Tuutorit 2022

TUUTORIT 2022

Tässä esittelyssä kaikki mantsan tuutorit! Mantsalla on 14 tuutoria fukseille, 2 tuutoria vaihtareille ja 2 tuutoria uusille maisteriopiskelijoille. Fuksit jaetaan alussa pienempiin fuksiryhmiin, joissa jokaisella ryhmällä on omat tuutorinsa, eli yksi tuutoripari. Mikäli jokin asia mietityttää, älä epäröi ottaa yhteyttä tuutoreihin! Kaikki tuutorit ovat ihan kaikkia fukseja varten läsnä ja valmiina auttamaan!

TUUTORIPARIT:
Sarianna ja Heikki
Ossi ja Olivia
Kerttu ja Tapio
Heta ja Erkki
Antti ja Nelli
Lotta ja Matias
Saana ja Maija

KV-tuutorit Paola ja Juliana
Maisterituutorit Vivi ja Sanni

Sarianna Waldén

Meidän kaikkien rakastama tuutorivastaavamme Sarianna tulee kaupungista, jossa tiedetään mitä tarkoittaa rotvallin reuna, eli Tampereelta. Tämän kolmannen vuoden mantsan opiskelijan aktiivisuus ainejärjestötoiminnassa on erittäin ihailtavaa, eikä ole tapahtumaa tai kekkeriä, jossa Sarianna ei olisi mukana tai järjestämässä niitä. Oma mummolan valoinen kotikaan mattoineen ja seinineen Hakaniemessä ei ole säästynyt fuksien biletykseltä.

Ihmismantsaan suuntautuvan Sariannan sulosointuja voi kuulla sekä mantsalaisten omassa podcastissa MantuCastissa että karaokessa, jossa hän pesee kaikki kilpalaulajat mennen tullen. Musiikki onkin ollut Sariannalle pienestä pitäen lähellä sydäntä ja on tärkeä harrastus edelleen. Sariannan laajan musiikkimaun takia hänen kanssaan pystyy käymään kattavia keskusteluja sen eri genreistä ja ottamaan niihin intohimoisesti kantaa, kuten viime Euroviisuissa Iso-Britannian fanit saivat kokea. Huhujen mukaan Sarianna fanittaa salaisesti Pitbullia ja haaveilee Pitbull -teemaisista juhlista, jossa kaikilla on Pitbull-kaljut päässä.

Silloin kuin Sarianna ei ole lumilautakengät jalassa Töölön kaduilla etsimässä mantsalaisten viha-rakastamaa Klussea, löytää hänet lähes poikkeuksetta viimeisenä paikalta nostattamassa tunnelmaa, koska hän ei yksinkertaisesti pidä siitä, että päivä loppuu. Monet ovat kateellisia Sariannan vaatekaapille ja aivan syystäkin, koska hänen tyylitajunsa on aivan omassa luokassaan. Oli se sitten Kaunasin kävelykatu tai mantsalaisten omat oranssit sohvat, Sarianna aina säväyttää olemuksellaan.

Sariannan tarttuvan hihityksen ja pirteän olemuksen ansiosta fukseille ja kanssamankeloijille ei tule tylsää päivää. Jos välillä on rankkaa tai muuten vain päätä painaa voi empaattiselle, sydämelliselle ja oikeasti välittävälle Sariannalle mennä puhumaan aivan mistä vaan.

Heikki Paulamäki

Kangasalta kasarmin ja välivuoden kautta mantsalle saapunut toisen vuoden mantsalainen Heikki eli Hessu on luottokaveri, joka on aina menossa mukana hyvällä fiiliksellä. Hessu tuntuu olevan lähes aina hyvällä tuulella, mikä välittyy rentona olemuksena ja osuvina vitseinä juttujen tahdittajana. Jos kaipaat elämääsi vähän Pirkanmaata, voit Hessun puhetta kuuntelemalla päästä oksalle ylimmälle Harjulan seljänteen alta aikayksikön. Kesä-Hessu viettääkin kesäpäiviään Kangasalla, mutta suuntaa syksyllä uuteen asuntoon Helsingissä. Koirakuiskaajanakin tunnettu Hessu nauttii kotona myös perheensä Selma-koiran kanssa vietetystä ajasta.

Kesän aikana Hessun voi bongata eri festareilta nauttimassa Suomen suvesta ja lempimusiikistaan. Hessun kuulokkeissa soi useimmiten rap, jolle tämän sydän sykkii erityisesti, ja soittolistoilta löytyykin paljon jenkkiräppiä, esimerkiksi Denzel Currya ja Kendrick Lamaria.

Heikki on kovan luokan urheiluharrastaja – niin kentillä kuin penkilläkin. Kuuleman mukaan Hessu on “komee ja hyvä pelaa fribaa”, mutta frisbeegolfin lisäksi lajilistalla on jalkapalloa sekä kaikkia mahdollisia maila- ja pallopelejä aina Padelista koripalloon. Tämän pallolajimaisterin voikin löytää juhlissa beer pong -pöydän ääreltä. Onpa Heikki toiminut vuosien ajan myös futiskoutsina. Penkkiurheilijana Heikki seuraa aktiivisesti jääkiekkoa ja etenkin NHL-pelejä. Rakkaudesta jääkiekkoon ja NHL:ään kertoo muun muassa se, että Lammin kenttäkurssilla Hessu heräsi kaksi tuntia ennen aamupalaa, jotta pysyisi perillä änärimaailman uusimmista käänteistä.

