Tuutorit 2024

TUUTORIT 2024

Tässä esittelyssä kaikki mantsan tuutorit! Mantsalla on 12 tuutoria fukseille, 2 tuutoria vaihtareille ja 2 tuutoria uusille maisteriopiskelijoille ja lisäksi tänä vuonna Kirsi lisätuutorina. Fuksit jaetaan alussa pienempiin fuksiryhmiin, joissa jokaisella ryhmällä on omat tuutorinsa, eli yksi tuutoripari. Mikäli jokin asia mietityttää, älä epäröi ottaa yhteyttä tuutoreihin! Kaikki tuutorit ovat ihan kaikkia fukseja varten läsnä ja valmiina auttamaan!

TUUTORIPARIT:
Tuuli ja Krista
Siiri ja Antti
Kiia ja Joonas
Tyyne ja Ville
Eveliina ja Siiri
Stella ja Lotta

KV-tuutorit Heini ja Sini
Maisterituutorit Gangotri, Ilona ja Kirsi

Tuuli Vallinoja

Tämä tuutori tuo mukanaan ripauksen Helsingin charmia! Hän on kotoisin Stadista, eli jos ulkopaikkakuntalaisena et saa selvää stadin slangista, voit nykäistä Tuulia hihasta. Hän viettää vapaa-aikansa vetämällä partiota sekä seurakunnan kerhoja. Ja silloin kun aikaa jää, voi hänet bongata myös Alepan kassalta. Tämä kolmannen vuoden opiskelija toimii ainejärjestössämme sekä teidän tuutorivastaavana että huvipäällikkönä. Hänet löytää siis lähes jokaisesta MaOn tapahtumasta, joko itse järjestämästä tapahtumaa tai ainakin nauttimasta hyvästä meiningistä. Toisin sanoen tällä tuutorilla on aina monta rautaa tulessa. Ja tulessa on usein moni muukin asia. Johtuuko se Tuulin liekehtivästä persoonasta vai (olemattomista) mikron käyttötaidoista – sen saatte itse päätellä.

Tämän tuutorin sydän sykkii kissoille, erityisesti hänen omalle raivokissalleen. Sanotaankin, että lemmikit muistuttavat omistaajansa. Eli jos tämä kilpailuhenkinen tuutori sattuisi häviämään vaikka mantsalaisten lempipelin flunkyn, kannattaa silloin pysyä turvallisen välimatkan päässä.

Taylor Swiftin sekä Haloo Helsingin ykkösfanina hän laulaa ’Shake It Offia’ suihkussa niin kovaa, että naapuritkin osaavat sanat ulkoa. Hän on todellakin yllytyshullu ja lähtee helposti mukaan moniin ideoihin, kuten vaikkapa tatuointien ottamiseen. Vaikka asiat saattaisivat jäädä usein viime tippaan, hoitaa Tuuli ne aina tunnollisesti loppuun. Tämä tuutori tuo mukanaan iloa ja energiaa, ja hänen seurassaan et voi välttyä mitä oudoimmilta kommelluksilta.

Krista Hakala

Alunperin Nokialta kotoisin oleva ja nykyään Vallilassa asustava Krista on toisen vuoden mantsalainen, jonka positiivinen ja avoin asenne takaa, että jokainen viihtyy varmasti porukassa mukana. Kristan opinnot suuntautuvat ihmismantsan puolelle, mutta sitäkin enemmän häntä kiinnostaa se todellinen maantiede eli maailmalla matkustaminen! Krista on aina valmis seikkailemaan uusissa paikoissa – olipa kyse sitten eksoottisesta kaukokohteesta tai opiskelijarissestä naapurimaahamme. 

Krista on todellinen bileiden sielu, joka tietää, miten jokaisesta illasta tehdään unohtumaton. Tämän tuutorin kanssa illat voivat venyä pitkiksi ja hänet voikin löytää jatkojenjatkojenjatkojenjatkoilta siemailemassa shotteja vauvanjalasta. Alkossa työskentelevältä Kristalta irtoaa myös varmasti parhaat juomasuositukset opiskelijamenoihin!

Urheilukaan ei jää tälle menevälle tuutorille vieraaksi. Liikuntavastaavan ja aktiivisen Reippailijan toteemiurheilulaji on jalkapallo, jota Krista on pelannut jo pitemmän aikaa. Mainitsemisen arvoista on myös Kristan reissu Lammin kenttäkurssille, joka taittui pyörällä Reippailijoiden kirkkaanoranssi paita päällä loimuten. Tämä tuutori selkeästi keräilee aktiivivirkoja kuin Pokemoneja, sillä tuutoroimisen ja liikuntavastaavuden lisäksi Krista toimii myös meidän somevastaavana <3

Jos siis tarvitset kaveria bileisiin, matkaseuraksi tai MaO:n liikuntavuoroille, Krista on just se oikea tyyppi!

Kiia Korpinen

Helsingin seudun pienimmästä kunnasta, Pornaisista lähtöisin, sittemmin helsinkiläistynyt ja Pukinmäkeen pulpsahtanut, lukion Helsingin leikkipuistoissa nuokutellen ja niissä vapaa-ajan viettänyt Kiia on kolmannen vuoden mantsalainen, jolta ei hymyä puutu!

Kiian voi bongata lähes vuoden jokaisesta MaO:n tapahtumasta tai sitten kotoaan hoitamasta kissaansa Kallea. Kallen lisäksi Kiiaa kiinnostaa hevoset, onhan hän sisäisesti heppatyttö. Kiialta löytyy taidot hampurilaispihvien paistamiseen tai vaikka vuoropäällikkönä olemiseen! Tätä nykyä meidän oma Kiia toimii myös MaOn taloudenhoitajana tänä vuonna, joten ehkäpä Kiialta löytyy parhaimmat vinkit opiskelijaelämän talouden ylläpitämiseen 😉 (tai sitten pelkästään ainejärjestön talouden ylläpitämiseen). Kiia toimi myös tilamestarina hänen opintojensa ensimmäisenä vuonna, joten tapahtumienkin järkkääminen luonnistuu tältä sisukkaalta sisupussilta! Opinnoissa Kiiaa kiinnostaa luonnonmaantieteelliset jutut, etenkin tulivuoret ovat lähellä Kiian sydäntä. Siksi hänet voidaan (tai on voitu) tavata geotieteiden kursseilla!

Kiiaa voi kutsua myös aika kovaksi mimmiksi (onhan hänen toinen nimi Mimmi, heheh!), sillä hänen tapaturma-alttiutensa on saanut hänet jopa erään helsinkiläisbaarin pöydältä alas. Sisukkuutta kuitenkin tällaistenkin iltojen jälkeen löytyy, sillä Kiia tekee aina ennen nukkumaanmenoa munaruikkarit (Kiian special-erikoisleipä). Joskus nämä löytyy aamulla herätessä selän alta, mutta onpahan aamupala jo valmiina! Kiia tykkää aloittaa usein uuden harrastuksen, nykyisinä harrastuksina kitaransoitto, juokseminen, tennis ja nenäsumute. Parin kuukauden (tai viikon) päästä voi olla taas ihan eri jutut menossa, paitsi nenäsumute kulkee aina mukana.

