Tuutorit 2020

TUUTORIT 2020

Tässä esittelyssä kaikki mantsan tuutorit! Mantsalla on 12 tuutoria fukseille, 2 tuutoria vaihtareille ja yksi tuutori uusille maisteriopiskelijoille. Fuksit jaetaan alussa pienempiin fuksiryhmiin, joissa jokaisella ryhmällä on omat tuutorinsa, eli yksi tuutoripari. Mikäli jokin asia mietityttää, älä epäröi ottaa yhteyttä tuutoreihin! Kaikki tuutorit ovat ihan kaikkia fukseja varten läsnä ja valmiina auttamaan!

TUUTORIPARIT:
Julia ja Matias
Vilma ja Elias
Ella ja Juho
Pihla ja Alex
Anna ja Eemil
Elina ja Aapo
KV-tuutorit Sara ja Anttoni
Maisterituutori Alisa

 

Julia Salmi

Saanen esitellä Salon lahjan maailmalle… hän on Julia Salmi! Tämä vaaleaverikkö ilopilleri on kolmannen vuoden mantsalainen. Hän käy myös silloin tällöin levittämässä positiivista energiaansa Viikin kampuksella, ympäristötalouden kovassa koulussa. Vapaa-ajallaan Julia on oikea dokumenttien suurkuluttaja, ja näin hän on kasvattanut tietopankkinsa niin suureksi, että keskustelua voi käydä aiheesta kuin aiheesta. Toisenlainen harrastus Julian repertuaarissa on opiskelijakaverien ahdisteleminen erilaisilla meemeillä ja kuvilla novascotiannoutajista, joita hän saa käsiinsä muun muassa perhechatistään, sekä Tollerit facebook ryhmästä. Ympäristö on kuitenkin Julialla lähinnä sydäntä, ja hänet on myös nähty väittelemässä ilmastonmuutoksen kieltäjä syvälle maanrakoon, TÄYSIN ylivoimaisella argumentoinnillaan.

Julia on todella huolehtivainen ihminen, ja hän haluaa aina kaikissa tapahtumissa varmistaa, että jokaisella osallistujalla on kiistattoman hauskaa. Julia onkin fukseille oikein luottotuutori, jolta apua pyytämällä, sitä myös saa. Julia toimii myös tuutorivastaavana, eli pitää kaikki alamaisensa (tuutorit) kurissa rautaisella otteellaan, ja puskee meidät kohti loistavia tutoroinnin suorituksia. Fuksien on mahdollista myös haastaa Julia mukaan laulukilpailuun, mutta varoituksen sana: Julia käy laulutunneilla, ja hänen suihkulauluaan on kehuttu jopa taloyhtiön Jodel-kanavalla. Julia on kaiken tämän lisäksi kartoittanut myös kielitaitoaan matkatessaan maailmalla, ja puhuu espanjaa, sekä juo agaaven taikajuomaa, aivan kuin aito Etelä-Amerikkalainen. SALUD!

Matias Sarajisto

Mantsalta löytyy monta Matiasta, muttei toista Matias Sarajiston kaltaista. Matias, AKA Masse, AKA Sota-Matias, on Kumpulan Sohville saapunut raikas tuulahdus lännestä, suaraan Suamen Turust!

Helposti lähestyttävän Matiaksen seuraan päädyttyäsi on viihtyvyytesi taattu, sillä tämä herrasmies on tunnettu ennen kaikkea taidokkaasta, naurunystyröitä koettelevasta huumorintajustaan sekä rennon rauhallisesta olemuksestaan. Kaverit kuvailevat Matiasta myös jokaisen huomioivaksi, oikeudenmukaiseksi ja vastuulliseksi. Lieneekö menneisyys kadettikoulun johtajakoulutuksessa muovannut Matiakselle nämä ominaisuudet?

