Tuutorit 2023

TUUTORIT 2023

Tässä esittelyssä kaikki mantsan tuutorit! Mantsalla on 12 tuutoria fukseille, 2 tuutoria vaihtareille ja 2 tuutoria uusille maisteriopiskelijoille. Fuksit jaetaan alussa pienempiin fuksiryhmiin, joissa jokaisella ryhmällä on omat tuutorinsa, eli yksi tuutoripari. Mikäli jokin asia mietityttää, älä epäröi ottaa yhteyttä tuutoreihin! Kaikki tuutorit ovat ihan kaikkia fukseja varten läsnä ja valmiina auttamaan!

TUUTORIPARIT:
Heta ja Joona
Olivia ja Tatu
Leo ja Sofia
Elida ja Elena
Antti ja Kerttu
Anna ja Tuuli

KV-tuutorit Lucas ja Anna
Maisterituutorit Siiri ja Alex

Heta Suutari

Korviisi kantautuu vienoja sulosointuja [tidididiiii tidididi]. Käännyt katsomaan. Kuka onkaan tämä kainostelematon neito tummine silmineen ja ruskeine hiuksineen? Ja miksi ihmeessä hän hyräilee opiskelijoille tuttua sävelmää keskellä kirkasta päivää? 

Hän on tietysti Heta, tämän vuoden tuutorivastaava. Hetan tunnistaa hersyvästä olemuksesta ja pettämättömästä itsevarmuudesta. Heta on mukaansatempaava hassuttelija, joka saattaa saada päähänsä mitä ihmeellisimpiä asioita mitä ihmeellisimmillä hetkillä. Hetan luonteenpiirteisiin kuuluu myös vastuullisuus, jota tasapainottaa omalaatuinen kaoottisuus. Hetalla on jatkuvasti useampi rauta tulessa, tai vähintäänkin kuumana, mutta jotenkin hän onnistuu pitämään kaiken tiukassa hallinnassaan. Yksi asia on Hetalle kuitenkin täysi mahdottomuus: aikataulussa oleminen. Heta on aina myöhässä. Aina. Mikäli Heta kiiruhtaa ohitsesi ripein askelin, on hän todennäköisesti matkalla töihin, luennolle tai kokoukseen, josta hän on ollut myöhässä jo lähtiessään.

Pohjois-Karjalan maakuntapitäjästä Joensuusta kotoisin oleva Heta on karistanut Vaara-Suomen kivikot kannoiltaan jo lukioikäisenä. Kallion lukion kasvatti on ehtinyt entisessä elämässään kouluttautua myös kokiksi. Tämä siitäkin huolimatta, että Heta on allerginen lähestulkoon kaikelle suklaata ja kissoja myöten. Kokkiajoilta Hetalle on jäänyt käteen hummus- ja tsatsikireseptien lisäksi kasa mitä uskomattomampia tarinoita tunnettujen helsinkiläisten ravintoloiden keittiöistä. Näitä tarinoita Heta jakaakin mielellään, omilla mausteillaan toki 😉

Heta on jo kolmannen vuoden mantsalainen, jonka opinnot painottuvat niin vahvasti kaupunkisuunnitteluun, että onpas Hetalla myös Maanmittarikillan jäsenyys Aalto-yliopiston puolelta. Heta on sydämeltään mantsalainen, mutta mieleltään teekkari. Juhlatuulelle sattuessaan Hetaa ei voi pysäyttää. Kestävyytensä puolesta opiskelijayhteisömme terävimpään kärkeen kuuluva Heta on tuttu näky vielä jatkojenkin jatkoilla. Mikäli haluat löytää tiesi salakapakkaan, tiedät kenen askeleita seurata. 

Kaiken hassuttelun keskellä Hetalla on kuitenkin aina aikaa pysähtyä ja olla läsnä. Heta ei pistä pahakseen spontaaneja UNO-pelejä sohvilla, tai rupattelua bussipysäkillä. Heta on aina 100 % oma itsensä, mikä tekeekin hänestä vertaansa vailla olevan tuutorin. Heta on täydellä sydämellä mukana kaikessa mihin hän heittäytyy. Hetan intohimo tuutorointia kohtaan välittyy taatusti teistä aivan jokaiselle!

Joona Korhonen

Oulun mantsalta Helsinkiin loikannut Joona on aina valmis hauskuuttamaan muita! Oulun sijaan Joona on kuitenkin alkujaan kotoisin Etelä-Suomen Pohjolasta eli Tampereelta. Vanha kilpauimari onkin Tampereen urheilulukion kasvatti. Uintiliikkeiden ohella Joona taitaa myös tanssin askeleet juhlahumussa! 

Joona tykkää klassisista tinder-profiili asioista, esimerkiksi matkustelusta, viinistä ja sushista. Tämä seikkailunhaluinen tamperelainen ei pelkää tarttua uusiin tilaisuuksiin. Hän on matkustellut ympäri maailmaa ja kokenut unohtumattomia hetkiä niin Kalifornian auringon alla, Tijuanan vilinässä kuin Nizzan rantabulevardeilla. Myös urheilu on lähellä tämän manselaisen sydäntä, joten Joonasta voit saada kaverin reippailijavuorolle tai mantsalaisten rakastamaan flunkyyn. Olipa kyseessä rennot illanvietot, tapahtumat tai syvälliset keskustelut, Joona tuo aina oman ainutlaatuisen säväyksensä ja energiansa mukaan. Tämä tuutori suhtautuu uusiin ihmisiin aina innostuneesti ja ennakkoluulottomasti.