Kiia on helposti lähestyttävä mimmi, joka tulee kaikkien kanssa toimeen ja halu tutustua uusiin ihmisiin on kova! Kiian voi bongata usein kampukselta hymyssä suin, joten älä pelkää epäröidä ja keskustella Kiiulin kanssa asiasta kuin asiasta!

PS. Jos tarvitsette joskus kuskia johonkin, niin tässä teille oiva valinta siihen tehtävään!

Joonas Lipponen

Mistä tulevat kalakukko, Puijon torni ja lupsakat, vääräleukaiset huumorityypit? No Kuopijostapa hyvinkin! 

Joonas on tuutoriporukan stadilaistunut savolaisvahvistus. Vaikka tämä hauskuuttaja on Mualiman navasta alkuperiään, on Joonakselle ominaista lempeä savolaisen vaatimattomuus. Hän on helposti lähestyttävä vitsiniekka, jonka kiinnostus opinnoissa suuntautuu yhteiskunnallisiin teemoihin ihmismaantieteen ja maailmanpolitiikan pariin. Joonas päätyi opiskelemaan maantiedettä, vaikka hetki ennen opintojen alkua hän oli vielä tarmokkaasti suuntaamassa oikeustieteelliseen. Järjestöpuuhissa Joonas aloitti fuksivuotena tilamestarina, jonka jälkeen hän haaveili suurempien tapahtumien organisoinnista ja päätyi huvipäälliköksi. Tämä kertookin siitä, että Joonas pitää menosta ja meiningistä, aina kun pitkistä työvuoroista Alepan hyllyjen välistä niihin malttaa ehtiä. 

Joonaksen kanssa ei taatusti tule tylsää! Kuuleman mukaan Joonas muun muassa viihdytti huonetovereitaan kulttuurimaantieteen retkellä aamuyön pikkutunneilla; Klubilta hostellille päästyään hän nimittäin kertasi raivokkaasti vanhojen tansseja. Joonas on myös käynyt tarjoamassa katsojille tv-viihdettä eräässä neloskanavan lauantai-illan visailuohjelmassa. Kysykää Joonakselta siis mistä vaan, hän vähintään keksii vastaukseksi uskottavan valheen! 

Joonaksen peruspäivä koostuu pätkittäisistä yöunista, pitkistä päikkäreistä ja töistä. Joonas viihtyy myös opiskelijapippaloissa, kunhan ne järjestetään tarpeeksi lähellä ydinkeskustaa, jotta yöksi pääsee helposti kotiin Mäkkärin kautta. Viikkoon saattaa kuulua satunnaiset vierailut kampuksella tai voi olla, että yllättäen tämä kokenut maailmanmatkaaja onkin toisella aikavyöhykkeellä New Yorkissa, Shanghaissa tai esimerkiksi interreilaamassa.

Tämä tuutori on myös intohimoinen penkkiurheilija, erityisesti talvilajien ja yleisurheilun suhteen. Joonaksesta saat takuuvarman karaokekaverin paikalliseen, lauloitte sitten Jenni Vartiaista tai Ruotsin jääkiekkomaajoukkueen tunnussävelmää. Joonaksen mukaan kun lähdet, heittäytymistä ja hauskoja tilanteita ei siis puutu. Varo kuitenkin tuon savolaisen sarkastisuutta, hän on nimittäin taitava narraaja. Elekee pelätkö, reippaasti vuan huastelemmaan!

Siiri Laiho

Siiri, joka tunnetaan paremmin mikrosiirinä, on energinen ja iloinen persoona, joka on mukana lähes kaikessa, mitä mantsalla tapahtuu. Tämä spontaani seikkailija on ehdottomasti kaikkien kaveri, eikä hänen kanssaan tule koskaan tylsää. Hän on tärkeä osa mantsan valtavaa Siirijoukkoa, ja tämän takia hän onkin saanut tämän hienon mikrotittelin. Siirin haalareista löytyykin uskomattoman upea mikrohaalarimerkki. 😊

Maalaiselämä on Siirille tuttua kauraa, sillä hän on kotoisin niinkin kaukaa kuin Hyvinkäältä. Sittemmin hän on valloittanut Itä-Helsingin ja asunut Kontulassa. Jos satut eksymään metron kyytiin, niin nykyään voit bongata Siirin Siilitien metroaseman lähettyviltä. Siiri on jo kolmannen vuoden opiskelija ja ehtinyt olla mukana järjestämässä monia eri tapahtumia aina opiskelujensa alkutaipaleesta asti. Hänet valittiin omana fuksivuonnaan vuoden fuksiksi, mikä kuvastaa erityisen hyvin Siirin aktiivisuutta. Hän on toiminut monissa eri aktiiviviroissa, ja tänä vuonna hän on muun muassa hallituksessa huvipäällikkönä. Tapahtumien lisäksi Siiriin voi varmasti törmätä mantsan ikiomilla Sohvilla!

Opiskeluissa Siiriä kiinnostaa eniten ihmismantsa, etenkin feministinen maantiede, suunnittelumaantiede ja politiikka. Opiskelujen ulkopuolella Siiri on valmis lähes mihin tahansa ex tempore aktiviteettiin, olipa se kuinka eriskummallinen tahansa. Entisenä tanssijana tämä tuutori taitaa muuvin kuin muuvin, ja hänet voikin löytää bilettämästä Mustan Härän tanssilattialla aivan pilkkuun saakka. Siiri on tuttu näky myös mantsan oman liikuntaseuran, Reippailijoiden liikuntavuoroilla, varsinkin jos pelataan lentopalloa tai sulkapalloa. Siiri on oikea sushi enthusiast, joten ei ole yllättävää, jos satut bongaamaan hänet mistä tahansa Helsingin sushibuffasta. Lisäksi Siiri rakastaa kissoja ja muita eläimiä, ja hän onkin aina kissan nähtyään heti silittelemässä sitä.

Siiri on kokenut mantsalainen ja tietää kaiken, mitä ainejärjestössämme tapahtuu. Hän on helposti lähestyttävä, ratkiriemukasta seuraa ja aina iloisella tuulella. Siiriltä kannattaa kysyä apua kaikessa opiskeluun, ainejärjestöhommiin ja muuhunkin elämään liittyvässä, sillä hän varmasti osaa auttaa. Siiriltä saat myös parhaat vinkit siihen, miten saat jännittävästä fuksivuodesta kaiken irti!

Antti Pihlavisto

Onko tämä tuutori yleisurheilija vai yksi mantsan kovimmista bilehileistä? Miksi turhaan valita, kun voit olla molemmat!