Ensi syksynä Matias aloittelee toista opintovuottaan mantsalla, kiinnostuksen kohteenaan erityisesti kaupunkimaantiede. Ainejärjestössämme MaO:ssa Matias vaikuttaa tilamestarina, joten parhaimmat opiskelijabileet eivät takuulla jää tältä seuramieheltä välistä. Menoa ei hidasta edes satunnainen, väärään suuntaan singonneesta rantapallosta aiheutunut musta silmä. Kampuksen ja opiskelijatapahtumien ulkopuolella Matiakseen voi törmätä vaikkapa sulkkiskentällä tai Reippailijoiden lentisvuorolla.

Ensimmäisten päivien hiljaiset hetket eivät taatusti tule olemaan ongelma, sillä Matiaksella on taito ottaa tilanne haltuun ja johtaa keskustelu varmoille vesille tilanteessa kuin tilanteessa. Jutun juurta Matiaksella riittää niin kevyemmistä aihealueista (muun muassa Kummelista) kuin vakavimmistakin asioista. Fuksi (eli sinä!) voi tuntea itsensä onnekkaaksi, sillä tuutori-Matias pitää huolen omistaan sotilaan lailla, ja johtaa fuksit varmalla otteella kohti yliopisto-opintojen syvintä olemusta.

Julia ja Matias

Vilma Kaukavuori

Fuksivastaavana tänä vuonna, kaikkien fuksien onneksi ja taattujen spontaanien seikkailujen takaamiseksi, toimii Vilma Kaukavuori. Tuutorinne Vilma on iloinen ja rempseä kesänlapsi, joka on henkisenä turkulaisena löytänyt paikkansa itäisestä kantakaupungista nuorekkaan Kallion kaupunginosan sykkeestä. Kalliosta Kumpulaan johtavien katujen lisäksi ihastuttavan Vilman voi usein tavoittaa esimerkiksi loikoilemassa riippumatossa Mustikkamaalla tai nauttimassa luonnosta eri puolilla pääkaupunkiseutua tai Turun saaristoa.

Maailmanmatkaaja Vilman seikkailut ei kuitenkaan rajaannu pelkkään koto-Suomeen, vaan on tällä latinottarella tarinoita aina niin tanssintäyteisestä vaihtovuodesta Uruguayssa, kuin liftauksesta Islannin  tulivuorille ja jääkentille. Varmaa onkin se, että Vilman kanssa riittää keskusteltavaa aina Olavi Uusivirran uusimmasta keikasta sitten vaikka huonekasvien oikeanlaiseen hoitoon tai mielipiteisiin Apollo-pizzerian ranskalaisten ylivoimaisesta maukkaudesta.

Opinnoissaan Vilma on fuksivuoden jälkeen suunnannut Kumpulasta kohti Viikkiä, jossa hän käy ympäristö- ja luonnonvaraekonomian opintokokonaisuutta. Keittiötaituri Vilmalla onkin ympäristöasiat lähellä sydäntään ja MaO:n piireissä hänet tunnetaan kunnioitettavasta ekologisen elintavan harjoittamisesta ja maukkaista vegaanisista herkuista.

Eläväinen Vilma on tuttu näky MaO:n tapahtumissa, mutta saatatpa häneen törmätä myös muun muassa Varsinais-Suomalaisella osakunnalla. Jos löydät jotain uutta ja jännittävää, etkä tiedä kenen kanssa haluaisit kohti seikkailua lähteä, kysy Vilmaa! Saatat löytää itsesi tämän energiaa pursuavan eläjän kanssa nauttimassa aamuauringon ensimmäisistä säteistä keskellä aamukasteista peltoa, muiden juhlijoiden mentyä jo nukkumaan.

Vilman kanssa aika ei käykkään ikinä tylsäksi, ja jos kaipaat seuraksesi hyvää kokkia, taiteilijasielua, ukulelensoittajaa, Olavi-fania, pyöräilijää, retkeilijää, bilekaveria, uimaria, lattarimusiikkitietäjää tai Turku-asiantuntijaa, niin Vilma on aina mitä todennäköisemmin valmiina tarttumaan tilaisuuteen kanssasi!