Joona on yksi ainejärjestömme tilamestareista, ja tämä virka tuo mukanaan monia yllättäviä tilanteita, joista syntyy kertomisen arvoisia tarinoita, joita voi tuutorilta kysyä. Virka yhdistää hyvin Joonan menevän sekä vastuullisen puolen. Opiskeluissaan Joonaa kiinnostaa ihmismantsa, tarkemmin kaupungit. 

Tältä tuutorilta ei kirjaimellista heittäytymiskykyä puutu. Nimittäin tämä hurjapää on saanut polvensa sijoiltaan monta kertaa vauhdikkaan biletyksen tuloksena. Tapaturmienkin aikana Joona jaksaa pitää hymyn huulilla, eikä ota elämää liian tosissaan. Joonan viihdyttäviä kommellustarinoita on lukemattomia, mutta yksi mainitsemisen arvoinen tilanne, joka kuvastaa tuutorin persoonaa hyvin oli Vappuna, kun perinteiden mukaisesti Joona joi skumppaa puhtaan valkoisesta yo-lakistaan, mutta lakin likaannuttua lähti kotiin tiskaamaan, kyllä, tiskaamaan yo-lakkinsa puhtaaksi skumpasta. 

Vaikka Joona onkin tunnettu heittäytymisestään ja huumoristaan, hänen syvällisempi puolensa ei jää huomaamatta. Hän on vastuullinen ja huomaavainen, välittäen aidosti muista ihmisistä. Joonan persoonallisuus ja elämänasenne tekevät hänestä ainutlaatuisen tuutorin, joka on valmis tukemaan ja opastamaan uusia opiskelijoita.

Olivia Timisjärvi

”Ja mä kelaan, että kaikki taitaa olla kohdillaan. Mä taidan kuulua tänne…”

Anssi Kelan biisistä tunnetun Nummelan, sekä Suomen eteläisimmän asutetun saaren, Utön, kautta Kallioon huuhtoutunut MaO:n fuksivastaava Olivia, saa sinut vääjäämättä tuntemaan saman fiiliksen mantsalla!

Kieltämättä coolein tuutori Olivia opiskelee jo kolmatta vuottaan maantiedettä. Ympäristöpolitiikasta ja kestävästä kehityksestä kiinnostuneeseen tuutoriin saattaa törmätä mantsalaisten oranssien sohvien lisäksi Mustikkamaalta haahuilemasta tai vaikkapa sompasaunasta savustamassa ihmisiä alalauteille. Missä hän onkaan, maanläheinen Olivia luo pilke silmäkulmassa turvallista ilmapiiriä, ja taudin lailla tarttuvaa hypeä ympärilleen.

Oliviaa ei turhaan kutsuta ”Koutsiksi” sekä pelikentällä että sen ulkopuolella: Liikuntavastaavana tämä tuutori on yhtenä tirehtöörinä myös MaO:n omassa liikuntaseurassa Reippailijoissa. Lisäksi hänet tunnetaan jääkaappinsa mielenkiintoisesta sisällöstä (kysykää opiskelijaruokavinkit), sekä taidoistaan Mustan Härän tanssilattialla. Onko siis mitään, missä tämä tuutori ei menesty? Ehkäpä omien viherkasvien kastelussa, mutta ei se niin kutsutulla “huonekasvien hautausmaalla” vietettyjä jatkojen jatkoja ole koskaan haitannut.

”Mikä ihmeen JJE!? Miksi se Göysi on Löysää, ja minkä takia ei saanutkaan kertoa enempää?!?” Ei hätää! Trubaduurinakin mainetta kerännyt Olppa on valmis koutsaamaan fuksin, jos toisenkin mantsahokemien maisteriksi. Osasyynä saattaa olla se, että suurin osa MaO:n keskuudessa hoilatuista hokemista on saanut alkunsa runosuonekkaan Olivian sutjakkaasta sanavalmiudesta.

Olivia tulee olemaan sinulle luotettava tuki ja turva läpi ikimuistoisen fuksivuoden. Tulossa on paljon uutta ja jännittävää, mutta yksi asia on varmaa: Olivian kanssa ilolta ja naurulta et tule välttymään!

Tatu Jentze

Mikä seuraavista kuvaa tuutoria Tatu parhaiten?

a)   Älykäs ja seikkailunhaluinen

b)  Hauska ja innokas (lampeen) heittäytyjä

c)   Sydämellinen ja helposti lähestyttävä

Oikea vastaus oli d) kaikki edellä mainitut.

Tässä pientä esimakua siitä millainen tämä tutustumisen arvoinen tyyppi on. Toista opiskeluvuottaan aloittava Tatu on paljasjalkainen stadilainen, joka ihailee Helsingin kattoja Ullanlinnan asunnostaan,  mikä on aina siisti ja tyylikäs, nimittäin tällä tuutorilla on silmää siivoamiseen sekä sisustamiseen.

Tatu on muut huomioonottava ja sydämellinen tyyppi, jonka puoleen voi kääntyä minkä asian kanssa tahansa. Tatusta huokuu vahva mantsahenki uteliaisuuden, ystävällisyyden, seikkailunhalun ja tiedonjanon kautta. Toisin kuin tuutoriparinsa, Tatu on aina ajoissa, oli kyse sitten etkoista, jatkoista tai aamun luennosta.