Helsingistä kotoisin oleva Antti ei ole kauas kotikonnuiltaan eksynyt opiskelemaan. Töölössä asusteleva toisen vuoden mantsalainen oonkin tuttu näky mantsan sohvilla ja kaikessa MaO:n toiminnassa. On hän sitten liikuntavastaavana vetämässä reippailijavuoroja tai bileissä menon keskipisteenä, hyvä meno seuraa Anttia kaikkialle mihin hän kulkeekin. Antti on kaikkien kanssa kaveeraava tuutori, jolle voi jutella jutusta kuin jutusta. Jos MaO:n liikuntatoiminta kiinnostaa, tämän tuutorin puoleen kannattaa kääntyä! Hän mielellään levittää reippailijoiden ilosanomaa muiden liikuntavastaavakollegoidensa kanssa:D

Tapahtumissa Antin voi löytää mitä kummallisimmista paikoista. On hän sitten demonstroimassa tankotanssijan vakuuttavia taitojaan, pitämässä konferenssipuheluita ja kokouksia tai kiipeilemässä katoilla, tämän tuutorin menoa on aina huvittavaa seurata. Antin kanssa bilettäessä on hyvä varautua mihin vain, sillä hän lähtee kaikkeen ihailtavalla innolla mukaan! Seuraavana aamuna olo voi olla rapea, mutta edellisen illan (jäljellä olevia) muistoja on huvittavaa käydä Antin kanssa läpi. (Vahvat juomat Antti on vannonut lopettavansa ainakin neljästi, ja kyseisen lupauksen rikkonut samaiset kerrat)

Vapaa-ajallaan mantsamenojen lisäksi Antti harrastaa yleisurheilua. Näin kiireisessä elämäntavassa hän joutuukin usein valinnan ääreen: lähteäkö bileisiin vai seuraavana päivänä treeneihin? Tämän ongelman Antti on ratkaissut tekemällä molemmat, jonka seurauksena hän onkin useammissa treeneissä potenut valintojensa seurauksia. Suurempaa katumusta Antti ei kuitenkaan päätöksistään koe, joten syksyn tapahtumissa hänen naamansa tulee varmasti kaikille uusille opiskelijoille tutuksi! 

Tyyne Turunen

Superlatiiveja on keksitty maailmansivu ja moni niistä sopii tähän tuutoriin; kiltein, hauskin, heittäytyvin, nauravaisin ja auttavaisin. Positiivisempaa ja hymyilevämpää ihmistä saa mantsalta, tai itseasiasta ihan ylipäänsä mistään, kissojen ja koirien kanssa hakea. Kyseessä on tietenkin aina mukana meiningissä oleva kolmannen vuoden opiskelija Tyyne!

Vaikka Tyyne kovasti väittääkin olevansa etelän likka, niin todellisuudessa Tyynen sydän kuuluu Pohjois-Karjalan Fijille eli Rääkkylään. Tämä Espoossa nuoruutensa viettänyt tuutori kävi Tapiolan lukion musiikkilinjan ja omien sanojensa mukaan osaa soittaa kanteleella Paranoidin. Espoosta hän on päätynyt asumaan kumpulalaiseen kattohuoneistoon tuutoriparinsa yläkertaan.

Mikäli tarvitset minkäänlaista apua, niin tämä erittäin oikeudenmukainen ja muut etusijalle laittava tuutori on kyllä takuuvarmasti valmis auttamaan. Oli kyse sitten opinnot, tapahtumien järjestäminen, sipsin nälkä tanssilattialla illan pikkutunteina tai tuutoriparin oven kiinni olemisen tarkistamisen, niin Tyyne takuuvarmasti auttaa kaikkia enemmän kuin mielellään!

Bileissä ja tapahtumissa fukseille tulee erittäin tutuksi Tyynen hymy, energia sekä tarttuva nauru. Mikäli Tyyneä tulee bileissä ikävä, hänet kyllä saa paikalle seuraavalla kutsuhuudolla; Tyrrykytykytykytyttyrryttyrr! Tätä voi käyttää vaikka Mustan Härän ikimuistoisissa illoissa, sillä hän on siellä takuuvarmasti tamppaamassa myöhään yöhön asti. Jos tapahtumissa korviisi kantautuu Arppaa tai Josén Pimeää Puolta niin voit olla enemmän kuin varma, että piuhan päässä häärää Tyyne! Mikäli juomapeliä kyseisen tuutorin kanssa haluaa pelata, niin AC/DC:n Thunderstruck-biisiin perustuva Thunder-juomapeli tulee kyllä syksyn aikana varmasti tutuksi.

Jos siis arpaonnesi oli myönteinen ja sait toiseksi tuutoriksesi Tyynen, kannattaa kiittää jumalatar Fortunaa. Voit olla varma, että fuksivuotenasi saat apua aina tarvittaessa, pääset juhlimaan ja viettämään aikaa mitä parhaimman mantsalaisen kanssa sekä saat takuuvarmasti ystävän, jota et halua menettää!

Ville Jokela

Kuka onkaan tämä tyylikäs tuutori, jonka lompsii kampuksen käytäviä lippis päässä, tossut jalassa ja valkoinen kangaskassi olallaan, ja jonka valloittava nauru raikuu pitkin maita ja mantuja? Se on kuka muukaan kuin satavarmasti tämän sakin vallattomin tuutori: Ville!   

Puistolasta muutaman mutkan kautta Kumpulaan tuutoriparinsa alakertaan rantautunut Ville on ihka oikea, paljasjalkainen stadilainen. Tämä toista vuotta opintoja aloitteleva tuutori suuntautuu opintopolullaan ihmismaantieteeseen ja erityisesti poliittisen maantieteen kiemuroihin. Opintojen ulkopuolella Ville tasapainottelee arkeansa muun muassa päiväkodin lasten paimentamisen ja viikoittaisen teemeditaation merkeissä. Tämä multitalentti toimii myös yhtenä ainejärjestömme liikuntavastaavista.  

Villen kanssa voit löytää itsesi mitä eriskummallisimmista keskusteluista, sillä tältä satusedältä löytyy toinen toistaan hullumpia tarinoita elämänsä varrelta. Takataskusta Villeltä löytyy kokemuksia aivan joka tilanteeseen, hampaiden pesusta Flow-festivaalien moshpitissä aina salibandyn nuorten SM-kullan voittamiseen. Tälle hurjapäälle aux-piuhan antaessa voit kuitenkin olla huoleton, sillä hän tietää parhaimmat tanssilattian värssyt aina Ege Zulusta Milky Chanceen. Pilke silmäkulmassa kaikkeen heittäytyvän Villen seurassa on varmaa, ettei tylsää hetkeä ikinä tule olemaan! 

Villelle voit heittää rennosti juttua mistä tahansa, mutta erityisesti tähän tuutoriin kannattaa nojautua jos kysymyksiä herää liittyen rakkaan kerhohuoneemme Klusterin sääntöihin tai Urho-maskotin syleilyyn. Säännöt tulevat teille fukseillekin hyvin pian tutuiksi, mutta sanottakoon jo nyt, että Ville on näissä varsin harjaantunut kokemusasiantuntija.  