Tyylitajuakaan ei tältä tuutorilta puutu, ja tanssilattialla pääset ihastelemaan Hessun upeita tanssimuuveja, jotka jatkuvat myöhään yöhön asti.
Voit luottaa, että Heikki on aina messissä ja valmiina lähtemään minne vain milloin vain. Hyvä fiilis ja Hessun hymy tarttuvat!

Ossi Hentunen

”Nopea, vahva ja luotettava.” Oulun Kärppien motto vai esittely Ossi Hentusesta?

Saanen esitellä tämän vuoden fuksivastaavan Ossin, joka on kerrassaan legendaarinen persoona.  Kandidaatiksi valmistunut Ossi on erikoistunut ihmismaantieteeseen, erityisesti politiikkaan ja historiaan. Näiden lisäksi Jakomäestä kantautuneen tuutorin kiinnostuksen kohteisiin ja harrastuksiin kuuluvat myös urheilu, musiikki, erikoiset juomat sekä elokuvat, joita Ossilta löytyy kotoaan Viikistä valtava kokoelma.

Kävelevänä tietopankkina tunnettu tuutori on kerryttänyt viisauttaan koulukirjojen lisäksi myös lukuisilla matkoillaan. Jos Ossia ei näy kampuksen oransseilla sohvilla, hän on luultavasti reissaamassa maailmalla. Oman elämänsä MacGyverilta kannattaakin kysyä hänen monista seikkailuistaan, jotka eivät aina ole sujuneet suunnitelmien mukaan. Tarun mukaan Ossia ei melkein päästetty poistumaan Venäjältä tyynyliinan takia. Tämä reissumies onkin aina valmiina heittäytymään haasteisiin ja seikkailuihin, joista syntyy kuulemisen arvoisia tarinoita. 

Ossi luo ympärilleen turvallista ja kannustavaa energiaa. Hän on aina perillä maailman menoista ja ajankohtaisista uutisista. Tämän reilun tuutorin seurassa voit olla täysin oma itsesi. Ossi on helposti lähestyttävä, luotettava ja omistautunut rooliinsa fuksivastaavana. Hauskuutta hän tuo porukkaan viihdyttävillä tarinoillaan ja itse keksimillä vitseillään. Tämän viisaan tuutorin voi haastaa Trivial Pursuit -peliin milloin tahansa, mutta vain, jos olet valmis häviämään. Ossilla vauhti ei lopu kiihtymästä, sillä oli kyse sitten voitonjuhlista Mantalla tai karaokesta Mustassa Härässä, Ossi Hentunen on aina paikalla.

Voit olla varma, että Ossi seuranasi fuksivuotesi tulee olemaan unohtumaton ja täynnä seikkailuja!

Olivia Timisjärvi

Osaatko arvata, kuka maantieteen tuutoreista on uskomattoman reipas, älyttömän hauska ja aina täysi meno päällä, mutta joka ei ole Olivia Timisjärvi? 

Jäynä! No onhan se Olivia Timisjärvi! 

Meidän tuutoriporukkamme kuopus tuo omanlaista hypeä ja positiivista energiaa, oli kyseessä mikä tapahtuma, paikka tai kellonaika tahansa! Tämän lisäksi Olivia on positiivisen kilpailuhenkinen persoona, josta voi saada maistiaisen haastamalla hänet esimerkiksi Unoon, pöytäfutikseen tai mihin tahansa lautapeliin. Voit törmätä Oliviaan myös MaO:n reippailijoiden pelivuoroilta, usein lentopalloa pelaamassa, jossa hän hyvänä tiimipelaajana tsemppaa ja kannustaa niin omiaan, kuin vastapuolenkin pelaajia.

Mielenkiintoisena knoppitietona kerrottakoon, että Olivia on varttunut Suomen eteläisimmällä asutulla saarella eli Utössä (on tästä huolimatta väitetysti huono ruotsissa). Muun muassa Beatlesia kuunteleva Olivia asuu nykyään Suvilahdessa, kämpässä, joka on kuulemma oudon muotoinen bileiden järjestämiseen. Sieltä hänen on onnekseen helppo reissata kampuksemme oransseille sohville, josta voit löytää tämän ”Koutsi”-lempinimellä kulkevan tuutorin tuhoamassa muita mantsalaisia lukuisissa korttipeleissä. Apua Olivialta voi huoletta pyytää milloin ja missä vaan. Tosin, on paljastettava, että merkkien ompelussa kannattaa kysyä neuvoa vaikkapa muilta vanhemmilta opiskelijoilta, mikäli haluaa merkkien pysyvän haalareissa kauemmin kuin kaksi päivää.  

