Tuutorit 2021

TUUTORIT 2021

Tässä esittelyssä kaikki mantsan tuutorit! Mantsalla on 12 tuutoria fukseille, 2 tuutoria vaihtareille ja yksi tuutori uusille maisteriopiskelijoille. Fuksit jaetaan alussa pienempiin fuksiryhmiin, joissa jokaisella ryhmällä on omat tuutorinsa, eli yksi tuutoripari. Mikäli jokin asia mietityttää, älä epäröi ottaa yhteyttä tuutoreihin! Kaikki tuutorit ovat ihan kaikkia fukseja varten läsnä ja valmiina auttamaan!

TUUTORIPARIT:
Elias ja Sarianna
Aapo ja Iiris
Emma ja Teemu
Sonja ja Ilari
Maria ja Ossi
Paola ja Mikko
KV-tuutorit Anna ja Riina
Maisterituutori

Elias Hirvikoski

MaO:n Pyhäjoen vahvistus, sittemmin idylliseen Puu-Vallilaan ankkuroitunut tuutorivastaavamme Elias on ilopilleri, jolta ei puutu taitoa kohdata tyyppi kuin tyyppi. Kolmatta vuottaan mantsalla aloittelevan konkarituutori-Eliaksen voit tuutoriporukan luotsaamisen lisäksi bongata MaO:n hallituksesta, lukuisista aktiivitehtävistä sekä Mantun toimituksesta. Journalistiikasta kiinnostuneella Eliaksella onkin jo jonkin verran kokemusta toimittajan hommista, sillä hän on toiminut Mantun lisäksi puolustusvoimien Ruotuväki-lehden toimituksessa. Eliaksen valloittavat hymykuopat voit nähdä ajoittain myös Valtsikan suunnilla, sillä Elias on kiinnostunut myös kehitysmaatutkimuksesta ja hieman politiikan kiemuroistakin. Energiseltä Eliakselta eivät ideat lopu, ja esimerkiksi avainten jäädessä kotiin voi tietenkin kiivetä ikkunasta takaisin sisälle.

Elias ja seikkailut kulkevat käsi kädessä. Seikkailukohteita onkin jo kertynyt tälle partiolaiselle Helsingin lähiluonnosta Brasiliaan ja Suomen Lapista Helsingin kesäöiden kiinnostavimpiin menomestoihin. Jännittäviä tarinoita kaivatessa Eliakselta voi kysellä vaikkapa kokemuksista liittyen aseelliseen ryöstöön, shamaaniparantajalla käymiseen tai leikkimieliseen painiin, joka johti polvileikkaukseen…

Elias on juuri se kesäkaveri, jonka kanssa voit kokea eläväsi Aikuiset-sarjan jaksossa. Kesästä Elias pyrkii ottamaan kaiken ilon irti niin kauan kuin sitä riittää. Viihtyypä hän myös tanssilattialla jos niikseen tulee! Eliaksen seurassa voit aina luottaa, että olette kartalla ja menossa oikeaan suuntaan – niihin kaikista siisteimpiin paikkoihin! 

Elias pitää aina huolen siitä, että kaikki varmasti viihtyvät. Uteliaan ja aktiivisen luonteensa ansiosta Elias on myös hyvin perillä yliopiston ajankohtaisista asioista. Fuksina voit olla varma, ettei tuutori-Elias jätä sinua pulaan ja varmistaa, että kaikki on hyvin tilanteessa kuin tilanteessa. Eliaksen hurmaava hymy, letkeä nauru ja hyvät vibat ovat valmiina valloittamaan sinutkin!

Sarianna Waldén

Lempeä ja ystävällinen hihitys kuuluu jo, mutta kenestä se oikein tulee? Mantsan oman podcastin ja sometiimin vahvistuksen, Tampereelta kotoisin olevan tuutorimme, Sarianna Waldénin suunnasta tietenkin. Sarianna on kaikille mantsan toiminnasta tuttu kasvo, tai ainakin podcastin myötä tuttu ääni kaikille ja nyt myös yksi tuutorimme! 