Jos siis kaipaat vitsikästä juttukaveria tai rämäpäistä bileseuraa yön pikkutunneille saakka, kannattaa kääntyä Villen puoleen. Se on varmaa, että hänen seurassa fuksivuotenne tulee olemaan vähintäänkin ikimuistoinen! 

Siiri Hoppula

Kenen mukaan kannattaa lyöttäytyä, jos tahtoo tutustua mahdollisimman moneen ihmiseen yhden illan aikana? Vastaus on tietenkin kaikkien kaveri Siiri!

Joskus jopa Sipsipiksi kutsutun tuutorin saa huhujen mukaan paikalle kuin kissaa kutsumalla (psps), mutta sitä kannattaa kokeilla ihan omalla vastuulla (henkilövahingot mahdollisia). Häntä on kärjistyneesti kuvailtu todella mielipiteitä jakavaksi; joko hänestä pitää tai sitten hänet tuntee. Akateemista vartin varttia harjoittava tuutori joutuu usein käsirysyyn aikataulujen kanssa ja jää myös helposti suustaan kiinni jokaisen vastaan tulevan tutun kanssa. On hänessä paljon hyvääkin, esimerkiksi nuorempien sisarusten hioma pitkä pinna sekä valmius järjestää kaikkea saunaillasta neljän hengen yhteissynttäreihin.

Kainuun korpimaisemista Arabianrantaan ajautunut Siiri on kuin kotonaan tutkimusasemilla, sillä hän ei ole koskaan asunut kilometriä kauempana näistä kenttätyön keskuksista. Sotkamossa suurimman osan elämästään viettänyttä tuutoria ei kuitenkaan landelaisuudesta huolimatta kannata kysyä kuskiksi; jopa rästiin jääneiden GIS-kurssien nopat ovat helpommin saavutettavissa kuin ajokortti.

Siirin mielestä hänen ainut oikea tie tässä elämässä on olla maantieteilijä sekä kirjailija, minkä takia hän haki Kumpulaan useampaan otteeseen. Toisella yrityksellä nappasi ja nyt toista vuotta aloitteleva Siiri yrittää kovasti ratkaista kumpi on parempi, luonnonmaantiede vai ihmismaantiede (vastaus on molemmat). Kiinnostunut hän on kuitenkin katastrofeista ja riskeistä, eli “kaikesta kamalasta, mitä voi vaan tapahtua”. Mantsalla tälle tuutorille tärkeintä on loppujen lopuksi yhteisöllisyys ja hän onkin aina valmis setvimään matkaan tulleita mutkia.

Jos koskaan kaipaat kenkälusikkaa, lentäviä lauseita tai tarinoita mitä ihmeellisimmistä side questeista, kannattaa etsiä käsiinsä jossain päin kampusta haahuileva Siiri!

Eveliina Kuparinen

Hyvinkään metsiköistä välipysäkin kautta Helsinkiin muuttanutta Eveliinaa voisi parhaiten kuvata sanoilla lempeä ja ystävällinen. Tämä kolmannen vuoden mantsalainen pitää urheilusta, ja hänet voikin löytää usein joko lenkiltä tai koriskentältä. Uusia lajeja tämä seikkailunhaluinen tuutori kokeilee myös aktiivisesti. Viimeisimpiä lajikokeiluja ovat olleet esimerkiksi kiipeily, tennis ja sähly. Liikunnan lisäksi Eveliinaa kiinnostaa myös luonto, ja sinne hän pyrkiikin matkaamaan aika ajoin pääkaupunkiseudun vilskeestä.

Opinnoissa häntä kiinnostaa mantsalaisille tyypilliseen tapaan vähän kaikenlaiset aiheet, eikä tarkkaa suuntautumista ole vieläkään löytynyt, vaikkakin kursseja on kertynyt aina maailmanpolitiikasta ympäristötieteisiin saakka. Ainejärjestössämme hän toimii tänä vuonna sekä yhdenvertaisuusvastaavana, että ympäristövastaavana. 

Eveliinalle mantsalle päätyminen on aina ollut enemmän tai vähemmän itsestäänselvä tavoite.  Jo lapsena Eve tykkäsi kartoista ja hän opetteli aakkosetkin piirrellen maiden ääriviivoja. Hän on myös pienestä pitäen ollut kiinnostunut luonnosta ja eri luonnonilmiöistä. Kiinnostus näihin asioihin kumpuaa varmaankin kotoa, sillä onhan hän kasvanut käytännössä metsän keskellä!

Tälle rennolle tuutorille voi aina tulla juttelemaan, hän mielellään kuuntelee ja auttaa tarvittaessa, oli kyse sitten opinnoista tai muista vapaa-ajan asioista.

Stella Rinta-Jouppi

Kenet etsit käsiisi, kun tarvitset uimaopetusta, kontrabassokonsertin, apua ruotsintehtävien kanssa, tai olet epätoivoisesti kyydin tarpeessa? No Stellan tietenkin!

Kuopiossa syntynyt, mutta Helsingin Puu-Käpylästä kotoisin oleva Stella, alias Stede5, on kaiken osaava minuuttiaikataulua noudattava tyyppi, joka on aina valmis auttamaan, oli kyseessä sitten riikinruotsin sanasto tai eksynyt fuksi KJYRillä (pro-tip: Stella on asunut Tukholmassa, eli hänestä saa hyvän retkioppaan). Hän on myös MaO:n visuaalivastaava, eli jos sinulla on merkki-ideoita, kannattaa ne toimittaa GIS-luokkiin, mistä Steden usein löytääkin rästitehtävien kanssa kamppailemasta.

Stellan tulevaisuudensuunnitelmiin kuuluu kaupunkisuunnittelijan urasta unelmointi ja peura-aitojen lisäys maanteiden reunoille (vaikkei Stella ”vielä ole edes osunut peuraan”…). Stellalta kannattaa myös kysyä, miltä raaka kotilo maistuu, sillä kokemusta löytyy. Hiekka ja kotilon kuori toimivat kuulemma hyvänä mineraaliboostina.

Viestintä Steden kanssa on helppoa, varaudu tosin pihviemojin ylikäyttöön. Asia on pihvi, saken är biff, la cosa es biff. Lukiovuosina Uruguayssa vietetty aika on valmistanut Suomen kesän helteisiin, ja jos Etelä-Amerikka, tai mikä tahansa, kiinnostaa, voi Stellalta aina kysyä. Älä siis huoli, Stede5 on aina valmis auttamaan millä kielellä tahansa! 😀

PÅ SVENSKA

Vem söker du, då du är i behov av simlärare, kontrabaskonsert, hjälp med finska, eller är desperat för skjuts? Nå Stella såklart!