Elias “Hirvi” Hirvikoski

Tämä pohjoisten metsien kruunupää on levittänyt elinpiirinsä Pyhäjoelta Helsingin kauneimpaan kaupunginosaan eli Puu-Vallilaan. Hänet on tavattu myös kaukana Etelä-Amerikan mantereella aina Brasiliassa saakka, joten aivan pieni tämän pikkukylän kaverin nodaalialue ei ole.

Elias tunnetaan muun muassa hänen intohimostaan kirjoittaa. Tämä virtuoosimainen Lehtimies-Elias harjaannutti taitojaan ensin Suomen puolustusvoimien ykkösjulkaisussa ja yleni sitten Maantieteen opiskelijoiden kuuluisaan Mantu-lehden toimitukseen, johon hän kirjoittaa oivaltavia reportaaseja maailman meiningeistä. Hän hallitsee myös toista arvostettavaa toimea MaO:ssa. Sihteeri-Elias naputtaa näet kokousten tuikitärkeät pöytäkirjat meidän tavallisten tallaajien iloksi.

Tänä syksynä ihana Tuutori-Elias huolehtii teidän onnekkaiden fuksien viihtymisestä ja osaa varmasti vastailla kiperiinkin kysymyksiin. Hän tuntuu olevan perillä kampuksen asioista, sillä hän on tarkkaavainen ja utelias persoona. Jos mieltäsi askarruttaa opiskelusuuntaukset, voit kysäistä kokemuksia ainakin maailmanpolitiikan ja kehitysmaantieteen opinnoista.

Sauna-Eliaksen seuraan hakeutuvat saunomisen ystävät, sillä Vallilan salaisesta puutarhasta löytyi ihana puusauna. Sittemmin sauna muutettiin air b’n’b:ksi, mikä oli todella surullista, mutta onneksi ystävät silti jäivät. Saunominen ei siihen loppunut. Nykyään Eliakseen voi nimittäin törmätä Helsingin cooleimmassa saunassa eli Sompasaunassa.

Ystävistä ja törmäämisestä puheen ollen. Elias jos kuka on sellainen spontaani ystävä, jota tarvitset. Hän on perillä Helsingin mielenkiintoisimmista menoista, tai tarpeen tullen järjestää ne itse omalla takapihallaan. Elias on oivallinen juttukaveri niin mantsan sohvilla, kuin rennossa illanvietossa. Tämä kaveri on myös tanssilattioiden hulluttelija, kun niikseen tulee. Jos törmäät Eliakseen kadulla on suuri mahdollisuus, että hän kutsuu sinut teelle Vallilan salaiseen puutarhaan, joten carpe diem.

Elias ja Vilma

Ella Kimari

Ella tuo itäisestä Suomesta energiaa mantsan kirjavaan joukkoon. Ella on nimittäin kotoisin Lappeenrannasta, huhujen mukaan kaupunki tuleekin varmasti kaikille tutuksi viimeistään sitsien yhteydessä. Mikäli maakuntamatkailu Suomessa on lähellä sydäntä, niin Ellalta saakin varmasti hyviä vinkkejä kaupungin tarjoamista erittäin monipuolisista mahdollisuuksista. Mikäli Helsingin vilkas suuremman kaupungin syke vie kuitenkin voiton seesteisemmästä maakuntamatkailusta, niin Helsingissä Ellasta saa seuraa varmasti ainakin sushin pariin.

Ella harrastaa valokuvausta ja hänen otoksensa ovatkin toinen toistaan upeampia! Ella toimii myös toisena MaO:n somevastaavana, joten hänen taitojaan voi myös ihailla MaO:n virallisilla sometileillä. Muistakaa ottaa nämä tilit haltuun! Somevastaavan roolin lisäksi Ella kuuluu maantieteen opiskelijoiden ihkaoman Mantu-lehden toimitukseen. Todellisena multitalenttina Ellalta onnistuukin siis kuvien ottamisen lisäksi erilaisten tekstien kirjoittaminen, piirtäminen ja maalaaminen!

Muiden harrastusten ohessa Ellan voi löytää usein myös yhden suuren intohimonsa luota jääkenttien välittömästä läheisyydestä. Hän on nimittäin ennen harrastanut itse muodostelmaluistelua ja nykyisin kouluttautuu lajin tuomariksi. Kirjavaa harrastusten kerhoa Ella tasapainoittaa pukeutumisellaan, sillä Ellan vaatekaappi koostuu nimittäin lähes pelkästään mustista vaatteista. Jos vaatteet ovat tummia, niin Ellan kotoa löytyy kuitenkin myös väriä. Tästä pitää huolen Ellan koko ajan kasvava huonekasvikokoelma, josta voi löytää monia mielenkiintoisia kasvilajeja.

Kolmannen vuoden mantsalaisena Ella on suuntautunut luonnonmaantieteeseen ja erityisiin kiinnostuksen kohteisiin kuuluu muun muassa luonnonhasardit sekä eläimet. Tulevaisuudessa kenties dokumenteissa avarasta luonnosta saattaa näkyä tämän tuutorin kädenjälki, sillä luontodokumenttien tekeminen on yksi hänen haaveistaan. Ellan tiedot eliömaantieteestä yhdistettynä hänen visuaaliseen silmäänsä synnyttäisivätkin varmasti toinen toistaan kiehtovampia dokumentteja!

Juho Halonen

Unelmien kotikaupungiksikin tituleeratusta Porvoosta Kumpulan nodaalialueelle, “Kättärin” välittömään läheisyyteen muuttanut Juho on toisen vuoden mantsalainen ja koko tuutoripoppoon sisäinen zen. Juhon voi tunnistaa pettämättömästä tyylikkyydestään ja upeasti soivasta bassoäänestään. Mantsassa Juhoa vetää puoleensa ihmis- ja kaupunkimaantiede ja mahdollisia valinnaisia opintoja saattaa löytyä esimerkiksi viestinnän ja maailmanpolitiikan suunnalta, mutta kuten jokainen järkevä mantsalainen, Juhokin pitää vaihtoehdot avoimina.

Kaikista aidosti välittävä Juho levittää ympärilleen hyvää fiilistä ja on aina tyynen rauhallinen tilanteesta huolimatta. Bileseuraa Juhosta saa varmasti yön pikkutunneille saakka, huhu näet kertoo hänen olleen legendaarisella KJYRilläkin viimeisten joukossa hereillä. Juhlimisen ohella Juho osaa myös huolehtia tarvittaessa rentoutumisesta ja riittävästä unen saannista – muun muassa nukkumalla vielä kotona, kun muut vuosijuhlien jälkeisenä aamuna jo suuntasivat sillikselle uima-altaaseen virkistäytymään. Fyysistä kuntoaan hän ylläpitää kuntosalilla puntteja nostelemalla.

Vastuuntuntoisena ja järkevänä tyyppinä Juho on luotettava olkapää tilanteessa kuin tilanteessa ja aina valmiina auttamaan. Tämä komistus ei välttämättä ole esillä ja äänessä aina ensimmäisenä, mutta kun sanainen arkku aukeaa, tulee sieltä pelkkää asiaa. Nykäise siis Juhoa hihasta kun kaipaat hyvää juttuseuraa, jeesiä jossain tai kun kaikki muut ovat jo karanneet nukkumaan!

Juho ja Ella

Pihla Haapalo

Toisen vuoden aloittava mantsalainen, Pihla on kunnon ilopilleri ja duracellpupu ihmismuodossa. Helposti lähestyttävämpää ihmistä on vaikea löytää. Vastaanotto on kuin hotellin tiskillä. Helppo tutustua ja pitää keskustelua yllä. Sekä vakavuus että huumori ovat kortit, jotka löytyvät Pihlan hihoista. Jos joutuisit BB-taloon, niin haluaisit ehdottomasti Pihlan tapaisen tyypin mukaasi sinne. Hän on kotoisin Tampereelta (saattaa kuulla murteesta), mutta nykyisin asustaa kehä ykkösen sisäpuolen hellässä syleilyssä Pasilan hoodeilla.