Tälle Pikku Kakkosestakin tutulle Sariannalle mantsa oli selkeänä päämääränä jo pitkään ja meidän kaikkien onneksi tämä tavoite sisäänpääsystä saavutettiin viime vuonna. Opinnoissa Sarianna suuntautuu ihmismaantieteeseen ja todennäköisesti hänet mantsan kurssien lisäksi löytää keskustakampukselta poliittisten kurssien pyörteistä tai opiskelemassa viestinnän saloja. Voipa Sariannalta kysellä myös kielikursseista, sillä, voilá, taitaa tämä mantsatar myös ranskan kielen kiemuroita, oui!

Mantsalla ihana Sarianna tunnetaan äänensä ja naurunsa lisäksi aktiivisesta osallistumisesta niin erilaisissa työryhmissä, pikkujouluissa, haalareiden tilaamisessa ja monenmoisessa järjestämisessä. Sariannan energia ei tunnu loppuvan kesken ja  tämä tuutori löytyykin usein viimeisimpien hereillä olijoiden joukosta. Upeana laulajana Sariannaa kannattaa houkutella myös näyttämään taitojaan karaoken puolella, sulosoinnut kajahtaa kaikille, jos laulajatarta vain vähän yllyttää. Sariannan kanssa juttu luistaakin ja voipi hänen kanssaan jutellakin aiheesta kuin aiheesta, aina maailman parannuksesta vaikkapa kirsikkaesanssituotteiden maun ylivoimaisuuteen. 

Tuutori-Sarianna onkin empaattinen, välittävä, hyvä kuuntelija, joka on perillä niin mantsan menosta ja meiningistä, maailman tilasta kuin opintoihinkin liittyvistä uusista käänteistä. Fuksina voitkin olla varma, Tuutori-Sariannan kanssa aika ei käy pitkäksi. 

Aapo Keinänen

Lämmin, luotettava ja leppoisa: tässä on Aapo! Kolmannen vuoden opintojaan aloitteleva fuksivastaavamme on Mäkelänkadulle kotiutunut, mutta samalla pesunkestävä Espoon Laajalahtelainen, joka on tunnettu nallekarhumaisesta ja rennosta luonteestaan.

Mantsan opinnoissa Aapo on varsinainen monitaituri ja osaamista löytyykin niin luonnonmantsasta kuin GIS:istä. Opiskelijatapahtumista fuksimökillä on Aapo kenties eniten elementissään, mutta ei ole tapahtumaa, johon hän ei osallistu tanssijalka innosta heiluen.

Vapaa-ajallaan tämä rento rupattelija on varsinainen seikkailija: viime kesän mantsavaellukselta jäi käteen eräkärpäsen purema, ja nykyään tie vie luontoon mahdollisimman usein. Vaeltamisen lisäksi taittaa reissumies-Aapo kesäretkensä liftaten sinne, minne mieli tekee. Mikäli siis kaipaat vinkkejä Suomen parhaisiin kohteisiin, saat niitä takuulla Aapolta. Kotosalla Aapo loihtii herkulliset ruoat, joiden kanssa tarjoillaan varmasti juuri sopivat IPA-oluet Otaniemen Fat Lizardista haettuna.

Kaipasit sitten juttuseuraa jalkapallon EM-kisoista, luonnossa samoilusta tai mistä vain niiden väliltä, on Aapo oikea ihminen tähän. Edessäsi saattaa tosin lopulta olla matka läheiseen koskeen kellumaan aamun pikkutunneilla, tai leppoisa ilta lautapelien – todennäköisesti Menolipun – parissa. Kummassakaan tapauksessa et tule pettymään. 

Iiris Turunen

Maanantai-aamu klo 7:36. Raahaudut kassi olalla kohti metroasemaa, sen nitiseviä liukuportaita ja jyliseviä junia. Viikonlopun riennot painavat edelleen eikä aivokapasiteettia kahdeksan luennolle juuri riittäisi. Metron tungokseen astuessasi saatat kuitenkin nähdä säkenöivän olennon. Lännestä saapuu hahmo vaaleat hiukset hulmuten ja ylväs ryhti häikäisten kuin keskitalven albedo. Viikkosi, ehkä koko fuksivuotesi, on pelastettu.