Född i Kuopio, men uppvuxen i Helsingfors ”Träd-Kottby”, Stella, alias Stede5 (uttalas ”Stedeviis”), är en mångkunnig typ som lyder en minutnoggrann tidtabell. Hon är alltid redo att hjälpa, vare sig det handlar om rikssvenska eller borttappade gulisar på KJYR (pro-tip: Stella har bott i Stockholm, så man får en bra reseguide av henne). Hon är också MaO:s visualansvariga, så ifall ni har idéer för halarmärken lönar det sig att leverera dem till GIS-klasserna, där Stella ofta kan hittas i aktiv kamp med försenade inlämningar.

Stellas framtidsplaner inkluderar yrke som som stadsplanerare och installering av hjortstängsel på landsvägar (även om hon inte ”ännu ens krockat på en hjort”…). Det lönar sig också att fråga Stella hur rå snigel smakar. Sand och snigelns skal fungerar tydligen som bra mineralboost.

Kommunikation med henne är enkelt, men förbered dig för överanvändande av biff-emojin. Saken är biff, asia on pihvi, la cosa es biff. Utbytesåret i Uruguay har förberett Stella för Finlands varma somrar, och ifall Sydamerika, eller vad som helst, intresserar kan du alltid fråga. Oroa dig alltså inte, Stede5 är alltid redo för att hjälpa på vilket språk som helst! 😀

Lotta Kallioniemi

Kivihylly, karttapöytä, Minecraft-lamppu sekä lukuisia eri Kirby-pehmoja, muun muassa nämä esineet löydät Lotan luona vieraillessasi. Lotan huone kielii maantieteen opiskelusta, ellei erehdy luulemaan häntä geologiksi. Ei toki haittaa sillä hän lienee (ei niin) salainen geologiaentusiasti. Hänen suurin unelmansa elämässä on tietysti nähdä tulivuorenpurkaus niin läheltä kuin mahdollista. Elämän motot ovat tietenkin ”Make Finland volcanic again” sekä ”Carpe natem” (ette uskalla googlata).

Helsingistä, Kirkkonummelta ja Siuntiosta (modernia monipaikkaisuutta?) kotoisin oleva Lotta on maalaislapsi henkeen ja vereen, ja on viettänyt suurimman osan lapsuudestaan tallilla. Pienenä Lotan ruokavalio koostui hevosten rehuista ja porkkanoista, raaoista mustikoista sekä rännivedestä. Nykyään hän ajaa sipulittomien sitsien agendaa (valkosipuli ok 👍).

Lotta on myös aina valmis auttamaan tilanteesta riippumatta, esim. renkaiden vaihto taittuu yhtä sukkelasti kuin Autot-leffan Guidolta, ja jos satut olemaan random faktan tarpeessa löytyy sellainenkin takuuvarmasti. Lotalla on laajaa tietämystä kaikenlaisista (tärkeistä!) asioista ja häneltä löytyy paljon mielenkiintoista nippelitietoa, esimerkiksi, että hevosten ruokatorven anatomia estää niitä oksentamasta. Tämän kaiken-tiedon-mestarin seuraan kannattaa siis hakeutua visoissa, jos haluaa voittaa, tai vähintään oppia elämän suuria viisauksia. 🙂

PÅ SVENSKA

Stenhylla, kartbord, Minecraft-lampa och en mångfald av olika Kirby-mjukisar, alla dessa hittar du på besök hos Lotta. Hennes rum talar om geografistudier om man inte misstar henne för geolog. Det gör dock inget eftersom hon (inte så) hemligt lär vara en geologientusiast. Livsdrömmen för Lotta är såklart att se ett vulkanutbrott så nära ifrån som möjligt. Hennes livsmotton är förstås ” Make Finland volcanic again” och ”Carpe natem” (ni vågar int googla).

Hon är hemma från Helsingfors, Kyrkslätt och Sjundeå (modern multilokalitet?) och är en rejäl landebo som spenderat majoriteten av barndomen på stallet. I ungdomens fagraste vår bestod hennes kost av hästfoder, morötter, råa blåbär och regnvatten ur rännor. Idag kör hon lökfria sitzers agenda (vitlök ok 👍).

Lotta är alltid redo att hjälpa oberoende av situation, och till exempel däckbyte sköter hon lika enkelt som Guido i filmen Bilar. Om du befinner dig i behov av random fakta levererar hon såna garanterat. Lotta har all möjlig (viktig!) kunskap, och hon för med sig mängder med trivia, så som att hästar inte kan spy på grund av deras strupanatomi. Det lönar sig alltså att befinna sig i denna kunskapmästares sällskap ifall man vill vinna i frågesporter, eller minst lära sig några livsvisdomar. 🙂

KV-tuutorit 2024 / International Tutors 2024

Sini Häkkinen 

Toinen kansainvälisistä tuutoreista, Sini, ei positiostaan huolimatta ole löytänyt Kumpulaan sen kauempaa kuin naapurikaupungista Espoosta. Kansainvälistä kokemusta Siniltä ei kuitenkaan puutu, sillä vuosi kaukaisella Réunionin saarella on opettanut tälle yhtä jos toista maailmasta. Saarielämä opetti kielinero-Sinin myös sujuvaksi ranskanpuhujaksi, mutta ajan myötä se taito on valitettavasti päässyt rapistumaan.

Toista vuotta mantsaa opiskeleva Sini on kallellaan ihmismantsaan päin, mutta on myös kiinnostunut luonnonmantsasta ja GISistä sekä tietysti hyvin monesta mantsan ulkopuolisesta asiasta, kuten mantsalaiset usein ovat. Tämä on tehnyt kurssien valitsemisesta erittäin haastavaa, sillä KAIKKI (paitsi fysiikka tai matematiikka) kiinnostaa Siniä. Kuitenkin eniten häntä vetää puoleensa globaalit ongelmat ja niiden ratkaisut sekä eri uskonnot ja kulttuurit, minkä vuoksi tämän tuutorin voikin ajoittain löytää Kumpulan lisäksi Keskustakampukselta.

Viime vuosina Sini on nuoresta iästään huolimatta “mummoutunut” eli ajautunut sanaristikoiden, hillojen tekemisen ja sukkien parsimisen pariin (neuloa tai virkata hän ei kuitenkaan osaa, mikä aiheuttaa suurta mielipahaa). Mieluiten hän viettääkin vapaa-aikansa rauhassa hyvän kirjan tai podcastin parissa samalla jotain muuta puuhaillen. Luonnollisesti Sinin voi siis löytää MaOn kirjakerhosta, lähipuistosta tai levittämästä ympärilleen rauhallista zen-energiaa. Mummoilu ei kuitenkaan estä Siniä bilettämästä muiden mantsalaisten kanssa ja etenkään MaOn sitsejä hän ei suostu jättämään väliin.