Tatu on vasta toisen vuoden mantsalainen, mutta on nyt jo tärkeä kulmakivi ainejärjestössämme. Tuutoroinnin lisäksi hän toimii sihteerinä, ja onkin hyvin perillä ainejärjestömme asioista. Sihteerin tehtäviin kuuluu muun muassa pitää kirjaa MaO:n legendaarisista hokemista, joita tulette varmasti kuulemaan ja käyttämään paljon tulevaisuudessa. Tatun luontainen rauhallisuus ja innostuneisuus tekevät vastuun ottamisesta luontevaa. Hänen rauhallisuuttaan on koeteltu useita kertoja, kuten silloin, kun tämän yksiön lankkulattialle kaatui kymmenen litraa kuumaa kaakaota, mutta tästäkin selvittiin nauraen.

Opiskeluissaan Tatu on kiinnostunut maailmanpolitiikasta ja ujosti geoinformatiikasta. Vapaa-ajallaan vanha kilpauimari nauttii maailmanmatkailun ohella lenkkeilystä, hienojen astiastoiden keräilystä sekä uimisesta, jossa hän on omassa elementissään, kirjaimellisesti.

Tarvitsittepa apua opinnoissa, tanssiseuraa Härän tanssilattialla, naurua päivääsi, apua korkealta hyllyltä tai syvällistä keskusteluseuraa, voitte aina kääntyä tämän tuutorin puoleen. Suosittelen siis lämpimästi tutustumaan Tatuun, joka tunnetaan kaikkien kaverina — pian myös teidän, ja jonka seurassa teidän fuksivuotenne tulee olemaan ikimuistoinen.

Leo Mäklin

Kaikkien kaverin Leo Mäklinin näkee aina hymyssä suin. Leo aka Leksa aka Flexa on erittäin huomaavainen ja ystävällinen ihminen. Leo on helposti lähestyttävä, luotettava ja aina valmis auttamaan. Leo on aktiivinen MaOlainen ja Reippailija, sekä kantaa isot vastuut aina kunnialla maaliin.

Kissamieheksikin kutsuttu Leo rakastaa kissoja, miau. Heidän perheellä on myös kanoja, kotkot. Leon äiti tekee käsin eläinaiheisia päähineitä, ja näitä voikin bongata usean mantsalaisen päästä tapahtumissa. 

Leo pitää urheilemisesta ja sen seuraamisesta, ja onkin innokas Cincinnati Bengals -fani. Hän tykkää myös veneillä saaristossa ja vaeltaa luonnossa. Kisailuhenkiseltä Leksalta löytyy erittäin tarkka heittokäsi ja vikkelät jalat mantsan perinnepeli Flunkyssa! Tämä bilehile jaksaa myös tanssia viimeiseen pisteeseen saakka. Hän saattaa nukahtaa maailman oudoimpiin asentoihin ja paikkoihin. 

Kauppiksesta pelastunut Leo on mantsalainen henkeen ja vereen. Tarkkasilmäinen voikin huomata hienon värieron Leon haalareissa. (Mantsan vihreä on hieman eloisampi ja kauniimpi tottakai!). Iloisen Leon seurassa on aina helppo olla eikä koskaan tule tylsää!

Sofia Salonen

Kuopiosta Kotkan kautta Helsingin Kamppiin saapunut Sofia on toisen vuoden mantsalainen, jolta ei vauhtia puutu! Sofia on luonteeltaan pirteä ja tuntuu olevan aina iloisella tuulella. Tämä positiivista meininkiä huokuva tuutori tuntuukin tartuttavan iloisen tunnelman hetkessä häntä ympäröiviin ihmisiin. Menevästä olemuksestaan huolimatta Sofia on erittäin helposti lähestyttävä persoona ja ottaakin aina kaikki huomioon rennolla otteellaan ja hauskoilla jutuillaan.

Sofia on hyvin aktiivinen ja urheilullinen ja tykkää tehdä paljon erilaisia asioita, mistä kertoo esimerkiksi hänen pitkään kestänyt jalkapallouransa. Sofia on myös luova persoona ja onkin erinomainen piirtäjä. Kuuleman mukaan Sofia oli pienenä jopa niin innokas piirtäjä, että paperin loppuessa ei turvassa olleet mitkään piirtämiseen kelpaavat alustat, ei seinät eivätkä tietokoneiden näytöt… Nykyään Sofia kuitenkin kanavoi luovuuttaan meidän kaikkien iloksi esimerkiksi ainejärjestötoimintaan toimiessaan toisena MaO:n somevastaavista.

Sofian moniin taitoihin kuuluvat niin ikään tanssiminen ja laulaminen, joita hänet voi löytää harrastamasta ihan mistä vain ja milloin vain. Sofia ja tanssilattia ovat erottamaton pari ja tämän tuutorin voikin löytää mistä tahansa bileistä viihdyttämästä kanssajuhlijoita mitä taidokkaimmilla tanssiliikkeillä aina yön pikkutunneille asti. Sofian tanssi- ja laulutaidoista kertoo myös se, että hän on ollut lämppäämässä laulaen ja tanssien sekä Ettaa että Elastista. Siis MITÄ!? Eivätkä Sofian saavutukset lopu siihen! Sofia nähtiin nimittäin vappuna esiintymässä todellisen staran elkein Mantan lakituksen tanssiesityksessä peräti monikymmentuhantisen yleisön edessä (huhhuh).

Jos siis kaipaat minkäänlaista luovaa näkemystä tai ihan vain sydämellistä keskustelukumppania, käänny Sofian puoleen ja loputtomat ideat ja jutut ovat taattuja. Sofiaa kannattaa kysyä mukaan myös mihin tahansa aktiviteettiin. Oli kyse sitten jalkapallon potkimisesta tai Ultra Bra:n laulamisesta, on Sofia varmasti innoissaan mukana!