Iiris Turunen, toisen vuoden mantsalainenhan se siinä! Tämä Lauttasaaressa majaansa pitävä neitokainen näyttää siltä, ettei olisi eläissään kohdannut huonoa päivää. Lapsuuden maisemat Seinäjoen aavoista lakeuksista ovat vaihtuneet urbaaniin meriympäristöön, ja sopeutumistaistelu on kovaa. Merisairaudestaan huolimatta Iiriksen voikin tavata purjehtimassa kuvankauniissa saaristossa ympäri Suomen lähivesiä, eikä vanhasta pohojalaiseesta murteesta ole jäljellä hiventäkään.

Ihmisenä Iiris on mitä ihanin. Ystävät kuvailevat häntä ylistävästi maailman parhaaksi tukihenkilöksi, super-luotettavaksi sekä avuliaaksi. Hyvällä huumorintajulla sekä sammumattomalla seikkailunjanolla Iiris on hyvää seuraa sohvilla, kaupungilla, bileissä, ja oikeastaan missä vain. Mikäli päädytte Iiriksen kämpille, vastassa on takuuvarmasti Iiriksen oma huippusuloinen Coco-koira. Opinnoissaan Iiris pitää viisaana kaikki vaihtoehdot avoinna, mutta harkitsee ottavansa kursseja naapuriyliopistosta Aallosta. Iiris toimii myös rakkaassa ainejärjestössämme hallituksen sihteerinä. Terävää päätä ja nopeaa kirjoitustaitoa tarvitaan, kun Iiris loihtii kokousten pöytäkirjat tavan kansan luettavaksi. 

Jos siis kaipaat luotettavaa henkilöä opintosuunnasta pähkäilyyn, vinkkejä luovimiseen Itämeren myrskyissä tai muuten vain ihanaa, ystävällistä ja hauskaa ihmistä elämääsi, on tämä maailmanluokan tuutori sinua varten. Mutta varo vaaraa. Portugalin jalkapallopelejä on syytä välttää, sillä Ronaldon näkeminen saa Iiriksen näkemään punaista..

Teemu Lindén

Rumpujen pärinää kiitos…!!! Saanen esitellä teille Teemun – Puistolan kirkkaimman tähden. Hän on paljasjalkainen stadilainen ja tämän voi kuulla hänen sanastostaan, joka heijastaa Teemun laajaa yleissivistystä. Teemu on maantieteen konkari, sillä hän opiskelee jo neljättä vuotta. Tämä kaikkien kaveri varmistaa sen, että jokaisella on mukava olla, koska hänen luonteeseensa kuuluu leppoisuus, puheliaisuus ja iisi chilli meneminen. Teemu on muutenkin hyvin lähestyttävä tyyppi, joka on valmis keskustelemaan aiheesta kuin aiheesta. Tästä tyypistä löytyy myös hyvin syvällinen ja tunteellinen puoli, jonka voit huomata diipeissä keskusteluissa. Jokainen voi siis varmuudella luottaa siihen, että Teemusta löytyy juttuseuraa. Hän on myös super välittävä ihminen ja kaveriporukansa tunnettu järjen ääni.

Teemua piinaa lähes jokaisen maantieteilijän elämää ja opiskeluita raastava ongelma: kaikki kiinnostaa, siis kaikki! Jos pitäisi tarkemmin valita, niin Teemu on kiinnostunut kaupunkisuunnittelusta ja muista kaupungillisista ulottuvuuksista. Tämän kiinnostuksen vuoksi meidän kaupunkieksperttimme hakikin Aalto-yliopistoon opiskelemaan yhdyskuntasuunnittelua. Muuten Teemu on lukenut sivuaineena gissiä, eli velhon aineksia tästä tuutorista löytyy.

Maantieteilyn ohella Teemun voi löytää muun muassa seuraamassa jalkapalloa. Tämän huippu-urheilijan uran hän aloitti jo nuorena kotikulmansa nurmilla. Teemu on myös Hesarin suurkuluttaja, joka kertoo hänen intohimostaan politiikkaa kohtaan. Voit siis löytää hänet lukemassa lehteä 24/h kannesta kanteen ja vielä uudestaan nurinpäin! Jos siis missasit päivän uutiset, ei hätää, Teemu tietää! Mantsailun, jalkapallon ja Hesarin ulkopuolella Teemu on kiinnostunut muun muassa uusien soittimien opettelusta. Myös laulaminen kiinnostaa, kunhan rohkeutta riittää! Nykäise siis Teemua hihasta, jos kaipaat juttuseuraa, viisaan maantieteilijän ohjeita, jalkapallon asijantuntijan tai Hesarin vakioasiakkaan neuvoja! 