Akateemisen tietämyksen, mummoilun ja laajan tiedonjanon lisäksi Sinillä on toinenkin, harvemmin esiin tuleva puoli: hän tekee ihan oikeita töitä S-Marketissa “jossain Espoossa”. Tästä ei kannata kuitenkaan kysyä Siniltä sen enempää, ellei halua kuulla vähintään tunnin mittaista monologia tämän työasioista. Nämä oikeat työt toimivat ennen kaikkea hyvänä motivaationa opiskeluun, sillä, vaikka maitokaapissa onkin hyvä olla etenkin kuumilla kesäsäillä, ei S-Marketointi ole Sinin kutsumusammatti.

Jos siis kaipaat syvällistä keskustelua, ohjetta kirsikkahillon tekoon, apua S-Marketeissa suunnistamiseen tai vinkkejä rikospodcastin valintaan, etsi Sini käsiisi (tietysti muutkin keskustelunaiheet ovat sallittuja ja juttelemaan saa tulla milloin vain)!

IN ENGLISH

The other exchange tutor, Sini, has found her way to study geography in Helsinki from the neighbouring city of Espoo. Despite her coming from such a short distance, she doesn’t lack experience in the international field since she lived in Réunion Island for a year. Life on the island taught Sini a lot about the world and she became fluent in French. Unfortunately, her French skills have gotten worse as the years have gone by (but you can still come and speak French with her, as long as you’re okay with a bad flowing conversation :D).

Sini is in her second year of studying geography and she’s more interested in human geography than physical geography or geoinformatics, though she finds these and many other topics intriguing as well. That has caused issues when choosing which courses to study because EVERYTHING (except for physics and mathematics) seems to catch her attention. Over everything, Sini loves learning about global issues and different cultures and religions which is why you can find her at the City Center Campus as well as Kumpula Campus.

Sini has started to become more grandma-like during the last couple of years, which means that she has started to love doing crosswords, making jams and repairing old clothes (however, she does not know how to knit or crochet which makes her really sad). During her freetime, she loves to grab a good book or listen to a good podcast while working on something with her hands. Naturally, you can find Sini in MaO’s book club, in a nearby park or anywhere, really, spreading her calming energy to others. In spite of loving typical grandma activities, Sini likes to party with other geographers and doesn’t want to miss any of MaO’s sitsit (table party).

Sini has a side to her that not many know of: she works in S-market, “somewhere in Espoo” as she would say. You shouldn’t ask her more about it though, unless you want to listen to an hour long monologue about her work life. Her work acts mostly as a motivation to study harder because it’s definitely not a job she wants to do the rest of her life, even though she enjoys the coldness of the milk storage during the summer.

So, if you want to have a deep conversation, a recipe for cherry jam, help navigating S-Markets or tips for choosing a true crime podcast (or a discussion of any kind), find Sini and she will have a chat with you!

Heini Tolvanen

Tämän tuutorin löytää todennäköisesti joko juoksemasta hikipäässä paikasta toiseen tiukan aikataulun siivittämänä, kotinurkista ahmimasta elokuvia ja äänikirjoja (ja viinirypäleitä) tai leikkimästä Herttoniemessä kummitytön kanssa, kun aika ei yllättäen riittänytkään päiväkotitätihommiin (sieltäkin siis joskus). Loput ajasta hän reissannee milloin missäkin – kunhan mennään maata pitkin.

Tänä vuonna toisena kansainvälisenä tuutorina on toisen vuoden maantieteen opiskelija Heini, jonka tie toi Helsinkiin niinkin kaukaa kuin Pohjanmaan lakeuksilta Kauhajoelta pitkien muuttohaaveilujen myötä (yläasteelta asti :D). Viime vuosi olikin hänelle yhtä Helsingistä nauttimista ja ison kaupungin vilinään totuttelua, ja viimein Vallilan minikämpästäkin on tullut kotoisaakin kotoisampi koti. Heiniä sen enempää Helsinki kuin Kauhajokikaan ei kuitenkaan juuri pidättele, sillä hänen mielestään pienet ja suuret seikkailut ympäri maailmaa ovat elämän suola. Myös rinkka odottaa suurimman osan ajasta lattialla valmiina seuraavaan seikkailuun, sillä mitäpä olisi elämä pölyyntymässä yksin hyllyssä. Ensi keväänä Heinillä on suuntana vaihto Prahassa, joten lienee tarpeen pian jo kaivella rinkan kaveriksi matkalaukku ja valmistautua entistä suuremman kaupungin vilinään saksan kielen kertaamisesta puhumattakaan.

Opiskelukiireiden ja matkustamisen ohessa Heinin vapaa-aikaan kuuluu musiikkia muun muassa laulun ja nokkahuilun soiton (kyllä, hän on soittanut 12 vuotta sitä ala-asteen inhokkisoitinta) muodossa, retkeilyä sekä partioretkillä että mielenvirkistykseksi lähiympäristöissä, urheilua niin itsekseen kuin satunnaisesti Reippailijoiden kanssa (lentopallo best) sekä lastenhoitoa milloin missäkin. Heini myös rakastaa kirjoja, elokuvia ja kirjoittamista sekä valokuvausta, konsertteja ja teatteria – ja syksyllä hänet löytää todennäköisesti vähintään joka toinen ilta Kumpulan Speksin erinäisistä harjoituksista. Tuskin löytyy siis päivääkään, kun kalenterissa ei olisi mitään ohjelmaa.

Tiukan aikataulutuksen suurmestari ja myöhästymisen erikoisasiantuntija (saa onnitella, jos ilmestyy paikalle ennen alkamisaikaa) on kaikesta huolimatta rentoa seuraa parhaimmillaan, ja jossain vaiheessa iltaa lienee varmaa, että kuulet hänen suustaan jonkinlaisen (veeseetiloihin sopivan ja satunnaisesti hulvattoman) letkautuksen – naurulta siis tuskin voit myöskään välttyä, (ainakin, jos huumorisi sopii eskarilaisen tasolle). Mikään bilehile hän ei todellakaan ole, mutta Heinin kanssa voit silti löytää tiesi mantsan tärkeimpiin illanistujaisiin (mm. vujut ja sitsit) ja jatkoille Mustaan Härkään (se mantsan klassikkojatkopaikka, kuulemma tarpeeksi lähellä kotia että pääsee helposti pois) sekä tietenkin MaO:n kirjakerhosta kulttuuriexcujen kautta Reippailijavuoroille ja Vappuhoplopiin.

Kaiken muun lomassa Heini on myös intohimoinen luonnon pelastaja ja heikoimpien puolustaja, mikä on hänen mukaansa tie parempaan maailmaan. Kiinnostus ympäristöasioihin, kestävään kehitykseen ja kehitysyhteistyöhön lienee tuonut Heinin myös lopulta opiskelemaan maantiedettä: hän haluaa tiedoillaan ja taidoillaan yrittää tehdä maailmasta edes hitusen verran paremman paikan elää. Tulevaisuudessa hän toivoo voivansa auttaa etenkin heikoimmassa asemassa olevia lapsia ja näkevänsä kauniin, pelastetun ja yhä elinkelpoisen planeetan. 