Elida Peuhu

Tämä räiskyvän lempeä persoona on saapunut Lahden, Kouvolan ja Korson kautta valaisemaan lämpimällä energiallaan kanssaopiskelijoita Kumpulan laitokselle. Tietää, että on meno päällä, kun hänet löytää Leon äidin virkkaamasta nallehatusta, joka itseasiassa kuvastaakin Elidaa täydellisesti; hattua ja tuutoria yhdistää vastanottavainen ja lempeä olemus. Jos virtaa riittää, iloa tuskin hidastaa mikään muu, kuin välillä liian kovaa hittaavat hiilihapot.  

Jos jostakin aiheestä tämä aurinkoisen olemuksen omaava tuutori tietää, niin se on korealainen kulttuuri – Elidalla riittää tietämystä kpopista, korealaisesta ruoasta sekä Helsingin parhaista korealaisista ravintoloista ja aasiakaupoista. Vapaa-ajalla kyseinen tuutori tykkää käydä kirppareilla ja ottaa puhelimen kameran 0,5-linssillä loistavia kuvia. Elidasta ei myöskään leikkisyyttä puutu – heittäytymiskykyä kuvastaa tykästyminen ”Arvaa mitä mietin”-peliin sekä eläinrakkaudesta kumpuava taipumus mitä erilaisimpien eläinten yksityiskohtaiseen kuvailun.

Kun kaipaat mantsa-arkeesi empaattista kuuntelijaa, hassuttelijaa ja helppoa sekä huomaavaista seuraa, on tämä tuutori ehdottomasti lähestymisen arvoinen. Elidan kanssa juttu luistaa, ja tilanteessa kuin tilanteessa on tuutorista säteilevä lempeä tunnelma omiaan luomaan kaikille ympärillä oleville mukavan olon.

Elena El Founti

Tämä heikoimpia puolustava ja empaattinen aktivistiluonne, Elena, lähtee aina avoimin mielin mukaan mitä erikoisimpiin tempauksiin. Elena on hyvä kuuntelija ja tarjoaa käytännön neuvoja erilaisiin pulmatilanteisiin, vaikka hänellä itsellä olisikin monta rautaa tulessa ja hallitsematon häsellys päällä. Tämä tuutori sanookin yleensä asioihin kyllä ja pitää aina avoimen mielen tilanteessa kuin tilanteessa.

Neljättä vuotta mantsalla opiskeleva Elena on kiinnostunut ihmismantsasta ja erityisesti post-humanistisesta ja feministisestä mantsasta. Ainejärjestössämme Elena toimii tänä vuonna yhtenä kolmesta yhdenvertaisuusvastaavasta ja häirintäyhdyshenkilöstä, joten häntä voi aina lähestyä matalalla kynnyksellä. Tasa-arvo ja aktivismi ovatkin tällä tuutorilla lähellä sydäntä, minkä vuoksi hän on aktiivisesti Elokapinan toiminnassa mukana. Elena nostaa esille epäkohtia ympäröivästä maailmasta, eikä arkaile puuttumasta niihin – hän on muun muassa ollut pysäyttämässä venäläistä hiilijunaa Hangossa! 

Elenasta paistaa läpi melko vahva itähelsinkiläinen identiteetti, mutta nykyään hänet voi bongata Vallilasta. Tarmokas Elena on ehtinyt harrastaa kaikkea pingiksestä seiväshyppyyn ja cheerleadingista pianonsoittoon. Viime aikoina tämä aktiivinen ja luova tuutori on hurahtanut muun muassa kiipeilyyn, retkeilyyn, geokätköilyyn ja filmikuvaukseen.

Elena on utelias tyyppi ja haluaa tietää paljon ympäröivästä maailmasta, minkä vuoksi hän onkin haka tietovisoissa ja puhuu jopa viittä kieltä. Tämän nippelitiedon mestarin voivat uskaliaimmat haastaa vaikka visailuun. Teet Elenan iloiseksi, jos tarjoat hänelle vauvojen maissinaksuja – ne ovat nimittäin tämän tuutorin lempiherkkua! Fuksina voit olla varma, että Elenan kanssa juttu luistaa, eikä hänen kanssaan varmasti tule tylsää!

Antti Paakkari

Kuvittele, että olet mökillä ja rantasaunalta saunan lämmityksestä vastaan kävelee Uuno Turhapuron kaltainen reikäpaitainen heppu. Hänellä on reinot jalassa, ipa kädessä ja hymy korvissa. Tämä sama kaveri voi kävellä sinua vastaa myöskin Helsingin kaduilla tai Heinolan pitäjillä. Jos et ole vielä täysin varma kenestä tyylitietoisesta “ironiapojasta” on kyse, niin anna kun kuvailen vielä vähän tarkemmin.

Hänellä on rennon letkeä asenne, joka luo ympärillä oleville turvallisen olon sekä lempeys huokuu hänestä ulospäin. Huumoria ei puutu ja sosiaaliset taidot ovat huipussaan. Hänet on helppo houkutella mukaan asiaan kuin asiaan, esimerkiksi jos kaipaat kaveria visailuihin tai aiot yöpyä belgradilaisessa rappukäytävässä niin tiedät keneen kallistua. 

Hän tykkää viettää aikaa ristikoita täyttäen, burgerimies-videoita katsellen sekä musiikkia kuunnellen. Suuri vinyylilevykokoelma löytyy ja kylillä on huhuttu, että kyseessä on illan kuin illan paras dj, laajan musiikkimaun ansiosta (Harry Stylesistä rapin kautta iskelmän ikivihreisiin). Häntä on kuvailtu myös soossikuninkaaksi, sillä kastikkeita ei puutu ruoasta ikinä ja tästä kertookin suuri kastikevalikoima jääkaapissa. 

Tämä lupsakka, luonnonläheinen, urbaani, lahtihenkisin heinolalainen on tietysti neljännen vuoden opiskelija Antti! Voit kääntyä Antin puoleen, jos koet olevasi hukassa yliopisto-arjen alkaessa tai kaipaat turvallisen kaverin ympärillesi!

Kerttu Rinkinen

Saimaan sydämestä ja Suomen oopperapääkaupunki Savonlinnasta isolle kirkolle on ponnistanut rennonrempseä Kerttu, joka aloittaa tulevana syksynä toisen opiskeluvuotensa mantsan parissa. Tämän vitsiniekaksikin sonnustautuvan ilopillerin lämminhenkinen olemus hehkuu aina takuu varmasti myös häntä ympäröiviin ihmisiin. Kertun lempeää ja ihmisläheistä habitusta kuvastaa mainiosti, että kampuksella Kepa tunnetaan kaikkien kaverina, joka on hyvää pataa jokaisen kanssa, aina Unicafeen ruokalahenkilökuntaa myöten. Kukapa ei näin upeasta tyypistä tykkäisi!

Kampuksen ulkopuolella Kerttu viilettää aina säästä tai viikonpäivästä riippumatta paikasta toiseen punaisella mummokonkelillaan ratsastaen. Kertun aktiivinen elämäntapa heijastuu myös opiskelijayhteisöömme, sillä Kepa toimii tätä nykyä ainejärjestömme liikuntavastaavana. Fillarin selässä mankeloidessa oopperakaupungin kasvatin kuulokkeissa soi tenoreiden ja sopraanojen sijaan mitä todennäköisemmin Paperi T:n tai Arpan kaltaiset trendikkäät nykymusiikin taitajat. Trenditietoisuus ei Kertun kohdalla rajoitu pelkästään musiikkimakuun, sillä Kepan voi bongata kampukselta aina tyylikkäästi pukeutuneena leijuvimmat kledjut yllään.  

Huhujen mukaan tältä monilahjakkuudelta taittuu niin harmonikan soitto, kun tarpeen tullen myös hirven suolistuskin, joten Kerttu on juuri se henkilö, jolta saatat löytää vastauksen mitä eriskummallisimpiin pulmiisi. Älä siis ujostele kääntyä tiukan paikan tullen Kepan puoleen ja näin ollen fuksisyksystäsi muodostuu takuuvarmasti hiton kova!

Anna Käki

Anna K, Käki, AK, Käksteri… Rakkaalla tuutorilla on monta nimeä! <3

Puoliksi Kouvolasta ja puoliksi Porvoosta (jos joku kysyy AK:lta niin Porvoosta) kotoisin oleva Anna majailee nykyään Kumpulan naapurissa Koskelassa. Annan kotona asuu kaksoissiskon lisäksi huhujen mukaan myös karaokemasiina ja suloinen Onni-koira! Kesällä Annan voi löytää satavarmasti mökiltään, jossa hän viettää niin paljon aikaa kuin mahdollista.

Mantsalle Anna haki, koska hän on kiinnostunut kaikesta maapalloon liittyvästä. Annan opinnot ovatkin suuntautuneet luonnonmantsaan. Jos Annaa etsii kampukselta, kannattaa ensin tsekata ainakin Unicafen herkulliset leivosvitriinit ja Physicumin mukavimmat istumapaikat.

Anna on kiinnostunut musiikista, taiteesta, kirjoista ja vintagesta. Hänen LP-levyillä ja kaseteilla pyörii todellisia klassikoita, kuten Queeniä, Dean Martinia, ABBAa, Ella Fitzgeraldia ja Harry Belafontea. Kavereiden kanssa Anna mielellään järjestää esimerkiksi peli-, viini- ja leffailtoja. 

Tämä loistavalla huumorintajulla varustettu “vanha sielu” on huomaavainen, rauhallinen, luotettava ja helposti lähestyttävä. Annalta voi aina kysyä neuvoa tai jutella hänen kanssaan aiheesta kuin aiheesta – suomeksi tai ruotsiksi!

**

Anna K, Käki, AK, Käksteri… Kära tutorn har många namn! <3

Anna är hälften från Kouvola och hälften från Borgå (frågar du AK så är hon från Borgå). Nuförtiden bor hon med sin tvillingsyster granne till Gumtäkt i Forsby. Ryktet säger att hemma hos dem kan du hitta en karaokemaskin och deras söta hund Onni! Under sommaren hittar du Anna med högsta sannolikhet på stugan, där hon tillbringar så mycket tid som möjligt. Men om du letar efter henne på campus lönar det sig att börja vid Unicafes härliga vitriner fyllda med bakverk eller de bekvämaste sittplatserna i Physicum.

Anna ville studera geografi eftersom hon är intresserad av allt som har med jorden att göra, därför är hennes studier också inriktade mot naturgeografi.

På fritiden är hon intresserad av musik, konst, böcker och vintage. Hemma hos henne spelar det alltid bakgrundsmusik i form av kassetter och vinylskivor, du kan höra bland annat riktiga klassiker som Queen, Dean Martin, ABBA, Ella Fitzgerald och Harry Belafonte. Med sina vänner organiserar Anna gärna till exempel spel-, vin- och filmkvällar.

Denna “gamla själ” med ett stort sinne för humor är hänsynsfull, lugn, pålitlig och lätt att bli bekant med. Du kan alltid fråga Anna om råd eller snacka med henne om vad som helst – på finska eller på svenska!

Tuuli Vallinoja

Kuka on helsinkiläinen henkeen ja vereen, keittiömestari joka on sytyttänyt mikron tuleen kahdesti ja ikuisuusprojektimestari? No meidän ikioma Tuuli tietenkin!

Oman rennon häseltäjämme Tuulin seurassa on aina mukavaa ja rauhallista, mutta jos etsii puheenaihetta joka saa Tuuliin vauhtia niin voi mainita Taylor Swiftin tai partion. 

Tarkkasilmäinen voi nähdä Tuulin missä milloinkin, Tuuli voi nimittäin yllättäen vilahtaa ohi kun kiireinen elämä partion, kahden työpaikan, opiskelun ja tietenkin opiskelijatapahtumien villi aikataulu vie häntä poikki Helsingin. Jos taas kyläilee Tuulin kotona voi olla varma, että löytää pari keskeneräistä ikuisuusprojektia jotka odottavat valmistumista, Tuulin kotoa voi myös löytää mysteerisen ”kaaoshuoneen”, joka on täynnä aarteita (eli keskeneräisiä kirjoja, piirustuksia, maalauksia, askartelu projekteja ja yli vuoden seisseitä muuttokamoja). Tuuli on luvannut saada tämän huoneen ojennukseen kesän aikana, mutta onnekas voi vielä syksyllä sen löytää koskemattomana. Tänä vuonna Tuuli toimii myös MaO:n keittiömestarina, tosin tätä virkavaltaa voi kyseenalaistaa koska mikroa hän ei saa (osaa) käyttää. Jos Tuulin kanssa taas on yhteydessä nykyaikaisen teknologian kautta, voi varmistua siitä, että vastaan tulee tämä hymiö :D, tunnetusti Tuulin toteemihymiö. 

Tuulin kanssa kannattaa siis todellakin hengata jos haluaa rennon mutta tapahtumarikkaan fuksivuoden! 

Tuuli + Partio + Taylor Swift = 😀 Totta

**

Vem är en helsingforsbo i vått och torrt, en köksmästare som tänt eld på mikrovågsugnen två gånger och en mästare på evighetsprojekt? Jo, vår alldeles egna Tuuli, förstås!

Det är alltid skönt och lugnt i Tuulis sällskap, vår egen lättsamma yrboll, men om du letar efter något att prata om, som får fart på Tuuli, kan du nämna Taylor Swift eller scouterna.

En skarpögd person kan se Tuuli susa förbi när hennes hektiska tidtabell med två jobb, scouterna, studier och naturligtvis studentevenemang, tar henne kors och tvärs i Helsingfors.

Om du är på besök hemma hos Tuuli, kan du vara säker på att hitta ett par oavslutade evighetsprojekt, som väntar på att bli slutförda. Hemma hos Tuuli kan du också hitta ett mystiskt ”kaosrum” fullt av skatter  (d.v.s. halvlästa böcker, halvfärdiga teckningar, målningar, hantverksprojekt och flyttlådor som har stått framme i mer än ett år). Tuuli har lovat att få ordning på det här rummet under sommaren, men om du har tur, kan du fortfarande hitta den orörd på hösten. I år fungerar Tuuli också som MaO:s köksmästare, även om denna titel kan ifrågasättas, eftersom hon inte får (kan) använda mikrovågsugnen. Om du är i kontakt med Tuuli via modern teknologi, kommer du säkert att stöta på denna smiley :D, känd som Tuulis totem-smiley.

Så det lönar sig alltså verkligen att hänga med Tuuli, om du vill ha ett avslappnat men händelserikt gulisår! 

Tuuli + Scouterna + Taylor Swift = 😀 Sant

KV-tuutorit 2023 / International Tutors 2023

Lucas Yoni

Tämä kv-tuutori on kuin luotu rooliinsa! Ranskassa syntynyt ja Georgian sydämessä, Atlantassa, varttunut Lucas muutti Suomeen high schoolista valmistuttuaan. Nykyisin Punavuoressa kämppiksen kanssa asuvan tuutorin kämppä on herättänyt paljon ihastusta persoonallisella sisustuksellaan, huonekasveillaan ja uniikin muotoisella keittiöllään! 😀 

Ennen mantsalle tuloa Lucas opiskeli kielitieteiden kandidaatiksi, eli keskustakampuksella suunnistaminen ei tuota hänelle vaikeuksia. Lucas aloittaa syksyllä toisen vuoden opinnot mantsalla ja on kiinnostunut erityisesti kaupunkimantsasta. Myös karttojen teko ja visualisointi kuuluuvat Lucaksen bravuureihin. Kv-tuutoroinnin lisäksi lämminhenkinen Lucas toimii kv-vastaavana ja onkin virkaansa varsin pätevä!

Lucas on oikea tuhattaituri: häneltä tuntuu luonnistuvan kaikki lentopallosta ja illanistujaisten hostaamisesta mitä kekseliäimpien powerpointtien tekoon. Tämä tyylikäs tuutori on myös innokas visailija (kuten esimerkkimantsalaisen kuuluukin olla) sekä aktiivinen taidenäyttelyiden ja kahviloiden kiertelijä. Myös luovuus kuuluu Lucaksen taitojen kirjoon: teoksia on päässyt ihastelemaan esimerkiksi mantsalaisten Mantu-lehden kansista.

Tämä tuutori tykkää uida ja saunoa vuodenajasta riippumatta; Lucas onkin talvisin tuttu näky Sompasaunalla, tutummin Sompiksella. Eli jos kaipaat avantouintiseuraa, niin tämä asiantuntija lähtee varmasti messiin. Helposti lähestyttävä Lucas on aina hyvällä fiiliksellä mukana ja löydät varmasti hänen kanssaan jotain yhteistä!

**

This international tutor was practically made for his role! Born in France and raised in the heart of the state of Georgia, Atlanta, Lucas moved to Finland after finishing highschool. Now settled in Punavuori, Lucas lives with a roommate in a cozy flat, which has received lots of praise for its distinctive furnishing, houseplants and uniquely shaped kitchen! 😀

Lucas has a bachelor’s degree in linguistics, so he can navigate the center campus like the back of his hand. Starting his second year of studies in geography this autumn, Lucas is especially interested in urban geography. Lucas is a talented mapmaker and visualizing things is one of his expertises. In addition to international tutoring, the warm-hearted tutor is also one of MaO’s international coordinators and is very adept for his role! 

Lucas is a true multitalent: it seems like everything from playing volleyball and hosting get-togethers to creating the most imaginative PowerPoints comes naturally to him. This stylish tutor also loves trivia(as an exemplary geography student should) and enjoys visiting art galleries and cafes. Creativity is also one of Lucas’ numerous skills: his work can be admired on the cover of geographers’ magazine Mantu.

This tutor enjoys swimming and going to the sauna regardless of the time of year. Lucas is in fact a regular at Helsinki’s Sompasauna, where you can go ice swimming during the winter. So if you are in need of ice swimming company, this expert is sure to accompany you. This approachable tutor always brings good vibes to every occasion and you can definitely find something in common with him!

Anna Liljefors

Nykyään Helsingin Kumpulassa vaikuttava, alun perin Hausjärveltä kotoisin oleva Anna (tuttavallisemmin Lillis) on positiivisuuden perikuva ja aina valmiina heittäytymään mukaan tapahtumaan kuin tapahtumaan. Yhtenä MaO:n kuluvan vuoden tilamestareista Anna osaa toimia oivana kenttäoppaana rakkaan ainejärjestömme värikkääseen ja kohokohtarikkaaseen tapahtumatoimintaan. Vaikka Anna on vasta toisen vuoden mantsalainen, hänen reipas omistautumisensa mantsahenkeen ja -kulttuuriin on ihailtavaa. Hänet tunnetaankin siitä, että on ensimmäisten joukossa pystyttämässä muille mantsalaisille unohtumattomia bileitä, mutta myös usein viimeisenä paikalla siivoamassa meidän jälkiämme (kiitos!). Saanen paljastaa Annan puolesta yhden pro-vinkin: sen lisäksi, että raikas jäätee sammuttaa mantsalaisen janon, on se myös avain varmaan voittoon mantsalaisten rakastamassa flunkyballissa!

Ahkerana ja kokeneena sushibuffaintoilijana saatat hyvin todennäköisesti bongata Annan vapaa-ajallaan runsaan seisovan pöydän äärestä valikoiden lautaselleen vain maukkaimmat nigirit ja avokadomakit. Mutta jos Anna ei ole viettämässä monipuolista makumatkaa sushibuffassa tai luomassa tunnelmaa MaO:n tapahtumissa, saatat löytää hänet meidän omilta kotoisilta oransseilta sohviltamme. Annasta saat ihanan juttukaverin, jonka hymy tarttuu kaikkiin hänen ympärillään!  

**

Hailing originally from Hausjärvi, just over an hour outside of Helsinki, but now settled down in Kumpula, Anna (a.k.a. Lillis) is a beacon of positivity who is always ready to jump in on the action. As one of the many active volunteers in our geography student organization, MaO, sit back and allow Anna to step in as your guide as you immerse yourself in Finland’s colorful and varied student culture. Even though she’s only a second-year student, Anna’s diligence and commitment to the “geography spirit” really is admirable! She’s even known for being one of the first people setting up at unforgettable events for her fellow classmates and often being one of the last ones to stay behind and clean up. If she lets me, I’ll even reveal one of her pro-tips: ice tea isn’t just a refreshing beverage, but it can also be the key to victory in geographers’ beloved game of flunkyball!

An experienced sushi buffet enthusiast, you can be sure to find Anna at a number of Helsinki’s fine dining establishments, selecting only the finest and tastiest nigiris and avocado makis onto her plate. However, on the off chance that Anna isn’t curating a culinary experience at a sushi buffet or bringing positive vibes to MaO’s events, you can find her on our cozy orange sofas in the Physicum building at Kumpula Campus. In Anna’s company, you’ll be sure to get a delightful conversation and a case of her contagious smile!

Maisterituutorit 2023 / Master Student Tutors 2023

Siiri Saloranta

Sinikka Laine, Jukka Jalonen ja Siiri Saloranta. Muutamia Riihimäen kuuluisia tuotoksia. Kovassa sarjassa painitaan, mutta tämä on tullut Siirille tutuksi. Jo viidennen vuoden aloittava opiskelija on paininut maantieteen parissa sekä syvässä että matalassa päädyssä. Kaiken nähnyt ja kokenut, Helsingin Kallion valloittanut Riihimäen vientituote hurmaa meemeilyllään ja yleisellä positiivisuudellaan kuin hotellin respa konsanaan. Kaikki kanssaopiskelijat lähtevät tyytyväisinä koettuaan Siirin valloittavan persoonan. Ja jos koskaan tulisi esimerkiksi ainejärjestötoiminnasta kysyttävää, niin Siiri toimii hyvänä wikipedian vastauspankkina ainejärjestötoiminnan syvistä saloista. Varapuheenjohtajan tai opintovastaavan tittelin omanneet henkilöt eivät puissa kasva.

Ja jos joskus mietit, että: “hmm, minkälainen sää merellä olisi huomenna?”, niin Siiri toimii merisään parissa Dynamicumin puolella. Selkä on selkeästi vahvaa tekoa, joka ei kaihda vastuuta. Merisäähän sopii myös Siirin (ja allekirjoittaneen) lempijuoma, joka on kivennäisvesi. Makean veden merivesi. 

Mutta jos merisään myrskyt huojuttavat venettä liikaa, niin Siiriltä löytyy myös rauhallisempi puoli. Joskus on kiva vain heittää aivot kirjojen valloittaviin maailmoihin ja unohtaa hetkeksi maailmamme meininki. Siiriltä on myös varaa heittää kirjallisuusvinkkejä hetken rauhaa kaipaaville. Kokemus puhuu. Hyvin vakuuttavalla äänenpainolla. 

**

Some famous products from Riihimäki: Ice hockey coach Jukka Jalonen, writer Sinikka Laine and master tutor Siiri Saloranta. We are talking about a tough series of people. Some would argue that they belong to the Mt. Rushmore of Riihimäki people. Starting her fifth year as a geography student, she has had her toes dipped in the shallow part and in the deeper part of the sea of geography. From Riihimäki to now in Kallio suburbs, Siiri has conquered the spirits of fellow students and friends with her memeing and uplifting presence, like a hotel receptionist. And if you ever have any questions regarding MaO organisation activities, Siiri has an answer to that. She is like an encyclopedia of organisational acitivities of MaO. 

And if you ever find yourself thinking: “Hmm, I wonder how’s the weather at the sea?”, well then, you’re in luck because Siiri works with sea weather at Dynamicum (next to the Kumpula Campus). The sea weather fits well with Siiri’s favourite drink, sparkling water. The sea of fresh water.  

But if the waves of the sea rock your boat too much, then the comforts of literature may be the soothing answer you need. A fan of books, Siiri has found a niche hobby, in which she recharges her batteries for the next chapter in her life. In this case wisdom speaks. With a very impressive vocal delivery. 

Alex Naumanen

Helsingin Venetsiasta eli Ruoholahdesta kotoisin oleva Alex on oikea konkarivahvistus tuutorijoukkoomme. Entisenä HSL:n bussikuskina tämä kävelevä reittiopas tuntee Helsingin liikenteen kuin omat taskunsa. Jos kysyy mielipidettä entisestä ammatista, niin saa vastaukseksi todennäköisesti kiroilua. Sanojen takaa paistaa kuitenkin jonkinlainen ammattiylpeys. Alex ei poistu Helsingistä, ellei jotain oikeasti hyvää syytä ole. Jos jossain Helsingin ulkopuolella pitäisi asua, olisi se Kotka, jossa on sukulaisia ja satamanostureiden tuomaa fiilistä. Naumasten pieneen ja tiiviiseen klaaniin liittyi vajaa vuosi sitten mäyräkoira Maki Naumanen, joka on perheessä hellyyden kohteena. Kaikennäköiset kiinnostuksenkohteet jalkapallosta Viron turvamiehiin takaavat myös, että juttua riittää. Alex on vanhan liiton penkkiurheilija. Salilla nousee rauta, urheilutuloksia seurataan teksti-TV:n sivuilta ja pelejä katsotaan TV:stä, vaikka jälkikäteen tallenteina. Liverpool for life. Alex on helposti lähestyttävä ja aina ystävällinen, ja rikkoo jään tilanteessa kuin tilanteessa. Tämän herran kanssa ei koskaan tule tylsää, sillä koskaan ei tiedä mitä hän suustaan päästää. Alexilla on huikeita tarinoita, joista kannattaa joskus kysyä lisää. Esimerkiksi isovanhempien karkumatka Yhdysvaltoihin tai Alexin isän ja Mike Tysonin kohtaaminen julkisessa saunassa. Turvamees tarjoaa myös karaokeseuraa tarpeen tullen!

**

Straight outta the Venice of Helsinki, Ruoholahti, comes Alex who’s a real veteran for our tutor gang. As a former HSL bus driver this walking map knows Helsinki’s traffic like his own pockets. If you ask his opinion about this former profession of his, you’ll most likely hear cursing. Behind the words there is some kind of professional pride, though. Alex does not leave Helsinki without an actually good reason. If he’d have to live somewhere outside Helsinki, it would be Kotka, where he can find relatives and good vibes created by port cranes. Little less than a year ago dachshund Maki Naumanen joined the small and close Naumanen-family, and is a constant receiver of affection. All kinds of interests from football to Estonia’s security guys make sure that there is never a dull moment. Alex is an old-fashioned sports fan. At the gym he pumps iron, game results are followed from teletext and games are watched from the TV, even as recordings. Liverpool for life. Alex is easily approachable and always kind, and breaks the ice in any situation imaginable. With this gentleman you’ll never be bored, since you’ll never know what he’s going to say. Alex has awesome stories which you should ask more about. For example his grandparents’ eloping to the USA or Alex’s dad and Mike Tyson’s meeting in a public sauna. Turvamees will also offer karaoke company when needed!