Emma Ward

Britti vai Olarilainen? Vai kenties molempia? Kolmannen opiskeluvuotensa mantsalla aloittava Emma on ponnistanut maantieteen maailmaan Olarista, joka on myös syvällä hänen identiteetissään. Hän kuitenkin on muuttanut kuntarajan paremmalle puolelle Ruoholahdenkanavan kupeeseen, josta pendelöinti onnistuu Kumpulaan ajallisesti lyhemmin. Olari ei kuitenkaan ole ainoa kulttuurialue mihin energinen Emmamme perustaa identiteettinsä, sillä hänen suonissaan virtaa myös verta, joka on peräisin eräiltä Euroopan Unionin katkerasti jättäneiltä saarilta. Puoliksi brittinä Emma tuokin mantsalle aimo annoksen kaksikielistä huumoria.

Nykyisen ympäristövastaavan ja entisen keittiömestarin mielenkiinto on hieman kallistunut ihmismaantieteen puolelle, ja sivuaineinaan hän on lukenut ympäristötieteitä. Syksyllä hänet myös saattaa nähdä lukemassa keskustassa valtiotieteitä. Emman tie maantieteelle ei ole kuitenkaan aina ollut selkeä, ja tämä muusikkoperheestä ponnistava laululintunen olisi itsekin saattanut jatkaa musiikkiopintojaan, ennen mielenkiinnon siirtymistä mantsamaailmaan. Kannattaa kuitenkin pitää korvat höröllä, sillä musikaalinen Emma saattaa visertää laulujaan vielä nykyäänkin sopivan tilanteen sattuessa.

Hyväntuuliselta tuutoriltamme löytyy meininkiä, menevyyttä ja huumoria. Paljon puhuvan Emman seurassa on vaikea törmätä tylsään hetkeen ja myös hänen reippailijapaitansa kuvastaa hänen hulvatonta persoonaansa. Mutta älkäähän pelästykö! Emma on kuitenkin helposti lähestyttävä ja taipuu myös hyvin kuuntelemaan ja välittämään. Erityisen hyvä hän on huolehtimaan vieraiden viihtyvyydestä.

Ossi Hentunen

Tämä mies ei paljon esittelyjä kaipaa. Tältä Helsingin Jakomäen, nykyisin Viikissä majailevalta ihmeeltä löytyy hyvää sanottavaa niin elokuvista, musiikista (erityisesti Irwin Goodmanin), historiasta kuin juomistakin. Ossin kanssa voi eksyä joko opiskelemaan shottibaarin saloja tai retkeilemään maailmalla… tai mitä tahansa siitä väliltä. Siinä missä vapaa-ajalla Ossi tykkää erilaisista seikkailuista, opiskelut hän ottaa tosissaan ja ei epäröi kahmia viittä kurssia samaan periodiin. Nyt kolmatta vuotta mantsalla opiskellessaan hän on erikoistunut ihmismaantieteeseen, varsinkin politiikkaan ja historiaan.

Ossi onkin aika bossi, mikä maantietoon ja muuhun tietämiseen tulee, mutta vaikka päättäväinen onkin, pomottelemaan hän ei kuitenkaan ole ryhtymässä. Ossille on tärkeää aina huomioida muut ihmiset ja varmistaa hyvä fiilis kaikille. Eipä aikaakaan, kun voit jo löytää itsesi ties mistä seikkailemasta Ossin kanssa, tällä kun mitä erikoisimpia matka- tai bilesuunnitelmia löytyy. Jos olet löytänyt maailmasta jonkun hauskan, jännän tai muuten vain enemmän tai vähemmän kummallisen tai mielenkiintoisen paikan, Ossi on todennäköisesti jo suunnitellut retken sinne. Eipä hän turhaan ole jo toista vuotta ainejärjestömme retkivastaavana.