Kun haluat seikkailunhaluista matkaseuraa, keskustella luontoasioista, musisoida iltaruskossa laiturilla tai vaikka leikkiä puuhippaa puistossa, nykäise Heiniä hihasta – voit olla varma, että hän innostuu ja löytää aikaa myös sinulle!

IN ENGLISH

You can most likely find this tutor either running around in a hurry from place to place on a tight schedule, binge-watching movies and audiobooks (and eating grapes) at home, or playing with her goddaughter in Herttoniemi since there wasn’t enough time for her to work as a kindergarten assistant (luckily sometimes there is also time for that). The rest of the time, she is likely traveling wherever she can – as long as it’s by land.

This year, the other international tutor is Heini, a second-year geography student who came to Helsinki from as far as Kauhajoki in Ostrobothnia, after quite a long time of dreaming to live in Helsinki. Last year, she spent her time mostly just enjoying the new place and getting used to the hustle and bustle of the big city. Her tiny apartment in Vallila has become to a cozy home for her – though she’ll soon have to move elsewhere due to renovation. However, neither Helsinki nor Kauhajoki hold Heini back much, as she believes that all kinds of adventures around the world are the spice of life. Her backpack is most of the time waiting on the floor, ready for the next adventure. Because, well… what is life if just gathering dust on a shelf? As if to prove it, next spring Heini will head to Prague as an exchange student – it might soon be necessary to dig out a suitcase to accompany her backpack, prepare herself for the hustle and bustle of an even bigger city and get ready to speak German better than ever before…

In addition to her studies and travels, Heini’s free time includes music (e.g. singing and playing recorder), hiking and camping on scout trips in Kauhajoki and walking for mental refreshment in the nearby surroundings, sports both on her own and sometimes with the Reippailijat (volleyball is the best), and childcare wherever needed. Heini also loves books, movies, writing, photography, concerts and theater – and in the fall, you will likely find her at least every other day at various rehearsals for the Kumpulan Speksi (student-based theater with music, dancing and improvisation). It’s unlikely you’ll find a day without something scheduled in her calendar.

The grandmaster of tight schedules and a specialist in tardiness (congratulate her if she arrives before the starting time) is nonetheless the best kind of relaxed company, and at some point in the evening, you’re sure to hear some (bathroom-appropriate and occasionally hilarious) quip from her – so you probably won’t be able to avoid laughter either (at least if your humor matches that of a preschooler). She is by no means a party animal, but with Heini, you can still find your way to the most important MaO’s events (including annual celebrations and tableparties), after-parties at Musta Härkä (the classic geography after-party spot), and from the MaO’s book club through cultural excursions to Reippailija-events and MayDay Hoplop.

Amidst everything else, Heini is also a passionate defender of nature and the most vulnerable people, as she believes that saving nature and helping people leads, in the end, to a better world. Her interest in environmental issues, sustainable development, and development cooperation likely led her to study geography: she wants to use her knowledge and skills to try to make the world a slightly better place to live. In the future, she hopes to help especially the most vulnerable children and see a beautiful, saved, and still livable planet.

So, when you want an adventurous travel companion, a conversation partner on nature issues, to play music at sunset on the dock, or even to play tag in the park, just give Heini a tap on the shoulder – you can be sure she’ll get excited and find time for you too!

Gangotri Chattopadhyay

Ground Control to Major Tom, Ground Control to Major Tom! We have liftoff! Houston… er, I mean, Finland calling. Prepare to meet Gangotri, or Monty as she insists you call her, because apparently ”Gangotri” sounds too much like a bottled water brand. This international student from India is currently powering through a master’s degree in Geography like it’s a hot wings challenge. Her area of expertise? Well, duh, Physical Geography – have you seen the size of textbooks those geographers lug around? Apparently, she’s on a mission to become Lapland’s very own Eratosthenes, but instead of measuring the Earth with sticks and shadows, she’s using plants and greenhouse gases – because science, obviously, but also because sticks and stones are last season. 

When she’s not busy cosplaying scientists, you’ll find her navigating the organized chaos of fieldwork or lost in the world of books and on the few rare moments of respite, she indulges in her delusions with headphones on, whether in the geography corridor, lounging in one of Kumpula’s egg chairs, or chilling at Arkadia (ask her nicely, and she’ll share more cool spots!).

Currently, she is wrestling with German and Finnish, managing to wrangle about 100 words so far for the latter. The Duolingo Bird can go choke on bread. And when she’s not linguistically challenged, she’s probably daydreaming about her imaginary cat, Zeppling, or planning her grand tour across the continent before she turns 25. Music is her jam, especially the classics—Bowie and Beatles to Jazz, anyone? But nothing beats her passion for pancakes and Munkki. If you need good dessert recommendations, look no further. Ah, and if ye be seekin’ the finest pint o’ Guinness in the city, sure ’n she’s yer trusted guide, me friend.

Forget friends, Monty’s your own personal cheerleader squad wrapped up in one. Achievements? Even a perfectly microwaved burrito gets a fist pump from her. Memories? This one hoards them like a squirrel stockpiles nuts for winter – expect a slideshow presentation at the drop of a hat, complete with questionable early-2000s fashion choices Give her a good story, and she’s all ears—bonus points if it involves a hilarious mishap or two. And as for those in-between moments? Ah, they’re the cherry on top of life’s sundae—just give her a train ride with a quirky conductor or a bus journey with a chatty neighbour, and she’s in bliss!

She’s all about making the most of every opportunity and never giving up, no matter the challenges. So, there’s your Tutor, Lapland’s Eratosthenes, dessert connoisseur, and ultimate hype friend.

Ilona Tuovinen

Passissa saattaa lukea Helsinki, äiti saattaa väittää 4. polven munkkiniemeläiseksi. Vannoutuneen Helsinki City Girlin ja Kallionseudun kasvatin sielunmaisema löytyy kuitenkin maaseudulta, metsien keskeltä, järven rannalta. Salattu menneisyys paljastaa Ilonan varttuneen Vantaan lähiöissä sekä kaukana jossain Keuruulla. Tutustuttuasi Ilonaan tulet oppimaan ainakin yhden asian ja nopeasti; Ilonan elämän suurin rakkaus on kaksi karvaista lasta Milli- ja Hemuli-kissa. Tulet näkemään kuvia ja videoita – halusitpa tai et.

Luonnonmaantieteen monilahjakkuus Ilona tietää kaikesta vähäsen eikä mistään paljoa – kuten jokaisen itseään kunnioittavan maantieteilijän tuleekin! Intohimoinen suhtautuminen luonnontilaisiin metsiin, kiviin, sammaleisiin, hyönteisten syöntikuvioihin oikein loistaa näissä sinisissä silmissä. Onhan sitä tullut dipattua varpaita myös meribiologian ja arktisen ilmastonmuutoksen parissa, mutta terrestrial environments 4life <3.