Tämän ihmismaantieteestä kiinnostuneen tuutorin kanssa voit siis olla varma, että fuksivuotesi tulee olemaan täynnä jännittäviä ja hauskoja hetkiä. Voit saapua syksyllä mantsalle tietoisena siitä, että Olivia saa sinut tuntemaan olosi rennoksi ja tiiviiksi osaksi uutta opiskelijaporukkaa. Hauskuuttakin varmasti syntyy, nimittäin urbaanin legendan mukaan Olivia pyrki kerran Paras-ja-Hauskin-Tyyppi-Ikinä-kisaan, jossa hänet kuitenkin tylysti torpattiin vetoamalla kisan sääntöihin: ”Ei ammattilaisia.” 

Kerttu Mäcklin

Keravalta kajahtaa – seuraavaksi esittelyssä energinen ja tomera tuutori nimeltä Kerttu! Tämän toisen vuoden mantsalaisen seurassa et voi välttyä huimilta seikkailuilta, onhan hän kuitenkin yksi ainejärjestömme retkivastaavista.

Huoneeseen astuessaan Kerttu suorastaan huokuu ympärilleen lämmintä ja positiivista energiaa. Vastuuntunto ja organisointitaidot tulevatkin tältä järjestyksenvalvojana työskentelevältä moniosaajalta luonnostaan. Perspektiiviä maailmanmenoon hän on kerryttänyt esimerkiksi ollessaan lukiovaihdossa Japanissa, minkä myötä kommunikointikielen Kertun kanssa ei tarvitse rajoittua vain suomeen tai englantiin. Tämä kokemus lienee herättänyt hänessä kipinän erityisesti ihmismaantieteen saloihin.

Ruokamieltymykset hänellä on persoonansa mukaiset: mitä tulisempi ja mausteisempi, sen parempi. Musiikki ja liikunta ovat hänelle tärkeitä – oman elämänsä ninjana hän on opetellut jos jonkinmoisia näyttäviä liikesarjoja harrastuksensa taidon parissa, ja onpa hän tuonut sulosointujakin maailmaan kuorossa laulaessaan. Tanssilattiallakin voit inspiroitua hänen heittäytyvästä luonteestaan ja mitä näyttävimmistä askelkuvioista! Vihreän peukalon omaavana Kertun asunto muistuttaa rehevää viidakkoa, joten häneltä jos keneltä kannattaa kysyä vinkkejä sen peikonlehden tahi anopinkielen elossa pitämiseen. Eläinrakkaalla Kepalla on myös sydämet sulattava lemmikkihamsteri, joka kantaa ylvästä nimeä Kronk.  

Ystävien seurassa Kerttu on välittävä, empaattinen ja aina valmiina auttamaan. Tämän reilun ja sanavalmiin, rempseällä asenteella varustetun tuutorin kanssa juttu luistaa aiheesta kuin aiheesta, ja fuksina voit olla varma siitä, että Kertun seurassa pysyt kartalla mantsameiningeissä!

Tapio Turpeinen

Saanko esitellä: Timanttisen tyylikäs, Aurinkoisen avulias, Pysähtymättömän pirteä, Ihailtavan itsevarma, Oivallisen oikeudenmukainen – T. A. P. I. O. Suurempaakin suuremmalla sydämellä varustettu kolmannen vuoden mantsalainen, Tapio valloittaa kaikkien vastaantulijoiden sydämet ihastuttavalla ja rennolla olemuksellaan. GIS:sistä kiinnostuneen menevän mantsalaisen tapaat aivan varmasti erilaisissa tapahtumissa ja mantsan omien oranssien sohvien luona.

Ylivieskasta kotoisin oleva eloisa tuutori ei peittele juuriaan, vaan ihastuttaa kanssaoleilijoitaan mahtavalla murteellaan. Nykyään Arabianrannassa vaikuttavan, kaikenlaisesta taiteesta innostuneen Tapsan voi bongata nykytaiteen museoista tai kameran takaa. Hän nappaa siisteimmät kuvat niin luonnonmaisemista kuin erilaisista kaupunkikohteistakin. Entisenä somevastaavana hänellä on erityisesti silmää estetiikalle ja visuaalisuus onkin Tapsan toinen nimi. Tämä tanssilattioiden valloittaja ei pelkää itseilmaisua ja ottaa tilan kuin tilan haltuun huikeilla muuveillaan. Tältä tuutorilta kannattaakin kysyä seudun parhaimmista tanssi- ja menomestoista, voi olla että, saatat vaikka päästä Tapsan matkaan mukaan tanssimaan teknon tahtiin.

Tapsa pumppaa salilla ehtaa rautaa, joten hänestä saattaakin saada hyvän treenikaverin, mikäli salilla käyminen kiinnostaa. Tuutorin hauskat jutut tempaisevat mukaansa tyypin kuin tyypin ja voit olla varma, ettei Tapsan kanssa tule yhtäkään tylsää hetkeä. Tapsan rauhallinen, rempseä sekä elämäniloinen asenne tarttuu taatusti sinuunkin, kun pääset jutustelemaan tämän kaikkien kanssa hyvin toimeen tulevan tuutorin kanssa esimerkiksi ympäristöasioista, sillä MaO:n omalla ympäristövastaavalla on varmasti asiaan paljonkin sanottavaa. Voit olla huoleti tämän tunnollisen ja huolellisen tuutorin seurassa, sillä et tule jäämään yksin, mikäli se on tästä aidosti muista välittävästä tuutorista kiinni. 

Heta Suutari

Life of the party – Heta Suutari! Tämä sanonta kuvaa Hetaa aivan loistavasti, sillä oli tilanne mikä tahansa niin Heta saa omalla energiallaan aina nostettua muiden fiilistä. Jatkojen jatkojen jatkot ovat Hetalle tuttua ja tanssilattialle saavutaan aina ensimmäisenä ja lähdetään viimeisenä. Hetan seurassa ei koskaan tule tylsää, vaikkakin välillä kannattaa olla varovainen mitä ehdottaa, sillä Heta on melkoinen yllytyshullu. Seuraa voi kysellä myös korttipeleihin, esimerkiksi unon pelaamiseen Hetasta saa varmasti seuraa. Heta on erittäin luotettava tyyppi ja hänen kanssaan voi puhua kaikesta. Hetaa on helppo lähestyä minkä tahansa asian suhteen ja aina voi luottaa, että hän kuuntelee ja on tukena. 

Heta opiskelee vasta toista vuotta maantiedettä, mutta on ehtinyt jo moneen mukaan ensimmäisen opiskeluvuotensa jälkeen. Tuutoroinnin lisäksi Hetan voi löytää MaO:n hallituksesta, keittiömestareiden jengistä ja lisäksi hän toimii myös yhtenä hyvinvointivastaavana. Ainejärjestötoiminta onkin siis Hetalle intohimo ja vastuunottaminen on tuttua monessa eri tehtävässä. Opinnoissa Hetaa kiinnostaa kaupunkisuunnittelu ja luonnostaan hän on todellinen GIS-velho.

Nykyisin Heta asustelee Patolassa, mutta alun perin Heta on kotoisin Joensuusta. Hetan nykyinen kämppä Patolassa on tunnettu bilekämppä, vaikkakin välillä naapurit eivät nauti menosta yhtä paljon. Ollessaan Joensuusta kotoisin Hetalla on vahva yhteys omiin Karjalaisiin juuriinsa.

Maantieteen lisäksi Hetan toinen intohimo löytyy ruoanlaitosta ja leipomisesta. Ennen maantieteen opiskelujen aloittamista Heta valmistui kokiksi ja oli töissä monessa eri ravintolassa. Hetalta kannattaakin siis kysellä vinkkejä ruoanlaittoon ja leipomiseen liittyen. Hetalta löytyy myös hyvin tietoa hienoista viineistä ja kuohuviineistä, tosin todettakoon, että suosikkijuoma on useimmiten halvin bisse. 

Kannattaakin valmistautua hauskaan ja hyvään meininkiin, sillä Hetan seurassa ei tule tylsää!

Erkki Järvinen

Rauhallisella karismalla varustettu Erkki on mahtava tyyppi ja oiva mantsalainen. Erkki nostattaa tunnelmaa hyvällä musiikkimaullaan ja hänet voi löytää usein juhlista hääräämästä musiikkilistan parissa. Musiikkia rakastavan Erkin listat eivät petä koskaan ja mikäli kuuluu huonoi biisejä soivia listoja, niin ne eivät ainakaan ole tän herran tekemiä! 

Harrastuksiin ja mielenkiinnonkohteisiin kuuluvat myös kalastus ja vaeltaminen. Luonnonläheinen Erkki onkin aito lumalainen eli suuntautuu mantsassa luonnonmaantieteeseen ja gissiin. Sivuaineena Erkki opiskelee geologiaa, joten luonnon prosessin ja suuret linjat kuuluvat Erkin opintoihin. Erkki on ahkera opiskelija, jolta kannattaa kysyä matalalla kynnyksellä neuvoa asiassa kuin asiassa!

Kesätyönsä Erkki valitsi sen perusteella, että pääsisi urheilemaan ja viettämään aikaa ulkona ja päätyi näin vihertöihin. Liikunta on muuten lähellä sydäntä ja Erkki onkin yksi MaO:n liikuntamestareista! Ahkera kuntoilija tykkää kuluttaa vapaa-aikaansa Unisportilla ja onkin vakio näky joko Kumpulan aamuissa tai Töölön illoissa. Myös MaO:n vakiolajin eli flunkyn taso on noussut viime vuosista Erkin tullessa mantsalle. Erkki on myös todellinen mvp, jolla on aina frisbee repussaan spontaaneja pelejä varten.

Erkki asustaa Ruoholahdessa legendaarisessa mantsalaisten kimppakämpässä eli Ladpadissa. Erkki on super rento rento tyyppi ja hauskaa seuraa. Luonteeltaan Erkki on myös huomaavainen ja avulias. Erkin löytääkin mökkireissuilta aina lämmittämässä saunaa tai kantamassa vettä. Avoin Erkki ottaa hyvin muut ihmiset huomioon ja häntä kannattaakin ehdottomasti lähestyä kun kaipaa juttuseuraa! 

Antti Ryynänen

Seuraavana vuorossa Antti, mantsan oma Kainuun-vahvistus!

Antti aloittelee tänä syksynä kolmatta vuottaan mantsalla. Korona-ajan fuksina hän on kokenut etäopiskelija, mutta syksyllä häntä toivottavasti voi jo nähdä joko Kumpulassa tai Keskustakampuksella puurtamassa kandiopintojen viimeistä vuotta kasaan. Opinnoissaan hän on ottanut yhteiskunnallisen suuntauksen ja keskittyy maantieteen opinnoissaan pääasiassa ihmismaantieteeseen, vaikka tietenkään kukaan mantsalainen ei voi ihanilta GIS- ja kvantikursseilta välttyä kokonaan! Valinnaisina opintoinaan Antti on lukenut myös maailmanpolitiikkaa valtsikan puolelta, joten ei tiedä, vaikka joukossamme olisikin tulevaisuuden diplomaatti! 

Antti on alkujaan varsinainen pikkukunnan kasvatti; Kotipaikkanaan Puolanka, syvällä Kainuun syleilyssä, on hän mantsan oma Kainuun-vahvistus. Huomio kaikki kainuulaiset fuksit, jos iskee koti-ikävä, niin ottakaa rohkeasti yhteyttä! Nykyiseltään Antti kuitenkin vaikuttaa Helsingin Kumpulassa, kätevästi lähellä kampusta, mantsan oransseja sohvia ja Unicafen maittavia opiskelijalounaita. 

Antti on loistava heittäytyjä ja hauskuuttaja, joka osaa laittaa porukan hytkymään tuoleillaan, oli tämä sitten teattereiden katsomoissa tai opiskelijatapahtumissa. Teatteri onkin lähellä Antin sydäntä niin Kumpulan Speksin kuin kesäteatterissa vietettyjen kesien ansiosta eikä hänen musikaalista lahjakkuuttaankaan kannata ollenkaan vähätellä. Pikkulintu kertoo, että Anttia kiinnostaa myös komedia ja stand-up, joten älkää pelätkö nykiä hihasta ja pyytää pientä improsettiä! 

Antti saattaa toisinaan olla hiukan varomaton askeltaessaan liukkailla rantakallioilla, mutta sosiaalisesti kömpelöksi häntä ei todellakaan voi kutsua: Anttia voi helposti kuvailla kaikkien kaveriksi ja hän tulee erilaisten ihmisten kanssa hyvin toimeen. Tapahtumista hänet löytääkin usein tekemästä tuttavuutta uusien ihmisten kanssa. Antti on huoleton, lämminhenkinen ja aito tyyppi, joka tuutoroi hyvällä ja reilulla otteella, ja huomioi sekä kaikki uudet että vanhat kaverit tasapuolisesti.

Nelli Vasse

Nelliä helpommin lähestyttävää ihmistä saa hakea!

Tämän mantsattaren suonissa virtaa espoolainen veri. Koko ikänsä eri puolilla Espoota asunut, nykyisin Kilossa majaileva Nelli on aurinkoinen päivänpiriste kelle tahansa vastaantulijalle! Onkin siis mainiota, että Nelli toimii tänä vuonna tuutorina, että juuri SINÄ, uusi fuksi, saat nauttia tämän sydämellisen ja hyväntuulisesti hykerryttävän tuutorin – Nellin, läsnäolosta ja kädenjäljistä, kun hän naaraa teidät fuksit turvallisin otteinensa osaksi iloista joukkoamme!

Nelli on kolmannen vuoden mantsalainen ja hänen maantieteelliset kiinnostuksen kohteensa löytyvät ihmismaantieteestä. Nelli on suorittanut maantieteen opintojen ohella sosiaalitieteiden opintokokonaisuuden. Huhujen mukaan Nelli on harkinnut myös ottavansa JOO-opintoja Aallosta yhdyskunta- ja kaupunkisuunnittelun puolelta. Kuulostaa aika toimivalta paketilta!

Nelli on myös kultturelli! Museoissa käymisen lisäksi Nelli nauttii suuresti kaunokirjallisuuden kuluttamisesta. Tämä tuutorileidi ahmii tarinoita nopeammin kuin Nalle Puh hunajaa. Perinteiset kovakantiset fyysiset kirjat ovat kuitenkin pikkuhiljaa vaihtuneet, ainakin osittain E-kirjoihin. Kuuleman mukaan näitä E-kirjoja on kuitenkin kuunneltava vähintään 1.5 kertaisella nopeudella. Ehkä suuri kirjojen kulutusaste onkin osasyy Nellin sanavalmiuteen ja sivistyneeseen olemukseen.

Jos kaipaat drinkki- tai viinivinkkejä, niin tässä! Tässä on ihminen, jolta voit kysyä apua! Tällä Espoon vaalealla kaunottarella on kokemusta Alkon myyntitykkinä toimimisesta ja hän auttaa sinua varmasti mielellään valitsemaan juuri oikeat bilemehut messiin syksyn rientoihin, jos oikein nätisti pyydät!

Nelli on myös aallon harjalla, kun puhutaan ajankohtaisista, vakavistakin yhteiskunnallisista aiheista. Vassen Nelli on aktiivinen keskustelija, joka ei pelkää tuoda mielipiteitään ilmi, kun hän kokee jonkin asian epäoikeudenmukaiseksi. Yhteiskunnallisiin aiheisiin liittyvä aktiivitoiminta näkyykin esimerkiksi siinä, että Nelli on mukana HYY:n kehitysyhteistyövaliokunnassa. Jos sinä, fuksi olet kiinnostunut HYY:n aktiivitoiminnasta ja yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta, niin tässä on tuutoreista kenties parhain auttaja tällaisen toiminnan aloittamisen suhteen.

Lotta Mattila

Tämä kaukaa pohjoisesta etelään eksynyt kolmannen vuoden tuutori ei jätä ketään kylmäksi. Lotalta löytyy aktiivinen ote kaikkeen mihin hän ryhtyy. Hän on rempseä ja aina menossa mukana. Lotta olikin vakiokasvo jo ensimmäisistä fuksitapahtumistaan lähtien ja on päätynyt syvälle mukaan ainejärjestön toimintaan ja toiminut muun muassa retki- ja somevastaavana. Oululaisuus näkyy ja kuuluu vahvasti murteen sekä Kärppien fanituksen kautta ja se on myös hänen parhaita puoliaan. Hän tykkää eläimistä, viihtyy luonnossa ja onkin henkeen ja vereen aito luonnonmantsalainen.

Lotalle on tyypillistä rento ote elämästä ja se välittyy kaikille positiivisena asenteena, jolla hän kohtaa maailmaa ja sen ihmisiä. Lotan seurassa ei ikinä ole tylsää. Vaikka hän ei olisikaan se, joka on aina ensimmäisenä äänessä, ovat hänen juttunsa mitä parhaimpia, kun hän sille tuulelle yltyy. Hän on rehellisen hauska ihminen, jonka hymy ja valloittava nauru saavat kenet tahansa hyvälle tuulelle. Jos ikinä kuitenkaan on huolia tai murheita, empaattisena ihmisenä Lotta on yksi niistä, jolle voi taatusti puhua mistä vain asiasta. Toiminnan täyteisenä ihmisenä Lotalla on aina paljon ideoita ja hän on myös monessa toiminnassa messissä, kuten esimerkiksi speksissä, jossa hän oli osana näyttelijäkaartia.

Kun siis ikinä tarvitsetkaan auttavaa kättä, on Lotta valmis sitä tarjoamaan sen suurempia miettimisiä. Olit sitten turistina kylmässä Oulussa vailla kaupunkiopasta tai sinua vaivaa jokin opintoihin liittyvä asia, Lotalta saa aina apua kaikkeen. All in all Lotta on huippu tyyppi!

Matias Hytti

Tämä tuutori on jokaisen kaveri, ihan kohta teidänkin: Matias Hytti! Etelä-karjalan maakuntakeskuksesta Lappeenrannasta Hytti muutti pääkaupunkiin opiskeluiden perässä. Ahkeruudestaan Hytti on ehtinyt jo ennen maantiedettä opiskella kauppatieteitä. Idän kasvatti on kiinnostunut kestävästä kehityksestä ja ympäristönsuojelusta. Myös kansainväliset suhteet kiinnostavat Matiasta: kandin hän kirjoitti uuskolonialismista nykypäivän maailmassa tilan politiikan kautta. Kandiohjelma tulikin keväällä tiensä päähän, kun Hytti palautti kanditutkielmansa ja valmistui maantieteen kanditaatiksi. Hyvä Matias!

Matiaksen voi bongata kampukselta kuluttamasta Supan sohvia, joilla monen kurssin tehtävätkin ovat tulleet tehtyä. Sohvia lukuunottamatta Hyttiä ei kovin pitkään nähdä yhdessä paikassa. Viimeistään somepäivityksistä Hytin voi nähdä seikkailevan ulkomailla uimarannalla, liikenteessä pyörän päällä tai pohjoisessa tunturissa. Maantieteilijänä Matias avartaa maailmankuvaansa matkailemalla eri puolella maapalloa. Reippailijahenkeen Matias on lisäksi kunnon ikiliikkuja, jonka lajivalikoimiin kuuluu laji jos toinenkin. Kilometrejä pyörän päällä Matiaksella kertyy runsaasti sulien asfalttien aikaan ja talvella Hytti viettää enemmän aikaa tuntureissa kuin Helsingin kaduilla. Hytti kannattaa myös haastaa flunky-peliin, sillä hän opettaa uusille fukseillekin rakkaan pelin säännöt ja tarjoaa kunnon pelikokemuksen. Kilpailullinen Matias ei helpolla häviä. Reippailijapaidoille on siis kunnia, että Hytti kantaa oranssia päällään!

Matias Hytti on menevä veikko, jonka seurassa tylsää ei tule! Tämä Karjalan-vahvistus on aktiivinen meidän Maantieteen Opiskelijat Ry -ainejärjestössä aina aktiiviviroista opiskelijatapahtumien jatkojen tanssilattioille. Hytti on mukava ja luotettava: ei aamu- eikä iltapuurokaan jää kertaakaan välistä! Matias viihtyy kavereiden seurassa, joten sosiaalinen Hytti on täydellinen ja pettämätön lisä tuutoritiimiimme. 

Saana Järvinen

Ikimuistoisen fuksivuoden sinulle tarjoaa sanavalmis Saana Sipoosta. Sittemmin Lassilaan laskeutunut Saana on kuin villikortti, luotettava, mutta yllätyksiä täynnä. Tämä rento neljännen vuoden mantsalainen ei tuomitse ketään, vaan hänen ympärillään vallitsee ihanan innostava ja inspiroiva aura, joka saa myös vieressä olijat rentoutumaan ja hymyilemään. Saana on sosiaalinen, empaattinen ja helposti lähestyttävä, sekä mahtava keskustelukumppani, jonka kanssa ilta voi hetkessä taittua aamuun diipeistä jutellessa. Jos kiinnostuit, ja etsit nyt sopivaa keskustelunavausta, kannattaa Saanan ollessa kuulolla mainita sana koira, ja katsoa kuinka juttu lähtee lentoon. 

Eläinrakas Saana on oikea monitaitaja ja -tietäjä. Häneltä taittuvat sekä ratsastus, tanssi, että lautapelit. Saana tietääkin kaikki parhaat lautapelit, ja on enemmän kuin valmis haastamaan sinut niissä. Lisäksi Saana on kerryttänyt maantieteilijän tietovarantojaan jokaisella mantsan osa-alueella. Tämä gis-velhotar paitsi taitaa paikkatiedon salat, myös tuntee tulivuoret kuin omat taskunsa. Siksipä tämä lumalainen päättikin tehdä kandinsa tulivuorista! (Tai ehkä se meni sittenkin toisin päin). Euroopan kaupunkimaantiede taas on tullut tälle megamatkustajalle tutuksi interrail-reissuilla. Ja esimerkillisenä mantsalaisena Saanan on voinut bongata myös kaukaisimmistakin maanosista ja mantereilta.

Saanan parhaisiin puoliin kuuluu ehdottomasti hänen heittäytyvä ja menevä luonteensa. Jos satut jonain onnekkaana päivänä saamaan Saanan tiimiisi missä tahansa kilpailussa, tiedät jo valmiiksi olevasi vahvoilla, sillä kilpailuhenkeä ja kekseliäisyyttä häneltä ei puutu. Saana on sekä kova lätkäfani, että tunnettu hulluista ideoistaan. Mitä saa kun nämä kaksi yhdistää? No, suosittelen seuraavan lätkämestaruuden koittaessa tulla itse torille katsomaan…  Saana = <3

Maija Jalonen

Maija on mantsan oma ilopilleri. Tämä kissoja rakastava Italian Au Pair on kotoisin Suomen keskiöstä Jyväskylästä, mutta on sittemmin rantautunut asustelemaan Kumpulaan. Bileseurana Maija on must! Beer pongissa tämä kisahirmu on lyömätön, mutta pelaa mielellään matsin jos toisenkin uhkarohkeimpien haastajien kanssa. Vaikka energia ei tältä naiselta lopu, on Maijalla kuitenkin myös toiminnallinen rauhallinen puoli. Tämä ihana ulospäin suuntautunut persoona osaa myös olla vakava tilanteen niin vaatiessa. Maija ottaa vastuuta, ja hoitaa hommat aina huolellisesti ja tunnollisesti. 

Vapaa-ajallaan Maijan saattaa suurella todennäköisyydellä löytää salilta, sillä Maikki rakastaa liikuntaa. Myös kissat ovat lähellä tämän kultakutrin sydäntä. Yllättävänä nippelitietona voisi myös mainita, että Maija on soittanut nuorempana cembaloa! Maijan kanssa voi puhua mistä vaan, mutta jos haluaa saada aikaan intensiivistä keskustelua, voi Maijan kanssa puhua esimerkiksi Twilightista, josta Maikki tietää kaiken!

Maijalta ei empatiaa puutu. Maijan säiteilevä persoona takaa helpon lähestyttävyyden, ja ottaa jokaisen keskustelunaloituksen hymyssä suin vastaan. Keskustellessa Maija kuuntelee, ymmärtää, rohkaisee ja auttaa tilanteessa kuin tilanteessa. Maija on myös erityisen hyvä antamaan neuvoja, joten jos kaipaa vinkkivitosta mihin tahansa ongelmaan, kannattaa Maijaa nykäistä hihasta. Käytävillä Maijan tunnistaa jo kaukaa iloisesta naurusta sekoittuneena säännöllisen tahditettuun läpänheittoon, punch lineja unohtamatta. 

Maija hehkuu positiivista energiaa, joka tarttuu taatusti jokaiseen ympärilläolijaan. Iki-ihanaan Maikkiin tutustumista ei kadu kukaan!

KV-tuutorit 2022 / International tutors 2022

Paola Stenvall

Jokainen fuksi tarvitsee itselleen oman Paolan. Jos Paola olisi terminä selitetty Urbaanissa sanakirjassa, kuuluisi se jotakuinkin näin:

“Itsevarma ja kaikkien kaveri Paola on päivien pelastaja. Salien hirmu ja eläinten ystävä ei jätä ketään kylmäksi!”

Paola aloittaa kolmatta vuotta mantsalla ja jo toista vuotta tuutorina. Häntä kiinnostaa opinnoissa niin moni asia, mutta erityisesti Paola innostuu luonnonmaantieteestä ja GIS:sistä. Hänen unelmansa olisi saada työ, missä yhdistää eläimet ja GIS-taidot. Paolan voikin bongata kampukselta GIS-luokasta väkertämästä karttoja, ja tuskailemasta kun QGIS kaatui taas.

Paola on aina menossa! Tätä mimmiä ei yleensä levossa näe, sillä jos Paola ei ole mukana jossain tapahtumassa, on hän luultavimmin penkkaamassa salilla isompia painoja kuin oma isäsi. Paola on aina siellä missä tapahtuu ja on iloisen ja avoimen luonteensa vuoksi helppo lähestyä. Hän onkin aina valmis kuuntelemaan fuksien huolia ja auttamaan erinäisissä pulmissa. Mantsalla Paola onkin hyvin aktiivinen ja tulet luultavasti näkemään hänet, jos et kaikissa, niin ainakin 99% tapahtumista. Hän rakastaa eri kulttuureja ja on itsekin monikielinen, joten jos suomi ei ole ensimmäinen kielesi, ei hätää. 

Jos sinulla on ikinä mahdollisuus maistaa Paolan keittiön antimia, se todellakin kannattaa! Onnekkaimmat pääsevät vierailemaan Paolan ihanassa Hermannin kämpässä, joka kuvastaa hänen persoonansa hyvin. Asunto on raikas yhdistelmä viherkasveja, vanhaa, sekä uutta. Kämppäapproilla Paolan kodissa on varmaasti koko kierroksen parhaimmat leivonnaiset (ja runsain baarikärry).

Ei olisi kaupunki-Paolaa ilman maaseutu-Paolaa! Paola on kotoisin Sipoonkorvesta kuvankauniista maisemista ja hän omistaa myös hevosen, joka asustelee Siuntiossa. Alvar-hevonen ei ole ainoa Paolan lemmikki, vaan perheeseen kuuluvat myös koirat Iris ja Libe. Paola on valmiina tarttumaan jokaiseen mahdollisuuteen päästä pois kaupungin vilinästä, oli se sitten mantsavaellus tai lasketteluretki Lappiin!

Juliana Häkkilä

Nummelasta Mantsalle eksynyt Juliana AKA Julle osaa heittäytyä tilanteessa, kun tilanteessa ja on todellinen hypettäjä. Tämä kolmannen vuoden opintojaan aloitteleva on kotiutunut Vantaalle mutta tulevaisuudessa hänet voi löytää jostain päin Helsinkiä. Tarkka sijainti on vielä mysteeri.  

Sydämmessään Jullella sykkii luonnonmaantiede mutta myös GIS taitoja löytyy sillä, hän pyrkii tekemään GIS kokonaisuuden. Jullen sydämessä sykkii myös suuri rakkaus koirille Paavo, Urho, Max ja Nala joita saatat nähdä mantsan koirat ryhmässä.  

Helposti lähestyttävällä ja aurinkoista energiaa säteilevällä Jullella on huumorintaju kohdallaan ja pilke silmäkulmassa. Hän on täynnä elämää, todellinen life of the party, joka pitää huolen, että kaikilla on hauskaa. Hauskan jutun keksittyä Julle on aina menossa mukana. Hän ei jää tuumailemaan onki vaihtoehto paras vaan kokeilee, hänen kanssaan ei aina tiedä määränpäätä mutta hauska muisto on taattu. Tämän takia ei yllätä, että Jullen kanssa ei ikinä tule tylsää, hän on aina menossa mukana ja monesti se, joka ehdottaa illan menot ja joka tietää parhaat klubimestat.

Yksi Jullen elämän pylväistä on musiikki. Jullen musiikkimaku is on fleek ja hän on todellinen CEO soittolistojen luomisessa. 

Harrastusten puolella Julle ei ole jarruttanut vauhtia, sillä hänellä on harrastanut vaikka mitä mm. kuvataidekoulua, cheerdancea, ringetteä sekä ratsastusta. Hevosten hoito voi hyvinkin olla Jullen vastuullisen luonteen taustalla. Virginiassa, Amerikassa vaihdon aikana 2017–2018 Julle harrasti myös maahockeytä sekä yleisurheilua. Vaihdosta Julle kertoo mielellään ja jakaa usein muistoja vaihdosta puhe-, video- ja kuvamuodossa.

Mutta usko tai älä Jullen harrastukset eivät lopu tähän! Julle laatii mitä hauskimpia TikTok -videoita, ja tulet luultavasti löytämään itsesi hänen seuraajiensa massasta. 

Tämä tyyli-ikoni on super välittävä, huomioon ottavainen ihminen. Hänen kanssaan voi käydä mitä uskomattomimpia keskusteluja aiheesta, kun aiheesta. Hän ehkä näyttää kovikselta mutta hän on todellinen pehmo sisältä <3