Kaverina Ossi on kohtelias, lojaali, reilu ja luotettava. Toverit ovat hänelle tärkeitä ja se näkyy kaverien osallistamisena jännittäviin hetkiin yhdessä. Missä meno, siellä Ossi. Tämä showmies yllättää aina omistautuneisuudellaan, tarinoillaan ja hieman kierolla huumorintajullaan. Onkin yllättävää, jos jostain löytyisi joku, joka osaisi Neuvostoliiton kansallishymnin sanat ulkoa paremmin kuin Ossi Hentunen.

Maria Tuomola 

Arvon fuksit! Saanko esitellä teille mantsalaisten ikioman ikiliikkujan: Maria Tuomolan. Voin jo tässä vaiheessa vannoa, että Satakunnan Super-Marian kanssa ei varmasti tule olemaan tylsää hetkeä, sillä hän on aina menossa messissä, piristämässä muita yön pikkutunneille asti. Yön pikkutunneilla voit myös löytää Marian nauttimassa jotakin todella Madventures-tason kulinääriherkkua: jäistä pakastepizzaa!

Huhut kuitenkin kertovat, että aktiivisuudestaan tunnettu Maria on oikeasti kaikessa tosi hidas. Tämä koskee kuulemma niin aamutoimia, kauppaan lähtöä, kuin kurssitöiden tekemistä. Tuutoroinnissa hitaus ei varmasti tule näkymään ja Marialta voi pyytää neuvoa, koski asia sitten mitä tahansa! Kokemustakin häneltä tästä löytyy, sillä Maria toimi myös lukiovuosina tuutorin virassa useampanakin vuonna.

Vaikka tapahtumat jäivät viime lukuvuonna vähiin, onnistui Maria omana fuksivuotenaan olemaan yksi ainejärjestömme näkyvimmistä jäsenistä. Tästä hän sai ansaitusti Superfuksi merkinnän haalareihinsa. Mikäli oman fuksisyksyn tapahtumista jää jostain syystä muuten hämärät muistikuvat, voit olla varma, että tämä kamera kädessä bilettävä tuutori on ikuistanut kaikki hauskat hetket valokuviksi myöhemmin muisteltaviksi!

No mistä Marian kanssa sitten oikein voi jutella? No ihan kaikesta, mutta varsinkin Euroviisut ja Marvelin maailma kuuluu hänen suurimpiin kiinnostuksen kohteisiin. Lisäksi meemien teko, tuo moderni renessanssitaide, kuuluu Marian laajaan repertuaariin.

Mantsalta voit löytää kaiken maailman kieliosaajia japanista venäjään, mutta kukaan ei osaa niin vaikeaa kieltä kuin Maria. Nimittäin aitona raumalaisena hän osaa yhden maailman vaikeammin tulkittavista kielistä eli rauman murteen, paikallisittain rauman giäl. Jokainen fuksi, joka saapuu mantsalle laajentamaan maantieteellistä tietämystään voi ainakin ottaa oppia yhdestä rauman giälen sananlaskusta: Ensmäine hullumerk ko ittes viissaks luule!

Sonja Nylund 

Seuraavana esittelyssä on Sonja, kivenkova mantsalainen ja tuutoreista mitä empaattisin <3

Kirkkonummelta Helsinkiin ponnistanut Sonja on luonnosta lumoutuva, tieteenalalleen omistautunut mantsalainen, jonka ehdoton leipälaji on luonnonmaantiede. Tämä geologian ja tulevaisuudessa myös geofysiikan kursseilta tuttu tähtioppilas loistaa lahjakkuudellaan ja tunnollisuudellaan, ja haluaa suunnata maisterivaiheessa Norjaan tutkimaan luonnonkatastrofeja. Tieteen nimissä Sonja on valmis matkaamaan vaikka Antarktikselle asti, joten ei muuta kuin muutaman vuoden päästä villasukat jalkaan ja suunta kohti Aboa-tutkimusasemaa, jossa Sonja takuuvarmasti taikoo herkullisimmat pinaattiletut, suosittelee kaveriksi ryhdikkäät rieslingit ja avoimin mielin että hymysuin kutsuu lautapeliseuraksi taikka Frendit-maratonille!