Kaipaatko matkavinkkejä? Käänny Ilonan puoleen! Todellisen seikkailijan tavoin hän on ehtinyt reppureissata kuukausia Kaakkois-Aasiassa, junaillut läpi Venäjän, reilannut Japanissa, valloittanut Azorien saaret ja erakoitunut talveksi Seiliin – suljettuun mielenterveysparantolaan. Palasipa hän juuri kotiin Grönlannista jääkarhujen parista 5 kuukauden opintovaihdosta!

Vaikka nyt suoritetaankin vasta 2. luonnonmaantieteen maisterivuotta, opinnot alkoivat jo herran vuonna 2018. Kandin papereilla hypättiin suoraan järjestömaailmaan pyörteisiin luonnonsuojelun pariin. Inspiroivat työt ympäristökasvatuksen veivät mennessään, mutta 2,5 syrjähyppyvuoden jälkeen veri veti takaisin oransseille sohville. Kuka nyt haluaisi ajallaan valmistua?

Ilonaa ei välttämättä voisi kuvailla stereotyyppiseksi yliopisto-opiskelijaksi. Tätä tyttöä et tule näkemään haalarit jalassa, yhtiäkään approja ei koluttu läpi, sitsilaulut eivät taitu. Mitä ihmettä hän siis tekee tuutorina? Ilonan elämänmotto on: kaikkea pitää kokeilla kerran – jopa ainejärjestötoimintaa ja maisterituutorointia!

Iloisella, aurinkoisella ja nauravaisella asenteella sekä entisen partiolaisen tarmokkuudella Ilona luotsaa sinut läpi kivikkoisen maantieteen maisteri -alkusi <3.

IN ENGLISH

Passport might say Helsinki, mother might say 4th generation from Munkkiniemi. This one might be truly declared Helsinki City Girl and a product of the Great Kallio Region but in the end Ilona’s spirit belongs to the countryside, in the middle of forests, to the shores of glimmering lakes – Vantaa and Keuruu. Where is she from? Who knows.

After you have got to know Ilona, you will learn one thing and one thing quickly. She has two furry babies, Milli the cat and Hemuli the cat. You will see many videos and pictures – want it or not.

This multitalent of physical geography knows little about everything and a lot about nothing – like every self-respecting geographer should! Passion for natural forests, rocks, mosses, insect’s shines in these big blue eyes. Although she has dipped her toes in geology, marine biology and arctic climate change, terrestrial environments 4life <3.

In need of travel advice? Turn to Ilona! Like a true explorer she has backpacked for months in South-East Asia, took a train through Russia, interrailed in Japan, conquered the islands of Azores and so on. Conveniently she just returned home from Greenland, amongst the polar bears, after 5 months of exchange studies.

Even though she is doing her 2nd year of master studies, life at the University of Helsinki started in the year of our lord, 2018. With a bachelor’s degree she jumped directly to the swirls of environmental organization career, working within the inspiring field of environmental education. After 2,5 years the orange couches of Kumpula whispered her name and she couldn’t resist! Who would want to graduate on time, huh?

You couldn’t say that Ilona is the stereotypical university student. You will not see this gal in student overalls, she hasn’t been through Appro’s or know any Sitsi songs. What in the world is she then doing as a tutor? Ilona has one life motto: you need to try everything once – even student organizations activities and tutoring!

With a joyful, positive, and sunny attitude this former scout will guide you through the first rocky roads of Geography master years <3.

Kirsi Ylinen

Lakeuksien sydämessä, Etelä-Pohjanmaan kirkkaimmassa helmessä, <3 Kauhajoella <3 (*toimitus voitteko lisää vähän sparkles*) kasvanut Kirsi astuu viimeisen opiskeluvuotensa kunniaksi fuksivastaavan rooliin! Virkaa varten on harjoiteltu ahkerasti koko elämä: tanssiliikkeet on hallussa jo teinivuosilta suoraan kotipaikkakunnan diskosta ja järjestöpestit vuosien varrella ovat kartuttaneet eeppiset organisointitaidot.

Yliopiston ulkopuolella saatat bongata Kirsin ihmettelemässä uuden asuinalueen rakentumista, jännittämässä kiipeilyseinän laidalla, tanssimassa sunnareilla (tai mannareilla, tinnareilla, kennareilla…) tai oikeastaan ihan missä vaan: Kirsi rakastaa kokeilla uusia aktiviteetteja, ja vastaakin kutsuun yleensä ensin kyllä ja miettii vasta sitten. Siinä missä innostus leimahtaa silmänräpäyksessä, saattaa liekki myös sammua arvaamattomasti, minkä paljastaa mm. huoneen nurkkaan hylätty, keskeneräinen isoäidinneliöpeitto.

Sama rönsyilevä innostus on näkynyt myös hänen yliopisto-opinnoissaan, ja fuksivuonna Kirsin löysikin koodaus- ja kaupunkisuunnittelukurssien lisäksi opiskelemasta muun muassa astrobiologiaa. Ainakin kahden-kolmen luennon verran, siis. Tällä hetkellä Kirsi työstää graduaan, ja selvittää siinä matkapuhelindatan avulla kansallispuistojen kävijöitä. Vaikka akateemiset kiinnostuksenkohteet ovatkin monipuoliset, on geoinformatiikka Kirsin Suuri Rakkaus ja hän jakaa sen ilosanomaa mielellään sinullekin. 

Mikäli GIS ei vielä innosta, niin keskustelun voi avata vaikka kyselemällä vaihtovuodesta Italiassa, vaeltamisesta, avantouinnista tai siitä, mitä jännittävää hänen nykyisellä kotiseudullaan Vaasanpuistikossa tapahtui tänään. 

IN ENGLISH

Stepping into the role of freshman coordinator for her final year of studies, Kirsi, who grew up in the heart of South Ostrobothnia, in its brightest gem, <3 Kauhajoki <3, brings a lifetime of preparation to the job. Her dance moves have been honed since her teenage years in a local disco, and the organizational skills have been developed through various roles in student organizations over the years.

Outside the university, you might spot Kirsi marveling at construction of a new neighborhood, hanging out nervously by a climbing wall, dancing at Sunnarit (=Sunday parties, or at Monday parties, or at Tuesday parties,..), or practically anywhere: Kirsi loves trying new activities and usually says yes first and thinks later. Her enthusiasm can ignite instantly, but it might also fade just as quickly, as evidenced by the abandoned, unfinished granny square blanket in the corner of her room.

This same chaotic enthusiasm is reflected in her university studies. In her freshman year, besides taking coding and urban planning courses, Kirsi also dipped her toes into astrobiology, well at least for the duration of two or three lectures. Currently, she is working on her thesis, analyzing visitors of national parks using mobile phone data. Despite her varied academic interests, geoinformatics is Kirsi’s True Love, and she is eager to share its wonders with you anytime.

If GIS doesn’t spark your interest, you can always start a conversation by asking about her exchange year in Italy, hiking, ice swimming, or the latest happenings in her current neighborhood, Vaasanpuistikko.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA