiin asti. Yllättävänä seikkana hän myös aurinkoisesta nimestään huolimatta nauttii sadepäivistä ja tuo varmasti hyvän mielen kaikille harmaanakin päivänä. Järjestelmällisenä ihmisenä hän tulee myös syksyllä huolehtimaan siitä, että fuksit pysyvät ruodussa. Kun tarvitset apua kulttuurimaantieteen uusimpien tutkimuskysymysten kanssa tai kaipaat piristystä ja iloista mieltä päivääsi, tule aurinkoisen Ampun juttusille!

Amppu & Jussi

Saaga Laapotti

Hyvinkäältä Helsinkiin rantautuneen toisen vuoden mantsalaisen ja voimistelijatyttö Saagan voit kuulla jo kaukaa sohvilta kantautuvasta suloisesta ja ilahduttavasta naurusta, mikä jää taatusti kenen tahansa mieleen. Hän on todella hyväsydäminen, lämmin ja muut huomioon ottava tyyppi. Saaga on myös aina täysillä mukana tapahtumissa ja tuo kuvainnollisesti auringon mukanaan, minne ikinä hän meneekin! Hän myös rakastaa kissoja, joten jos nämä pienet karvatassut ovat lähellä sinunkin sydäntäsi, niin juttua varmasti riittää.

Kulttuurivastaavana toimiva Saaga valaisee sinua ja muita mantsalaisia erilaisista ekskursioista ja kulttuuritapahtumista. Jos olet kiinnostunut esimerkiksi taidenäyttelyissä käymisestä, kysy häneltä rohkeasti lisää ja hän johdattaa sinut Helsingin kulttuurin pariin. Mantsassa Saagaa kiinnostavat ainakin luonnonmaantiede ja GIS, mutta hän on myös pohtinut lukevansa sivuaineena venäjää –poikkitieteellisyys kunniaan!

Saaga on myös melkoinen Leipuri Hiiva, jonka käsistä syntyy muun muassa kaikki Suomen mummot kateellisiksi tekevät suussa sulavat vegaaniset karjalanpiirakat ja mokkapalat. Huhu kertoo, että häneltä luonnistuu lisäksi ensiluokkaisen boolin valmistaminen niin, että sen ainesosien arvuuttelussa kesti kerran kymmeniä minuutteja samalla suuria kehuja keräten. Hänen kanssaan juttua syntyy mantsan lisäksi – vaikka venäjäksikin – siis aina kissoista leivontaan asti, joten nykäise Saagaa hihasta ja saat takuuvarman piristyksen päivääsi sekä hymyn huulillesi!

Saku Ruuskanen 

Kuka on tämä alituisesti sohvien syövereissä kyyhöttävä kultapoika? Kampuksella kulkee huhu tämän jumalallisen olennon kadehdittavasta tyylitajusta, mutta vakiovarustukseksi ovat kuitenkin valikoituneet farkut ja kaikille tuttu mantsa-paita. Ilmeisesti päähän jumiutuneen pipon alta paljastuvat hulmuavat henkeäsalpaavat enkelikiharat. Tällaiset kampuksen kauneimmat kreikkalaisen jumalattaren kultakikkurat voivat olla peräisin vain ja ainoastaan yhdestä kaupungista, Suomen Ateenasta aka Jyväskylästä.

Kuulopuheiden mukaan tämä eksoottinen luontokappale hauskuuttaa puheillaan (ainakin itseään), kuin narri konsanaan! Huonoimmillekin vitseillensä varmaa naurajaa kaipaavat hakeutuvat siis hänen läheisyyteensä. Lempeys ja rauha valtaavat tilan kaikkialla hänen ympärillään. Tästä kultakutrista huokuu palava rakkaus…koiriin?! Hänen katseensa on kiinnittynyt tietokoneen ruutuun maailmanparannustehtävien pariin yhteiskunnallisen muutoksen opintojen muodossa. Viisautta ja kokemusta maantieteen saralla on hänellä selkeästi kertynyt jo useampi vuosi. Ilmiselvästi jo kolmannen vuoden opiskelija! Vihdoin hänen katseensa nousee ruudun takaa ja silmälasien alta säihkyvät lempeät smaragdisilmät. Sehän on meidän Saku!

Saaga & Saku

Varpu Savolainen

Varpu rikastuttaa mantsayhteisöämme savolaisella puheliaisuudellaan ja seurallisuudellaan jo kolmatta vuotta. Tätä Kuopiosta lähtöisin olevaa, muutaman kiertoreitin kautta Helsingin Munkkiniemeen asettunutta laululintua et voi takuulla olla huomaamatta, ja tämä onkin luultavasti yksi harvoista kerroista, kun joku muu ehtii esittelemään Varpun ennen häntä itseään!

Jos maailman pelastaminen (tai pasuunan soiton opettelu) on to do -listallasi, kannattaa ehdottomasti konsultoida Varpua. Hän nimittäin hoitaa HYYn Ympäristökomitean puheenjohtajan virkaa (wau!) ja on myös MaOn toinen ympäristövastaavista. Opinnoissaankin Varpu on suuntautunut nimenomaan kehitys- ja ympäristöteemoihin. Tämä supernainen ei epäröi epäkohtiin puuttumista, vaan uskaltaa tuoda äänensä kuuluviin muutoksen aikaan saamiseksi. Vapaa-ajallaankin Varpun saattaa bongata tutkimassa tuotteiden palmuöljykoodeja (pelastakaa sademetsät!) tai haalimassa itselleen kaikkea kivaa kierrätettyä.

Jos Varpua ei muutamaan päivään ole näkynyt Kumpulan sisäpihoilla, on hän mitä luultavimmin jossain päin Planeettaamme Maata. MaOn entinen retkivastaava Varpu on ehtinyt jättää jalanjälkensä maailman lähes joka kolkkaan – jo lukioaikoinaan vietti hän kokonaisen vuoden Jenkkilässä kartoittaen kulttuurista ymmärrystään. Kaikki kansainvälisyyteen liittyvä onkin hyvin lähellä Varpun sydäntä.

Huumorintajuiseen ja positiivisuutta säteilevään Varpuun tutustuminen ei vaadi juuri lainkaan eforttia, ja hyvä niin! Fukseistakin Varpu tulee varmasti pitämään hyvää huolta näpäkästi, mutta rakastavasti tilanteessa kuin tilanteessa.

Julia Salmi

Varsinais-Suomen Salosta Helsinkiin ampaissut Julia aloittelee syksyllä toista vuottaan maantieteen opintojen parissa suuntautuen ihmismaantieteen ja ympäristötieteiden ihmeellisiin Saloihin. Hän säväyttää tyylitajullaan ja elovenatyttöhabituksellaan, mutta mikä parempaa: ulkokuoren alta paljastuu sädehtivän sympaattinen luonne, joka valaisee jopa marraskuisen maanantain! Julia heittäytyy innolla mukaan mitä jännittävämpiin seikkailuihin, mutta on samaan aikaan luotettava kuin graniittikallio. MaO:n hallituksen sihteerinä Julia pitääkin urhoollisesti huolta MaO:n asiakirjojen siisteydestä ja asianmukaisuudesta. Kumpulan oikukkaiden tulostinten kanssa taistellessa kannattaa kääntyä ensikädessä Julian puoleen, sillä sihteerinä hän on oikea kampustulostuksen ammattilainen!

Vapaa-ajalla Julian voi bongata Unisportin ryhmäliikuntatunneilta, kuten spinningistä tai unihetkestä (lämmin suositus kaikille), tai etsimästä uusia näkökulmia ja ulottuvuuksia päälläseisonnan merkeissä. Onnekkaimmat saattavat päästä todistamaan Julian urheilullisuutta myös toisaalla, kun hän yön pimeyden turvin yllättää tanssilattialla särmikäs polkkatukka pomppien. Tämä neitokainen on verratonta seuraa mm. kirppareille, leffailtaan tai pinaattikeiton kokkaukseen, mutta sitruunansuolaisen iloliemen juonnissa häntä ei suin päin kannata lähteä haastamaan! Vapaaehtoistyökokemus Perussa on nimittäin hionut Julian taitorekisterissä timanttiseksi muutakin kuin espanjan kielitaidon…

Varpu & Julia

KV-tuutorit 2019 / International tutors 2019

Iina Rusanen

Tämä vauhtihirmu kielinero on Iina. Hän on rantautunut Kumpulan välittömään syleilyyn Suomen Espoosta ja nykyään hänet löytää varmimmin joltakin Reippailijoiden lukuisilta urheiluvuoroilta. Tämä reissukaunotar yllättää toimeliaisuudellaan ja kielipäällään, ja on siksi luontevasti myös MaO:n kansainvälisyysvastaava. Venäjänkielinen poppi tai vuolas keskustelu ranskankielellä saattaa kääntää pääsi piknikillä, kun olet tämän mimmin lähettyvillä. Älä silloin kainostele vaan tee lähtemätön vaikutus tokaisemalla mitä tahansa ranskankielistä tai sitä muistuttavaa ja viihtyisä keskustelu on taattu.

Iinan vauhdissa on joskus vaikea pysytellä, oli sitten kyse urheilusta tai UniCafe ruokailusta. Hän on tarkka ja järjestelmällinen, eikä pidä paikallaan pysyttelystä. Aina hän on kuitenkin valmis auttamaan ja kuuntelemaan. Iina levittää ympärilleen positiivista energiaa muun muassa jakelemalla kaurasuklaakeksejä tai muuten vain olemalla hyvän ystävän perikuva. Vaikka Iina juhlissa mieluiten syventyy mielenkiintoisiin keskusteluihin, voi hän odottamattomissa tilanteissa villiintyä hetken vietäväksi.

Jos siis haikailet kansainvälistä ripausta harmaaseen arkeesi tai rento lentopalloseura houkuttelee, voit helposti soluttautua Iinan riemastuttavaan seuraan. Pian löydätkin itsesi keskeltä jännittävää lenttispeliä tai vaihtariporukkaa, tai vaikka molempia!

Vilma Kaukavuori

Toisen vuoden mantsalainen Vilma on fyysisesti kotoisin Kaarinasta, mutta henkisesti hän on ehdottoman turkulainen. MaO:n riveissä tämä kunnioitettavan ekologista elämää viettävä leidi toimii yhtenä keittiömestareista ja huolehtii nälkäisten mantsalaisten ruokkimisesta. Vilma on osallistunut fuksisyksystä lähtien lähes kaikkiin MaO:n tapahtumiin, minkä lisäksi hän on yksi Sohvien vakiokasvoista ja pitää aina huolen, että kahvipannu porisee. Ei siis ihme, että kaikki Kumpulan mantsalaiset vaikuttavat tuntevan tämän aurinkoisen menomimmin! Vilman voi bongata milloin MaO:n pesisvuoroilta, milloin leirinuotiolta soittamasta ukulelea. Kyseessä onkin erittäin spontaani ulkoilmaihminen, jolle erityisesti Turun saaristossa purjehtiminen on lähellä sydäntä. MaO:n toiminnan lisäksi Vilma osallistuu aktiivisesti Varsinaissuomalaisen osakunnan rientoihin.

Vilman ystävät kuvailevat häntä aktiiviseksi ja ehtiväiseksi jokapaikanhöyläksi, jolta vaikuttaa aina löytyvän aikaa ja jaksamista jos jonkinlaisiin aktiviteetteihin. Mistä tämä energia kumpuaa? Tätä hupsuttelijaa voi aina kysyä mukaan menokaveriksi, oli kyseessä sitten kulttuuria, urheilua tai vaikkapa vain nurmikolla löhöilyä. Ei siinä vielä kaikki: Uruguayn auringon alla vietetyn vaihtovuoden jälkeen tämä tumma kaunotar hurmaa seuralaisensa sujuvalla espanjallaan. Tämä ”latinotar” on varsinainen bilekuningatar, jonka tanssiliikkeet eivät todellakaan jää huomaamatta. Vilma onkin mitä parhainta menoseuraa, jonka kanssa hymy ei varmasti hyydy!

Vilma & Iina