Kokemusta on myös rajojen ulkopuolelta, jossa Pihla on viettänyt runsaasti aikaa, kuten Israelissa toimiessaan vapaaehtoistyöntekijänä siellä. Sitä sanotaan, että matkailu avartaa, Maailmankuva laajenee, ihminen kasvaa ja lompakko tyhjenee. Pihlalla on tästä kokemusta, sillä rajat ovat häilyvät ja kulttuurikokemus rajaton. Luonnollisena jatkumona olikin hakea kulttuurivastaavaksi ainejärjestöömme, jossa hänen kokemuksensa tihkuu, kuten vaahterapuun lehdet sateisena päivänä.

Kokemusta on myös urheilutantereilta Joogan valloittavasta maailmasta sekä voimistelusta. Suuntautuu ympäristöekonomiaan, johon varmasti auttavat hyvät kuuntelu- ja ryhmätyötaidot. Kuuluisa nyrkkikin iskeytyy pöytään suunnan ottamisessa. CV:seen kuuluu myös ex-tempore olemus, avoimuus sekä aurinkoisuus. “To defeat the enemy, you must become the enemy” ei kuulu Pihlan lausevarastoon, koska Pihla vain tekee vihollisistaan ystäviään.

Alex Naumanen

Liikuntaministerin arvonimeä kunniakkaasti kantava Alex on Maon liikuntavuorojen todellinen sydän. Tämän kolmannen vuoden mantsalaisen seurassa tiimihenki pysyy korkealla, ja hänen innokkuutensa salibandykentällä onkin nostanut hänet Maon liikuntavastaavaksi! Oranssipaitaisten reippailijoiden luotsaamisen lisäksi Alex vaikuttaa myös rakkaan ainejärjestömme hallituksessa. Unisportin kuntosaleilta voi tämän tuutorin löytää nostamasta rautaa suomalaiseen tapaan, maapähkinävoin ja kauraleivän voimalla.

Opin tielleen Alex on käynyt hakemassa vauhtia logistiikka-alalta, jonka myötä hän onkin harjoittanut taitojaan muun muassa bussin ratissa, ympäri Helsinkiä kruisaillen. Jos siis pääkaupungin kujat tuntuvat alkuun sokkeloiselta, älä epäröi kysyä reittivinkkejä tältä tuutorilta! Ruoholahdesta käsin vaikuttava tuutori on syntynyt ja kasvanut onnellisesti kehä ykkösen sisällä, ja stadilaisen miehen identiteetti onkin juurtunut jo syvään. Mantsalla Alex on syventynyt yhteiskunnallisiin muutoksiin, ja erityisesti kiinnostuksen kohteisiin kuuluu maailmanhistoria.

Tämän tuutorin kanssa keskustelut eivät myöskään käy tylsiksi, sillä reissutarinoita ja kokemuksia riittää jaettavaksi monelle illalle. Myös elämänviisauksia kaivatessasi voit kääntyä tämän sanontataiturin puoleen, jonka elämänfilosofiasta pienenä terveisenä jaettakoon: ”keep it simple, keep it real”.

Pihla ja Alex

Anna Nuutinen

Jo ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen mantsan bilekuningattareksi tituleerattu Anna tekee hetkessä vaikutuksen avoimuudellaan ja aurinkoisella energiallaan. Annaan on helppo helppo tutustua, hän ottaa aina kaikki mukaan ja hänen kanssaan voi puhua kaikesta maan ja taivaan välillä sekä suomeksi että på svenska. Nurmijärveltä kotoisin oleva nykyisin Kalliossa asuva toista vuotta maantiedettä opiskeleva ja kaupunkimaantieteestä kiinnostunut Anna on loistavaa seuraa bileissä, opiskeluissa tai vaikkapa piknikillä.