Koulutyön ollessa tauolla, saattaa hauskan ja rempseän Sonjan bongata terassilla, rannalla taikka puistossa hengailemassa kavereiden kanssa, dominoimassa sulkapallossa, hiomassa ajolinjoja mökkiformulansa Husqvarna Rider 13C:n ratissa taikka lenkillä todellisen sydämensulattajan, Berninpaimenkoira Manun kanssa. Kun päivän puuhastelut on puuhasteltu, mitä todennäköisimmin alati innokas ja maailmasta inspiroituva Sonja onkin jo kirjailemassa lisää tulevia reissuja, tapahtumia ja tutkimuskohteita Sonjan Suureen Suunnitelmakirjaan, joka huhujen mukaan on paksu kuin litosfäärilaatta ja ominaispainoltaan painavampi kuin peridotiitti. 

Kuten huomaat, Sonjasta on moneen, mutta loistavan luonnontieteilijän ja mainion monitaiturin lisäksi Sonja on ennen kaikkea helposti lähestyttävä, hyväsydäminen ja lämminhenkinen tuutori, joka hurmaa ystävällisyydellään, läsnäolollaan ja hymyllään. Mikäli mikä tahansa opiskelussa tai elämässä pohdituttaa, rohkeasti vain nykäisemään hihasta, näet kaikki huomioonottava Sonja on aina valmis auttamaan ja kuuntelemaan!

Ilari Leino

Ilari on jokaisen fuksin tukipilari. Tämä toisen vuoden maantieteen moniosaaja on kasvattanut tietopankkiaan muun muassa ihmismantsan ihmeellisessä maailmassa, GIS-luolan uumenissa sekä Kivipihan geologien keskuudessa. Tulevaisuudensuunnitelmat Ilari on monien muiden mantsalaisten tapaan pitänyt auki, vaikka ensimmäisen tieteellisen artikkelin julkaisemisen myötä Ilarin ura posthumanistisena kaupunkitutkijana on jo käynnistynyt.  

Ilari on Kumpulan Sohvien kanta-asiakas ja tämän lisäksi hänet voi bongata mantsan tapahtumista huvipäällikön tehtävissä. Spontaaniksi ja yllytyshulluksi kuvailtu Ilari löytyy usein sieltä missä tapahtuu, sillä Ilarin on itse menoa luomassa. Ilarin kanssa tekeminen ei lopu kesken, vaan ilta voi jatkua pikkutunteihin asti niin tanssilattialla tampatessa kuin maailman menoja syvällisesti pohdiskellessakin. Urbaanin elämän vauhdikkaisiin iltoihin Ilari tykkää hakea tasapainoa periferioiden rauhasta. 

Mineraalimiehen taiteilijanimeä kantava Ilari on avarakatseinen seikkailija, jonka voi löytää vapaa-ajalla luonnosta vaeltamassa, kalastamassa tai vaan makoilemassa riippumatolla ihastellen maailman kauneutta. Ilari ei kulje virran mukana vaan rakentaa aluesuunnittelijan ammattitaidolla omat polkunsa elämässä. Turusta Helsingin Harjuun kotiutunut Ilari on nimittäin kerennyt vuosien varrella asumaan myös pakettiautossa ympäri maata ja jopa rakkaassa naapurimaassamme Ruotsissa.  

Tuutorina sanavalmis Ilari ottaa tilanteen kuin tilanteen haltuun ja pitää huolen siitä, että kaikki pääsee messiin. Tämän lämminsydämisen taiteilijasielun elämänilo tarttuu sinuun paremmin kuin korona, eikä siltä suojaa edes maskit tai käsidesi.  

Paola Stenvall 

Sipoonkorven kansallispuiston peltomaisemista mantsalle suunnannut Paola säteilee ympärilleen rempseän positiivista energiaa!

Paola aloittelee toista vuotta mantsalla ja pitää opintosuuntauksen vielä avoimena, sillä maantieteilijälle tyypilliseen tapaan kaikki kiinnostaa. Hän aikookin avartaa oppejaan muiden kandiohjelmien kursseilta: huhujen mukaan kiinnostuksen kohteisiin kuuluu jopa kriminologia! Paola tunnetaan myös pienenä perfektionistina, GIS- kursseilla karttojen värien ja yksityiskohtien pitää olla perfekt. Myöskään keittiön puolella ei yksityiskohdissa säästellä, Paola nimittäin loihtii mitä upeimmat drinkit, leipomukset ja ruoat. 

Nykyään Paola asuu Hermannissa omassa urbaanissa viidakossaan, viherkasvien ympäröimänä. Toinen koti löytyy kuitenkin tallilta Siuntiosta, jossa asustaa Alvar- heppa. Intohimoisena hevosharrastajana Paola onkin näyttäytynyt myös MaO:n tapahtumissa tallikamat päällä ja raippa kädessä. Muita tärkeitä tyyppejä Paolalle ovat koirat Iris ja Libe. Nämä karvaturrit saatat bongata Mantsan-Koirat ryhmästä! Ehkä juuri eläinten hoitaminen on Paolan vastuullisen ja määrätietoisen luonteen taustalla? 

Puhelias ja helposti lähestyttävä Paola on aina ystäviensä tukena. Mikäli jokin asia askarruttaa tai mieltäsi painaa, voit aina kääntyä Tuutori-Paolan puoleen. Vaikka Suomen kielen sanavarastoon tarvitaankin välillä täydennystä kavereilta, ovat hänen kanssa käydyt keskustelut aina erityisen mieleenpainuvia. Lukuisten reissutarinoiden lisäksi puhuttavaa löytyy myös vakavammista aiheista kuten politiikasta, olihan Paola ehdolla tämän vuoden kuntavaaleissa. Paolalla on kuitenkin aina pilke silmäkulmassa ja huumorintaju kohdillaan, joten hänen kanssaan ei varmasti tule tylsää! 

Mikko Kangasmaa

Mikko, Porvoon maaseudun kasvatti, joka ainakin huhujen mukaan oikeasti on olemassa, on reissannut Aleksis Kiven kadun kautta Kulosaaren, jossa hän nykyään asustelee. 

Tämä kolmannen vuoden mantsalainen viettää varsin aktiivista elämää ja onkin tästä syystä luonnollista, että hän on yksi MaO:n ekskursiovastaavista sekä toista vuotta yksi retkivastaavista. Mikon aktiivinen elämä sai alkunsa jo hänen syntyessään, sillä hän ei ole syntynyt Suomessa vaan Bangkokissa, eli Thaimaassa. 

Tältä maailmanreissaajalta löytyy loputtomasti tarinoita eri puolilta Suomea ja Eurooppaa sekä myös Aasiasta reppureissuiltaan. Mikko on siis tosi aktiivinen ja maanläheinen ihminen, joka tykkää liikkua luonnossa. Mantsassa häntä kiinnostaa erityisesti GIS, luonnonmaantiede ja ympäristöasiat, mutta perus mantsalaiseen tyyliin kiinnostus ei ole rajoittunut vain näihin.

Myös Mikko on uhri Lapin hulluudelle sillä aina kun aikaa on, hän suuntaa Lappiin. Hän on myös uskomaton valokuvaaja ja hänen hulluilta retkiltään otetut Instagram-kuvat herättää helposti Lapin hulluuden kaikissa muissakin. Pyöräily ja kalastus ovat myös kaksi Mikon intohimoista. Tämän lisäksi Mikosta löytyy myös empaattinen puoli, sillä vaikka aikaa ei olisi hänet voi löytää koiravahtina Porvoossa  – koiralle on aina aikaa. 

Mikko on hauska, hyväsydäminen ja muut huomioon ottava tyyppi, todellinen isähahmo.

Luonteeltaan rauhallinen ja vastuullinen, minkä vuoksi hän on hyvä johtaja. Tämä nero pitää pään kylmänä ja hommat hallussa. Nämä taidot ovat tulleet hyödyksi esimerkiksi, kun hän joutui fuksivuonna toimimaan putkimiehenä virolaisen pikkukylän liikuntakeskuksessa. Esimerkiksi tästä tarinasta voinet kysyä lisää, jo vaikkapa heti fuksipiknikillä.

Mikon rauhallisuus ei kuitenkaan tarkoita, että hänessä ei löytyisi kipinää, sillä tapahtumissa hänet löytää useimmiten heittäytymässä, laulamassa koko Härän karaokelistaa läpi tai joraamassa tanssilattialla läpi yön.

KV-tuutorit 2021 / International tutors 2021

Anna Nuutinen

Tämä kolmannen vuoden mantsalainen ja kansainvälisyysvastaavana toimiva Anna on vastuullinen heittäytyjä ja hypettäjä, joka on takuuvarmasti menossa mukana. Nurmijärveltä kotoisin oleva suomenruotsalainen on löytänyt paikkansa kantakaupungista Ullanlinnan hellästä huomasta. Anna on aktiivinen MaO:ssa ja toiminut yhtenä somevastaavista. Tittelin tukena toimii myös Annan nousukiidossa oleva someura Tiktokissa, josta tutut tanssit kuvastatavatkin hyvin Annan koko olemusta. Tällä iloa herskyvällä tuutorillanne on reipas asenne ja suurin sydän.

Annan kiinnostuksen kohteet mantsalla ulottuvat suunnittelumantsaan sekä kiinteistöasioihin. Siispä tulevana syksynä tämän vastuullisen sekä kunnianhimoisen fiksun mantsalaisen voit löytää valopihan sohvien lisäksi myös Aallosta yhdyskuntasuunnitteluopintojen parissa. Tämän sivussa hän on hakenut Hankeniin kerryttämään täydennystä tutkintoonsa. Tavoitteellisen ilopillerin käsissä ei pysy ainoastaan tenttikirja, vaan myös miekka. Isoa osaa vapaa-ajasta täyttää pitkäaikainen miekkailuharrastus, jossa hän on myös kilpaillut menestyksekkäästi. 

Anna on bileiden sydän ja pitää huolen, että aivan jokaisella on varmasti hauskaa. Meininkiä, pestopastaa ja juomapelejä riittää. Jos Anna ei ole jo itse ehtinyt järjestää etkoja, on hän matkalla sellaisille viimeistään siinä vaiheessa kun suuntana on Heidi’s bier bar ja euron shotit. Mantsatapahtumien lisäksi voit törmätä Annaan ruotsalaisten osakuntien meiningeissä. Teräksinen tanssikunto takaa, että katossa ei ole ainoastaan tunnelma vaan pöydillä tullaan tanssimaan aamuun asti. Voit olla varma, että hänen seurassaan jatkojenkaan jatkot eivät tule jäämään välistä. 

Tähän empaattiseen ja menevään Anna-tuutoriin voit luottaa niin juhlissa kuin niiden ulkopuolella, sillä hommat ovat hoidossa ja iloinen juhlafiilis taattu. 

Riina Korhonen

Pirkkalasta kotoisin oleva Riina on energinen ja luova persoona, joka on nyt viimeisen vuoden asustellut niinkin kaukana kun Etelä-Koreassa. Riina opiskelee paljon kaupunkeihin liittyviä asioita

Tämä neljännen vuoden opiskelija on seikkailunhaluinen ja pirtsakka paketti, joka rakastaa matkustamista ja voi lähteä useinkin extempore reissuille. Nyt Etelä-Koreassa olleen Riinan on myös voinut bongata esim. Ranskan maaseudulta! Riina on myös taitava keittiössä, entinen MaO:n keittiömestari loihtii vaikka mitä vegaanisia herkkuja ja tekee maailman parasta sipulipiirakkaa. Myös erilaiset käsityöt ovat lähellä Riinan sydäntä.

Riinan meno voi välillä näyttää hieman huteralta ja kiireiseltä, mutta hommat hoidetaan aina kunnolla loppuun. Kaoottisuus kuuluu hyvin usein kuvaan, mutta se tekeekin Riinasta menevän ja hauskan. Ystävänä Riina on ymmärtäväinen ja huolehtiva, sekä myös kaikkien kaveri. Riinan voi myös löytää tanssilattialta. Onko se sitten vapaa-ajalla tai mantsalaisten jatkoilla, sillä ei ole väliä. Jatkot pidetään kunnolla, eikä kotiin lähtemisellä ole kiire!

Joten sit down ja kuuntele Riinan hullun hauskoja stooreja vaikka mistä maailmalta, hänen seurassaan ei takuulla ole tylsää

!