Anna bilettää matlun kovimmatkin klussehengaajat penkin alle. Jos mantsan tapahtumakalenteri on tyhjä, voi löytää Annan ruotsinkielisten osakuntien bileistä tai Heidi’s bier barista. Varaudu siis bilettämään aamuun asti jos päädyt Annan kanssa radalle. Annan hostaamat etkot, jatkot tai bileet eivät myöskään jätä kylmäksi. Anna tarjoaa niin kahvit, shotit kuin pestopastatkin ja jos hyvä tuuri käy, saatat löytää itsesi lillumasta Nurmijärven bilekartanon porealtaassa.

Annan periksiantamaton luonne näkyy hänen menestyksekkäästi edenneessä miekkailuharrastuksessa johon kuluu iso osa Annan ajasta bilettämisen ja opiskelun ohella. Hänen kanssaan pääsee myös väittelemään millon mistäkin eikä hänen seurassaan takuulla tule olemaan tylsää. Annalta löytyy (juoma)peli joka tilanteeseen, mutta kannattaa olla varovainen sillä hänelle ei kelpaa muu kuin voitto. Anna tunnetaan myös TikTokin suurkuluttajana ja nämä meemit ja tanssit ovat osana Annan koko olemusta.

Eemil Becker

Tuutoriryhmän vibe. Länsi-Vantaalta kotoisin oleva Eemilin hurmaava ja rento luonne luo kaikille hänen ympärille oleville mukavan olon ja hän on aina messissä, olipa agenda mikä tahansa. Tällä neljännen vuoden opiskelijalla on sydän kohdallaan. Kaveripiireissä tunnettu ajattelevana, vaatimattomana ja lempeänä. Jos ikinä(aina) tarvitsette GIS kursseilla apua, kannattaa suuntaa Eemilin puoleen sillä hän on ihan aito ja elävä GIS-VELHO.

Bileiden puolella ei säästellä. Opiskelut hoidetaan kunnolla mutta sen jälkeen myös mennään vapaasti. Huhun mukaan Eemilin tyynen rauhallisen kuoren alta paljastuukin hullu bilettäjä! Siellä missä bileet on, on myös Eemil, iso hymy huulilla.

Sail away! Eemilin harrastuksiin kuuluu muun muassa purjehtiminen, eli jos haluatte päästä merelle niin vetäkää hihasta! Kitaransoitto tulee kaupan päälle. Eemilin musiikkimaailmaan mahtuu Pink Floyd ja klassinen rock, ‘’kaikki muu on paskaa’’. Jos ei halua purjehtimaan, saa Eemilistä myös hyvää lenkkiseuraa! Tässä on teille siis täydellinen pakkaus: Lempeä, huomaavainen, komea, purjehtiva ja kitaraa soittava old-school vibes jäbä.

Eemil ja Anna

Elina Huhtinen

Aina aurinkoista energiaa ja positiivista vibaa ympärilleen säteilevä Elina on kolmannen vuoden mantsalainen. Tältä Tampereelta lähtöisin olevalta neitokaiselta ei ainakaan seikkailunhalua puutu, sillä ennen asettumistaan Helsingin urbaanin sykkeen keskukseen Kallioon, ehti Elina asua puolitoista vuotta maapallon toisella laidalla Uudessa-Seelannissa asti. Lieneekö aivan erilaiset asuinympäristöt vaikuttaneet Elinan intohimoon suuntautua juuri kaupunkimaantieteen koukeroihin?

Vaikka Elina onkin lähtöisin hämäläisyyden tyyssijasta, ei hänestä hitautta löydy tippaakaan. Koulutehtävät ovat suoritettuna viikkoja ennen deadlinea, minkä takia aikaa jää omien harrastusten ja kaverisuhteiden ylläpitoon. Elina onkin varsinainen himolenkkeilijä, joskin vauhti on niin kova, että edes vilauksen saaminen tästä maantiekiitäjästä saattaa olla haastavaa. Lenkkeilyn ohella kirjallisuus on lähellä tämän tuutorin sydäntä. Älä siis missaa tilaisuutta saada uskomattomia kirjavinkkejä! Kaveripiireissä Elina tunnetaan tunnollisena luottoystävänä, jonka elämänasenne ja spontaanisuus ihastuttavat ketä tahansa. Tämä yhdistettynä häkellyttävään kuuntelu- ja johtotaitoon luo Elinasta huipputuutorin, jonka seurassa jokainen tuntee itsensä vähintäänkin tervetulleeksi.

Elinaan voikin tutustua helposti Valopihan sohvien lisäksi myös lukuisista bileistä. Tämän tuutorin kanssa ei tarvitse pelätä juhlien loppumista kesken, sillä vakiomotto ”päätyyn tai pää tyynyyn” takaa bileiden jatkumisen vähintäänkin auringonnousuun saakka. Elinaa on kehuttu myös huippuemännäksi, sillä hänen kotonaan tarjoilut salpaavat hengen eikä meno koskaan hyydy Helmi-radion ikuisten klassikoiden pauhatessa taustalla. Mutta jos löydät itsesi Elinan kanssa vastakkain Monopolilaudan äärestä, suosittelen varomaan. Armoa ei nimittäin tunneta…

Aapo Keinänen

Mantsan oma nallekarhu Aapo on lämminhenkinen hupaisten tarinoiden kertoja ja  toisen vuoden mantsalainen. Aapon reviiri ylettyy hänen kotiseuduilleen rakkaaseen Espooseen asti, joskin nykyisin hänen luolansa sijaitsee uudessa Kalliossa eli Vallilassa.

Maantieteen opiskelu oli Aapolle tähtiin kirjoitettu: päätöksen hakea mantsalle hän teki lukioaikoina maatessaan Tvärminnen tutkimusaseman laiturilla tähtiä tuijotellen ja keskustellen yhdessä entisen maantieteen opettajansa kanssa. Lajilleen tyypillisesti Aapo on kiinnostunut luonnonmaantieteestä, mutta uteliaisuus ihmisiä kohtaan pitää myös ihmismaantieteen varteenotettavana vaihtoehtona, joten ovet ovat viisaasti avoinna kaikille vaihtoehdoille. Jos siis kaipaat vertaistukea pohtiessasi paikkaasi maantieteen ihmeellisessä maailmassa on Aapo siihen oikea henkilö.

Vaikka fuksimökillä herätessään Aapo saattaa möristä karhun lailla, on tämä monitoimimies päivän kunnolla alkaessa ehkä loihtimassa keittiössä gurmee herkkuja, möyrimässä suolla tai reippailijoiden liikuntavuorolla pelaamassa futista. Ainakaan hän ei turhaan ole stressaamassa tulevista deadlineista. Saatat myös törmätä Aapoon hänen hääriessään Mao:n tilamestarina ja paimentamassa kolmea tilamestari-Matiasta. Viimeistään illalla Aapon tapaa reivaamassa tanssilattialla tai hänet voi bongata tanssikilpailusta, jonka hän vasta kisan jälkeen kuuleekin olleen laulukilpailu. Hauskat ja yllättävät hetket on siis tämän idearikkaan heittäytyjän seurassa taattu!

Lähesty siis tätä spontaania metsien kuningasta huoletta, äläkä turhaan esitä kuollutta, sillä mantsan oma nallekarhu pitää omista fuksipennuistaan huolen!

KV-tuutorit 2020 / International tutors 2020

Sara Immonen

Sara on rempseä, avoin ja aito tamperelainen, joka on viihtynyt Helsingin kotoisassa Pukinmäessä  jo parin vuoden ajan. Pohjoismaiden suurimmasta, järvien syleilemästä sisämaakaupungista kotoisin olevaa Saraa on helppo lähestyä, koska hän on aina niin ystävällinen ja valmis auttamaan. Saralta voi aina kysyä neuvoa, oli kyseessä sitten opiskelu tai riehakas opiskelijaelämä. Kolmannen vuoden mantsan opiskelijana Sara on innostunut erityisesti luonnonmaantieteestä, johon hän suuntautuu opinnoissaan.

Jos haluat päästä etelän tunnelmiin, ota yhteys Saraan! Sara on matkaillut paljon maailmalla ja jopa opiskellut Latinalaisessa Amerikassa. Sujuvan espanjan taidon lisäksi Sara tuntee siis myös letkeää latinokulttuuria.

Kun Saralla on vapaata, hän lähtee mielellään ulkoilemaan lähimaastoon. Saralta saa siis oivat vinkit niin pääkaupunkiseudun kuin Tampereenkin luontokohteisiin. Rauhoittavan ulkoilun lisäksi Sara on musikaalinen ja soittaakin mielellään pianoa. Ehkä pääset joskus kuulemaan Saran kaunista soittoa!

Anttoni Tumanoff

Kolmannen vuoden opiskelija Anttoni on saapunut mantsalle Suomen aurinkoisimmasta kaupungista eli Turusta, eikä tätä voi olla huomaamatta ihaillessa tämän tyypin rentoa ja huumorintajuista elämänasennetta! Hän on tyyni ja hyväntuulinen missä tahansa tilanteessa, mutta älä anna tämän leppoisuuden kuitenkaan hämätä sinua: kyseessä on nimittäin hyvin aikaansaava tyyppi, joka on vain kahden opiskeluvuoden jälkeen ennättänyt viettää jo vuoden verran vaihtarielämää Englannin aurinkoisilla nummilla. Syksyn pimenevinä iltoina saamme siis nauttia brittihurmurista, joka saa leuat loksahtamaan iki-ihanalla brittiaksentilla sekä herrasmiehen elkeillä.

Vapaa-ajallaan Anttoni viihtyy rennoissa merkeissä esimerkiksi ulkoilun parissa, joten saatat bongata hänet Helsingin erilaisista luontokohteista. Mikäli pääkaupunkiseudun ulkoilumahdollisuudet ovat sinulle vielä suuri mysteeri, nykäise Anttonia hihasta ja saat varmasti vinkit toinen toistaan upeampiin maisemiin. Kaikki Anttonin aika ei kuitenkaan kulu vaellellessa ympäri metsiä, vaan MaO:n entisen kulttuurivastaavan sydäntä lähellä ovat lisäksi valokuvaaminen, lukeminen ja erilaiset kulttuuritapahtumat.

Opinnoissaan Anttoni suuntautuu maantieteen ja biologian opettajaksi, eli suoraan sanottuna modernin ajan yleisneroksi, jonka tulee ymmärtää kaikkea kaupunkirakenteiden sekä solun osien väliltä. Ennen maantieteen opiskelua hän ehtikin viettää vuoden kasvatustieteiden parissa kerryttämässä taitojaan. Anttonilta voit siis kysyä neuvoa, mikäli tulevaisuudessa siintää kuva sinusta karttakepin kanssa avaamassa maantieteen saloja seuraaville sukupolville, tai näet sielusi silmin itsesi nauttimassa opettajan kesälomien tuomasta vapaudesta!

Sara ja Anttoni

Maisterituutori/ Tutor for the master’s program

Alisa Redding

My name is Alisa and I will be the tutor for the international master’s program in Geography. I am of a multicultural background growing up Finnish in the USA. I received my bachelors in the US and moved back to Finland to study my master’s. I speak both Finnish and English as well as some Estonian and Russian. I am excited to be welcoming the new students to our program and introducing you to the university and the city of Helsinki! Please contact me if you have any questions about the program.

alisa.redding(a)helsinki.fi

Alisa